ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Το νέο ραντεβού DPG – Αλαφούζου, η Λεωφόρος και η ανάγκη για σερί

Ο Διονύσης Δεσύλλας καταγράφει στο panathinaikos24.gr την Παναθηναϊκή επικαιρότητα και αναλύει τις εξελίξεις που τρέχουν.

Το νέο ραντεβού DPG - Αλαφούζου, η Λεωφόρος και η ανάγκη για σερί

Ο panathinaikos24.gr/tag/dionysis-desyllas/' title='ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ'>Διονύσης Δεσύλλας καταγράφει στο panathinaikos24.gr την Παναθηναϊκή επικαιρότητα και αναλύει τις εξελίξεις που τρέχουν.

*Το ραντεβού του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο, έπειτα από πρωτοβουλία του πρώτου, είναι μια ξεκάθαρη κίνηση του DPG και… στροφή στο plan b για το οποίο ο ίδιος είχε κάνει λόγο για την υπόθεση του Βοτανικού και της διπλής ανάπλασης. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη έχει ένα μεγάλο όραμα για δημιουργία νέου γηπέδου και δημιουργία μιας Παναθηναϊκής Πολιτείας για όλα τα τμήματα και προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να το πετύχει.

*Η συνάντηση που είχε ο Γιαννακόπουλος με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν πήγε καλά. Ο DPG έχει σοβαρά παράπονα από την κυβέρνηση, διότι βλέπει ότι οι εγγυήσεις που δίνονταν προεκλογικά για χρηματοδότηση – δανειοδότηση, ήταν απλώς υποσχέσεις που μένουν στα λόγια, γεγονός που τον έχει εξοργίσει. Γι αυτό και το κλίμα στην πρόσφατη κουβέντα με τον πρωθυπουργό δεν ήταν καλό και είχε εντάσεις. Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να γίνει στροφή σε ιδιώτες αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση κι επειδή στο θέμα της διπλής ανάπλασης υπάρχει και η εμπλοκή Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ, έγινε το ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο.

*Η κουβέντα που είχαν Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος την Παρασκευή ήταν η πρώτη. Θα ακολουθήσει κι άλλη μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Ο βασικός άξονας της συζήτησης ήταν ο Βοτανικός, αλλά και η πράσινη ΠΑΕ. Άλλωστε, αυτά τα δυο συνδυάζονται. Από τους δυο άνδρες και από το περιβάλλον τους, λίγα πράγματα βγαίνουν. Γίνεται λόγος για “καλό κλίμα”, κανείς δε διαρρέει λεπτομέρειες και η… μπάλα παραμένει χαμηλά. Αυτό, θεωρητικά, είναι καλό. Ποτέ δε βοηθούν οι πολλές δηλώσεις και οι υψηλοί τόνοι σε τέτοια θέματα και ειδικά έπειτα από τέτοιες συναντήσεις. Το κρατάμε αυτό και προχωράμε. Έχει πολύ “ψωμί” ακόμη η υπόθεση κι επειδή στο παρελθόν έχουμε δει πολλά, ας μην το… ανοίξουμε παραπάνω και ας περιμένουμε τις εξελίξεις.

*Στα της Λεωφόρου τώρα. Πρόσφατα, ο Γιαννακόπουλος μίλησε με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. Η συζήτηση αφορούσε τη διπλή ανάπλαση, τον Βοτανικό δηλαδή, αλλά και τη φυσική έδρα του Συλλόγου.  Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί ένα κονδύλι από την περιφέρεια, το οποίο αφορά το “Απόστολος Νικολαΐδης” και τις σημαντικές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο πλέον ιστορικό γήπεδο της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα ποσό 7 εκατ. ευρώ, το οποίο σύντομα θα λάβει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη, γίνονται κάποιες σκέψεις επιστροφής της ποδοσφαιρικής ομάδας τη νέα σεζόν στη Λεωφόρο και ταυτόχρονη βελτίωση των εγκαταστάσεων από το κονδύλι το οποίο αναφέραμε. Σημαντική εξέλιξη, αλλά σημαντικότερη όλων παραμένει η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου γηπέδου, αντάξιο του τεράστιου ονόματος του Παναθηναϊκού, της ιστορίας του και του κόσμου του.

*Θα κλείσουμε με τα αγωνιστικά και το σημερινό ματς με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ. Δε χωρά αμφιβολία ότι η νίκη είναι υποχρέωση για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Οι “πράσινοι”, μετά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλου, έχουν, πλέον, ως μοναδικό στόχο να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στα πλέι οφ και να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται, ανεξάρτητα με το αν θα υπάρξει άρση της ευρωπαϊκής ποινής ή όχι. Μέχρι τότε, πρέπει να γίνει ένα σερί τριών νικών στα παιχνίδια που ακολουθούν αρχής γενομένης απ’ αυτό με την ομάδα του Αγρινίου σε λίγες ώρες (15:00) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Είναι δεδομένα ότι στα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου θα δούμε rotation και φυσικά νεαρούς παίκτες να παίρνουν λεπτά συμμετοχής.

Υ.Γ: Ο κόσμος εκφράζει την προτίμησή του σε επιστροφή στη Λεωφόρο, μέχρι τις όποιες εξελίξεις με τον Βοτανικό. Με εντυπωσιακό τρόπο, μάλιστα, αν δει κανείς τα αποτελέσματα στο LIVE POLL του panathinaikos24.gr με ερώτημα: “Είστε υπέρ της επιστροφής στη Λεωφόρο;”.

Διονύσης Δεσύλλας
Διονύσης Δεσύλλας e

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ