ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Ένα παιδί που θυμίζει τον Γιούρκα

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έχει μεγάλο διασκελισμό, βλέπει γήπεδο, πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Και τα σωματικά του προσόντα σπανίζουν. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ένα παιδί που θυμίζει τον Γιούρκα

Ο Γιώργος Δώνης ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του για τη θέση που παίζει ο Γιώργος Βαγιαννίδης. Είπε πως είναι δεξί μπακ και πως για εκεί προορίζεται. Πάντως καθόλου δε μας… χάλασε που τον είδαμε να αγωνίζεται σαν εξτρέμ. Μονίμως κοντά στην αντίπαλη περιοχή, μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα του Παναιτωλικού, με γκολ, με πάσα στον Ζαχίντ, με τρεξίματα, με μεγάλο διασκελισμό, με τσαμπουκά και θάρρος. Ξεκάθαρος MVP, που θύμισε πως στην ακαδημία του Παναθηναϊκού η δουλειά που γίνεται είναι σπουδαία.

Δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό τον ντόρο που γίνεται γύρω απ’ το όνομά του όλους αυτούς τους μήνες. Δικαίωσε όσους λένε πως πρόκειται για ένα τεράστιο ταλέντο, που ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να χάσει. Τουλάχιστον όχι τώρα και σίγουρα όχι… τσάμπα.

Ο Βαγιαννίδης θυμίζει σε στυλ παιχνιδιού τον Γιούρκα. Η κορμοστασιά του, ο τρόπος που τρέχει με την μπάλα στα πόδια, η ευχέρεια που έχει όταν πετάει την μπάλα μπροστά για να περάσει τον αντίπαλο. Εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, βοηθούσε και στην άμυνα. Υπήρξε μια φάση που έτρεξε με τον αντίπαλο και κατάφερε να βάλει το κορμί του και να τον σταματήσει. Το έχει μάθει, αφού η φυσική του θέση είναι αυτή του δεξιού μπακ. Άρα ξέρει να αμυνθεί.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.212 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μια μάλλον… αδιάφορη Κυριακή, που είχε έναν αγώνα με τον προτελευταίο Παναιτωλικό, τέσσερις μέρες μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, κατάφερε να την κάνει ενδιαφέρουσα και όμορφη ο μικρός με την παρουσία του.

Στη γενική εικόνα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός κυρίως μεσοεπιθετικά, είχε κεφάτους εκτός από τον Βαγιαννίδη και τους υπόλοιπους που αγωνίζονταν στο επιθετικό τρίτο. Ο Ζαχίντ σκόραρε ένα πολύ όμορφο γκολ, ο Χατζηγιοβάνης κέρδισε το πέναλτι, ο Μακέντα το εκτέλεσε εύστοχα.

Η σοβαρότητα του Παναθηναϊκού και το γεγονός πως τελείωσε γρήγορα το παιχνίδι αφήνει θετικό πρόσημο. Η ομάδα δεν… αδειάζει και είναι σημαντικό αυτό. Οι νέοι παίκτες βλέπουν πως έρχεται η ευκαιρία τους στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και ο Δώνης κρατάει ψηλά το κίνητρο, λίγο πριν τα πλέι οφ, εκεί που θα υπάρξουν σημαντικά παιχνίδια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.