ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Μπορεί ο Αγιούμπ να γίνει Ζαχίντ;

Το Poll του panathinaikos24.gr μας δείχνει την τάση του κόσμου: οι φίλαθλοι θέλουν τον Γκίας Ζαχίντ στην ομάδα και την επόμενη σεζόν. Το ίδιο και ο Γιώργος Δώνης. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Περίπου 17 ώρες είναι στον “αέρα” το poll του panathinaikos24.gr σχετικά με τον Γκίας Ζαχίντ. Σας ρωτά αν ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει τον Νορβηγό ή όχι. Προφανώς και οι απαντήσεις προέρχονται από το δικό σας θέλω. Και αυτό που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, είναι να βλέπει το δεκάρι της ομάδας και του χρόνου με την πράσινη φανέλα.

Λογικό και αναμενόμενο. Ο Ζαχίντ έχει δείξει όλους αυτούς τους μήνες την ποιότητά του. Έχει δικαιώσει στον απόλυτο βαθμό τον Γιώργο Δώνη, που… πάλευε το περασμένο καλοκαίρι να τον φέρει. Ήταν ο πρώτος του στόχος. Και όχι άδικα, όπως αποδεικνύεται.

Ο Νορβηγός έχει πολλά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό. Κράτημα μπάλας, καταπληκτική τεχνική κατάρτιση, υπέροχη κάθετη πάσα. Για τη θέση του, δε, μαρκάρει περισσότερο απ’ όσο άλλοι συνάδελφοί του. Σπάνια βλέπεις δεκάρι να τρέχει τόσο πολύ και να βοηθά στην αμυντική λειτουργία. Ο Ζαχίντ το κάνει γιατί είναι παίκτης ομάδας. Παίζει για το σύνολο και όχι για την πάρτη του και τα νούμερά του.

Δίνει ασίστ, σκοράρει, μπορεί να παίξει και στην άκρη, αλλά και λίγο πιο πίσω από τη φυσική του θέση. Έχει όλο το… πακέτο. Γι’ αυτό και το πακέτο της μεταγραφής του είναι ακριβό. Πανάκριβο, για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού. Περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο χρειάζονται οι πράσινοι για να καλύψουν τη ρήτρα.

Είναι θέμα που θα απασχολήσει δεδομένα τους επόμενους μήνες. Ήδη ο Τσάβι Ρόκα ψάχνει… τρικς για να καταφέρει να πείσει τον ΑΠΟΕΛ. Σύμμαχός του είναι και ο ίδιος ο παίκτης, που θέλει να μείνει στην Ελλάδα και να συνεχίσει να δουλεύει υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη. Αν θα τα καταφέρουν και ο Ρόκα και ο Ζαχίντ θα το ξέρουμε μέχρι τις αρχές καλοκαιριού. Ίσως και νωρίτερα.

Αν δεν τα καταφέρουν όμως; Εδώ κολλάει το ερώτημα που παραθέτουμε στον τίτλο. Νωρίς ακόμα για συμπεράσματα όσον αφορά τον Αγιούμπ. Τον έχουμε δει ελάχιστα. Όλοι μιλούν για δεδομένη ποιότητα, όμως η ερώτηση είναι αν μπορεί να μπει στα παπούτσια του Ζαχίντ, σε περίπτωση που ο τελευταίος αποχωρήσει. Αν μπορεί να γίνει το δεκάρι που θέλει ο Δώνης.

Διότι αν προορίζεται είτε για την άκρη, είτε για θέση “οχταριού”, ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγει στην αγορά και να ψάξει κι άλλον παίκτη στον άξονα. Παίκτη που θα του δώσει όλα όσα του δίνει ο Ζαχίντ.

Υπάρχει βέβαια και η λύση του Γιάννη Μπουζούκη. Δεκάρι είναι και ο μικρός. Στην άκρη δεν αποδίδει το ίδιο καλά. Αλλά πρέπει και να δουλευτεί και να τον προσέξουν ιδιαίτερα. Διότι φέτος η χρονιά του δεν είναι καλή. Δεν έχει καμία σχέση με την περσινή.

Θα είναι ένα ζήτημα, λοιπόν, ο άξονας του Παναθηναϊκού. Ποιος θα καλύψει τη θέση πίσω από το φορ, τι στοιχεία θα δίνει, πως θα… κουμπώσει με τους υπόλοιπους.

Exit mobile version