ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 81-92

Ανεξήγητο μπλακ – άουτ και ήττα από την Μπαρτσελόνα!

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο για μεγάλο διάστημα στο ματς με την Μπαρτσελόνα, αλλά ένα ανεξήγητο μπλακ – άουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο έφερε την ήττα με 92-81 στο ΟΑΚΑ για την 25η αγωνιστική τα Ευρωλίγκας. Στο 14-11 το ρεκόρ.

Ανεξήγητο μπλακ – άουτ και ήττα από την Μπαρτσελόνα!

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο για μεγάλο διάστημα στο ματς με την Μπαρτσελόνα, αλλά ένα ανεξήγητο μπλακ – άουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο έφερε την ήττα με 92-81 στο ΟΑΚΑ για την 25η αγωνιστική τα Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ξεκίνημα του αγώνα και τα κατάφερε μέχρι ένα σημείο. Οι «πράσινοι», παρά το γεγονός ότι έβλεπαν από νωρίς… αρκετά περίεργα σφυρίγματα, είχαν την πρωτοπορία στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι και την αστοχία των Καταλανών. Το 23-20 υπέρ του «τριφυλλιού» ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Νικ Καλάθη να σερβίρει και τους συμπαίκτες του να σκοράρουν. Ένα γκολ – φάουλ του Παπαπέτρου 5.5.4 πριν από το φινάλε έκανε το σκορ 35-27, διαφορά που ήταν η μέγιστη μέχρι εκείνο το σημείο για το τριφύλλι. Με τους Παπαπέτρου και Τόμας να οδηγούν επιθετικά την ομάδα με 10 και 9 πόντους, αντιστοίχως και με καλή άμυνα, ο Παναθηναϊκός πήρε καλό βαθμό στο πρώτο μέρος, ολοκληρώνοντας με το σκορ να είναι 45-38 υπέρ του.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.580 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό που είχε τον Μπέντιλ σε πολύ καλή βραδιά. Η διαφορά έφτασε στο +11 για το «τριφύλλι» (59-48), αλλά οι Καταλανοί πολύ γρήγορα επέστρεψαν, μειώνοντας σε 59-55 με ένα σερί 7-0 υπέρ τους. Ένα εντυπωσιακό κλέψιμο του Καλάθη στον Ντιλέινι, έφερε το λέιαπ για τον αρχηγό και το 61-55. Λίγο αργότερα ο Φριντέτ με ωραίο «σπάσιμο» και σουτ από τα 5 μέτρα, έκανε το 63-57, στα 3’ και 12’’ πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με μια εντυπωσιακή ασίστ του Βουγιούκα και καλάθι του Καλάθη το σκορ έγινε 65-57 για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο, η οποία έβγαλε αντίδραση μετά το τάιμ άουτ του Αμερικανού προπονητή και απάντησε στο σερί των φιλοξενούμενων. Όμως, η Μπαρτσελόνα με ένα νέο σερί μείωσε σε 67-65, στα 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της περιόδου. Με δυο βολές του Ράις το σκορ έγινε 69-65, αλλά η Μπαρτσελόνα μείωσε με καλάθι του Αμπρίνες στο 69-67.

Το ματς είχε γίνει για τα καλά ντέρμπι. Μια εντυπωσιακή ασίστ του Καλάθη και κάρφωμα από τον Παπαγιάννη έκαναν το 71-70 για το «τριφύλλι». Με τρίποντο του Αμπρίνες η Μπαρτσελόνα πέρασε μπροστά με 74-76. Ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρό πρόβλημα στα ριμπάουντ με αποτέλεσμα οι Καταλανοί να πάρουν προβάδισμα σχετικά εύκολα. Δυο λεπτά πριν από το φινάλε το σκορ ήταν 78-85. Η Μπαρτσελόνα είχε, πλέον, άνεση και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε, παρά το γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα είχε τον έλεγχο του αγώνα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.