ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΕΡΑΤΖΙΑΣ

Έδωσε δικαιώματα στην Μπαρτσελόνα και το πλήρωσε

Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα λάθος στη κρίσιμη στιγμή, ηττήθηκε για άλλη μια φορά στο ΟΑΚΑ και προβλημάτισε. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Έδωσε δικαιώματα στην Μπαρτσελόνα και το πλήρωσε

Τις γνωστές παθογένειες εμφάνισε σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός  και έκανε σε μεγάλο βαθμό δώρο τη νίκη στην Μπαρτσελόνα. Οι πράσινοι  που είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, με τους Ισπανούς απλά να ακολουθούν, ξαφνικά… εξαφανίστηκαν από το γήπεδο. Αυτό απέναντι στον Μίροτιτς, τον Ντιλέινι και τον Αμπρίνες είναι η λογική συνέπεια να το πληρώσεις.

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα για τα «νεκρά» διαστήματα του τριφυλλιού μέσα στα παιχνίδια και την απώλεια των υπέρ του διαφορών. Κόντρα στους Καταλανούς οι παίκτες του Πιτίνο μάζευαν τα αμυντικά τους ριμπάουντ, δυσκόλευαν με την άμυνα τους τον αντίπαλο, στον οποίο ταυτόχρονα δεν επέτρεπαν με αυτό τον τρόπο να βρει ρυθμό. Κι όμως στη πιο κρίσιμη καμπή και με το 67-57 υπέρ του στα 25 λεπτά αγώνα, ο Παναθηναϊκός άρχισε να τα κάνει όλα λάθος,

Επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να ανανεώσει επιθέσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ, τις έδωσε επιπλέον σουτ, τα οποία με μαθηματικά ακρίβεια μπήκαν και την ίδια στιγμή ο ίδιος έχασε το μυαλό του και στην επίθεση. Αποτέλεσμα αυτού το επί μέρους 12-25 στο 4ο δεκάλεπτο και η ήττα, σε ένα παιχνίδι που ήταν θεωρητικά δικό του. Η συνολική εικόνα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχασε στο τέλος εύκολα, ένα δικό του ματς!

Το ματς κρίθηκε στη διάρκεια και εκεί οι Ισπανοί αποδείχθηκαν ανώτεροι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό, που δεν παίρνει αυτά που πρέπει από το ρόστερ του. Κακή βραδιά γα πολλούς παίκτες, μπλοκάρισμα και για τον κόουτς Πιτίνο που μοιάζει να μην μπορεί να «πιάσει» την ομάδα, σε αντίθεση με τη περσινή σεζόν που είχε προσαρμοστεί  άμεσα.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός κατά 99% θα προκριθεί, όμως αν δεν βελτιωθεί δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα κερδίσει σειρά 5 αγώνων με ομάδα από το πάνω ράφι. Αν δεν βρει μια σταθερά μέσα στα παιχνίδια του βάζοντας κι άλλους παίκτες στην εξίσωση, αν δεν προστατεύσει την έδρα του και να αν δεν φορτσάρει τώρα που έρχονται τα κρίσιμα, δεν πρόκειται να βρει και πάλι τον δρόμο για το F-4. Βέβαια, από τώρα στα πλέι οφ είναι μια μπασκετική αιωνιότητα και μακάρι η εικόνα να αλλάξει και τα αποτελέσματα να έρθουν.

Πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ δεν υπάρχει πλέον, ας μη γελιόμαστε, ούτε όμως και σενάριο αποκλεισμού από τα πλέι οφ, εκτός αν στα τελευταία 9 ματς ο Παναθηναϊκός κάνει 7 ήττες… Παραμένει ερωτηματικό ο μίνιμουμ αριθμός νικών που θα χρειάζεται μια ομάδα για να προκριθεί. Όμως με την υπάρχουσα κατάσταση οι 17 νίκες αποτελούν  ασφάλεια και έτσι όπως είναι οι ομάδες από την 7η ως την 13η θέση της βαθμολογίας δεν αποκλείεται να είναι αρκετές και οι 16 νίκες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE