ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η ανάρτηση και το μήνυμα του Λαμόνικα μετά την επίθεση στην Αθήνα (Pic)

Η επίθεση που δέχτηκαν οι διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και ο τραυματισμός του Λουίτζι Λαμόνικα είναι πρώτο θέμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τον ιταλό διαιτητή να δίνει τη δική του εκδοχή μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η ανάρτηση και το μήνυμα του Λαμόνικα μετά την επίθεση στην Αθήνα (Pic)

Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά την επίθεση του δέχτηκαν οι διαιτητές της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, με τον Λουίτζι Λαμόνικα να δίνει στη δημοσιότητα τη δική του εκδοχή των πραγμάτων, να ευχαριστεί όσους στέκονται στο πλευρό του και να τονίζει ότι όλοι οι φορείς του μπάσκετ, πρέπει να δουλέψουν για να κάνουν το άθλημα καλύτερο εξαφανίζοντας περιστατικά βίας.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο πολύπειρος διαιτητής:

«Είμαι καλά, σας ευχαριστώ όλους για την αλληλεγγύη.

Σχετικά με όσα συνέβησαν σε μένα και τους συναδέλφους μου, Νταμίρ Γιαβόρ και Εμίν Μόγκουλκοτς χτες το βράδυ, στο τέλος του αγώνα της EuroLeague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μπαρτσελόνα και σχετικά με τις ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στα ελληνικά και ιταλικά Μέσα, λέω ελεύθερα τη δική μου εκδοχή των πραγμάτων, έχοντας λάβει πολλές μαρτυρίες εγγύτητας και αγάπης, επομένως, θεωρώ χρήσιμο το μήνυμά μου.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 50.563 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ξεκινάω με τα θετικά του άσχημου επεισοδίου: την αλληλεγγύη που εισέπραξα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που στάθηκε και μου εξέφρασε τη στοργή του και την εκτίμησή του. Όταν τυχαίνει να είσαι πρωταγωνιστής σε άσχημες καταστάσεις, η στοργή του κόσμου είναι απαραίτητη για την να πάρεις θάρρος και κουράγιο. Οπότε σας ευχαριστώ και πάλι.

Όσον αφορά τα γεγονότα, θα τα πω με λίγα λόγια. Δεχτήκαμε επίθεση από δύο άτομα που ήταν πάνω σε μηχανή χωρίς πινακίδες, δεν μπορούσαμε να δούμε πρόσωπα γιατι φορούσαν κράνη. Βανδάλισαν το αυτοκίνητο του άτυχου οδηγού, ο οποίος, όπως και εμείς τρομοκρατήθηκε. Είχαμε κολλήσει στην κίνηση γυρνώντας στο ξενοδοχείο μετά τον αγώνα, περίπου 45 λεπτά μετά το τέλος του.

Μετά την παρέμβαση των ελληνικών Αρχών, αφού έγινε επίθεση στο ταξί και έσπασε το τζάμι, μεταφερθήκαμε στο νοσοκομείο για να βεβαιωθούμε ότι δεν τα θραύσματα που έπεσαν πάνω μας δεν προκάλεσαν σοβαρή ζημιά. Οι γιατροί μας επιβεβαίωσαν ότι είμαστε σε θέση να φύγουμε και μετά από λίγο πήγαμε στο ξενοδοχείο.

Σήμερα το πρωί, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, μεταφερθήκαμε με συνοδεία στο αεροδρόμιο και φύγαμε από την Αθήνα. Σας γράφω τώρα, στις 14:30 το μεσημέρι έχοντας προσγειωθεί στη Ρώμη και τώρα περιμένω την επόμενη πτήση για να επιστρέψω στο σπίτι μου.

Μετά από την άσχημη περιπέτεια, μπορώ να επαναλάβω αυτό που λέω για χρόνια, σε πολλές συναντήσεις με τις Ομοσπονδίες και τους νεαρούς διαιτητές: Δουλεύουμε όλοι μαζί προκειμένου να κρατήσουμε το πιο όμορφο άθλημα σε ένα κόσμο όλο και λιγότερο τοξικό που επηρεάζεται από αυτά τα επεισόδια. Αν το κάνουμε αυτό όλοι μαζί- οι διαιτητές, οι παίκτες, οι ομάδες, οι δημοσιογράφοι, οι οπαδοί- θα χτίσουμε καλύτερα το άθλημα για τις επόμενες ευχές.

Λουίτζι Λαμόνικα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.