ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ 1-1

Τον λύγισε η αποβολή

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στην Τρίπολη, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη (1-1), επηρεασμένος από την αποβολή του Ζαχίντ στο 65'. Ο Μακέντα με πέναλτι άνοιξε το σκορ (50'), ο Χαουρέγκι στο 85' αυτό του Αστέρα. Μεγάλες ευκαιρίες με τον Περέα προς το τέλος. Αποθέωση και στήριξη σε Δώνη και παίκτες από τους 1.000 οπαδούς.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στην Τρίπολη, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη (1-1), επηρεασμένος από την αποβολή του Ζαχίντ στο 65′. Ο Μακέντα με πέναλτι άνοιξε το σκορ (50′), ο Χαουρέγκι στο 85′ αυτό του Αστέρα. Μεγάλες ευκαιρίες με τον Περέα προς το τέλος. Αποθέωση και στήριξη σε Δώνη και παίκτες από τους 1.000 οπαδούς.

Το ματς

Με 4-2-3-1 και τρεις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός πήρε απ’ τη σέντρα του ματς τα ηνία σε ότι αφορά την κατοχή μπάλας και με τον Μακέντα στην αιχμή της επίθεσης, είχε την πρώτη καλή στιγμή.

Οι «πράσινοι» είχαν αρκετά προβλήματα, με τον Γιώργο Δώνη να έχει δικαιολογημένα παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι «πράσινοι» έδειχναν να είναι εκτός αγώνα. Οι συνεχείς φωνές από τον πάγκο ξύπνησαν το «τριφύλλι» που έχασαν καλή ευκαιρία να μπουν μπροστά στο σκορ με τον Χατζηγιοβάνη στο 36ο λεπτό, σουτ το οποίο δεν απείλησε τα καρέ του Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν μεν αρκετά κινητικός, αλλά του έλειπε η ουσία και η φάση εκείνη που θα την μετέτρεπε σε γκολ, ώστε να γινόταν κυρίαρχος της αναμέτρησης, καθώς ούτε ο Αστέρας του δημιουργούσε προβλήματα στο διάστημα που οι «πράσινοι» είχαν προβληματική εικόνα.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, καθώς η κεφαλιά του Πούγγουρα προς το τέλος και των καθυστερήσεων δεν βρήκε στόχο.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ από το σημείο του πέναλτι με σκόρερ τον Φεντερίκο Μακέντα. Πέναλτι το οποίο σφυρίχτηκε υπέρ των «πρασίνων», μετά από υπόδειξη του VAR σε μαρκάρισμα του Τασουλή στον Νάγκι. Μάλιστα το πέναλτι το χτύπησε δύο φορές ο Ιταλός φορ, καθώς στην πρώτη προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Αστέρα ήταν εκτός θέσης με τον διαιτητή Μανούχο να διατάζει επανάληψη.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» προσπάθησαν να διαχειριστούν το υπέρ του γκολ, αλλά έκαναν τη ζωή τους δύσκολη, καθώς έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Γκιάς Ζαχίντ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με τις αναγκαστικές αλλαγές και λόγω τραυματισμών και λόγω της αποβολής ο Γιώργος Δώνης από τον πάγκο, προσπάθησε να διαφυλάξει το σκορ και άλλαξε το σχηματισμό της ομάδας σε 5-3-1.

Το ματς πήγαινε «σβηστά», με τις δύο ομάδες να μη δημιουργούν ούτε φάση, μέχρι και το 85ο λεπτό της αναμέτρησης. Εκεί η «πράσινη» άμυνα κοιμήθηκε άφησε μια μπαλιά να περάσει παράλληλα της εστίας του Σωκράτη Διούδη και με τον Χαουρέγκι που καιροφυλακτούσε ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση. Φάση η οποία ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Με τη συμπλήρωση του 90ου λεπτού, ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί μπροστά στο σκορ και να φύγει νικητής από την Τρίπολη, αλλά δεν σημάδεψε σωστά ο Περέα με τη μπάλα να φεύγει χιλιοστά από την εστία του Παπαδοπούλου. Σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε, καθώς ο Κολομβιανός στράικερ δεν εκμεταλλεύτηκε άλλες δύο περιπτώσεις που βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα των Αρκάδων.

Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Κότσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής (78’ Σίτο), Μουνάφο, Ιγκλέσιας (19’ Βαλιέντε), Ντέλετιτς, Κρέσπι (61’ Λ. Φερνάντεθ), Μ. Φερνάντεθ, Χαουρέγκι.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (60’ Αλεξανδρόπουλος), Κουρμπέλης, Ανουάρ, Νάγκι, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (63’ Μπουζούκης), Μακέντα (76’ Περέα).

Exit mobile version