ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 96-78

Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για τρία δεκάλεπτα στη Μαδρίτη, αλλά είχε να αντιμετωπίσει τόσο την ποιοτική Ρεάλ, όσο και την κακή διαιτησία, που έπαιξε έδρα. Οι «πράσινοι» παράτησαν στο τελευταίο πεντάλεπτο το ματς και ηττήθηκαν με 96-78 από τη «Βασίλισσα» για την 26η αγωνιστική της διοργάνωσης. Στο 14-12 το ρεκόρ του «τριφυλλιού».

Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για τρία δεκάλεπτα στη Μαδρίτη, αλλά είχε να αντιμετωπίσει τόσο την ποιοτική Ρεάλ, όσο και την κακή διαιτησία, που έπαιξε έδρα. Οι «πράσινοι» παράτησαν στο τελευταίο πεντάλεπτο το ματς και ηττήθηκαν με 96-78 από τη «Βασίλισσα» για την 26η αγωνιστική της διοργάνωσης. Στο 14-12 το ρεκόρ του «τριφυλλιού».

Το ματς

Άστοχες ήταν οι δύο ομάδες στις πρώτες τους επιθέσεις, με την Ρεάλ να κάνει δύο λάθη σε λιγότερο από ένα λεπτό και τον Παναθηναϊκό να ανοίγει το σκορ με πέντε πόντους του Καλάθη. Οι γηπεδούχοι εξ αρχής θέλησαν να μεταφέρουν τη μπάλα στο ζωγραφιστό με τον θηριώδη Ταβάρες να είναι η αιχμή του δόρατος για τη Ρεάλ αφού με προσωπικούς πόντους έφερε το ματς στα ίσια (5-5).

Με γρήγορο 8-0 η και με πρωταγωνιστή τον Φακούντο Καμπάτσο η Ρεάλ ξέφυγε γρήγορα στο σκορ (13-5). Το τάιμ αουτ δεν ευνόησε και πολύ τον Παναθηναϊκό, αφού με την επανέναρξη η Ρεάλ ξέφυγε με +10 (15-5), αλλά οι «πράσινοι» είχαν απαντήσεις και μείωσαν (17-9) στο 6′. Ο Ρικ Πιτίνο άλλαξε σχεδόν όλη την πεντάδα και έδωσε ώθηση στην ομάδα του, καθώς Τζόνσον και Ράουτινς βρήκα δρόμους προς το καλάθι (21-14).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.499 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Χαρακτηριστικό του πρώτου δεκαλέπτου ήταν ότι η Ρεάλ έκανε την πρώτη αλλαγή ένα λεπτό πριν το φινάλε του δεκαλέπτου, με τον Πάμπλο Λάσο να μένει απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών του, σε αντίθεση με τον Πιτίνο που έβλεπε πως δεν υπήρχε τρόπος να κλείσουν οι δίοδοι προς το «πράσινο» καλάθι. Με δύο εύστοχες βολές ο Ντεκ έδωσε στο ματς τη μεγαλύτερη διαφορά του +11 (27-16) το οποίο ήταν και σκορ δεκαλέπτου.

Με τον Άντι Ράουτινς να σκοράρει από τα 6,75 (27-19), ο Παναθηναϊκός μείωσε στο ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου, ενώ και ο Ράις δευτερόλεπτα αργότερα βρήκε στόχο (29-22) και την προσέγγιση του Παναθηναϊκού στη Ρεάλ. Ένα καλάθι του Τόμας και το εύστοχο τρίποντο του Ρούντι έφεραν το σκορ στο +8 για τη Ρεάλ (32-24), με τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν και πρόβλημα τραυματισμού αφού αποχώρησε ο Μίκι για τα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να μην μπορεί να βρει τρόπο αντιμετώπισης του Ταβάρες, με τον θηριώδη σέντερ της Ρεάλ να φορτώνει φάουλ του «πράσινους» ψηλούς και τον Ρούντι να σκοράρει με το συνήθη τρόπο για το (35-24). Σε λιγότερο από ένα λεπτό η Ρεάλ ανέβασε τη διαφορά στο +14 (38-24), με τον Πιτίνο να ψάχνει να βρει λύσεις για την ομάδα του. Ένα ξέσπασμα των «πρασίνων» με επτά συνεχόμενους πόντους έφερε το σκορ στο 42-33. Μία βολή του Ταβάρες έδωσαν τέλος στο «πράσινο» σερί (43-33), με τον Φριντέτ να σκοράρει από τη γραμμή των βολών (43-35).

Με τον Καλάθη να σκοράρει ξανά από την περιφέρεια ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους -5 (43-38) με τον Πάμπλο Λάσο να καλεί εσπευσμένα σε τάιμ άουτ, βλέποντας το «τριφύλλι» να είναι επικίνδυνα κοντά στο σκορ. Η τοποθέτηση του Μήτογλου στη θέση «5» έλυσε το πρόβλημα με τον Ταβάρες, αλλά οι «πράσινοι» έψαχναν αντίδοτο και για τα υπόλοιπα επιθετικά βέλη των Μαδριλένων. Με τον Κάρολ η Ρεάλ έφτασε πάλι στο +10 (48-38), αλλά ο Παπαπέτρου απάντησε άμεσα (48-41) σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ με τους Παπαπέτρου και Φριντέτ για 50-46, ο Ντεκ που έκανε τα πάντα για την ομάδα του και με μια βολή που έβαλε διαμόρφωσε το 51-48, με τον Πιτίνο έξαλλο να αποσύρει τον Γιώργο Παπαγιάννη για τα δύο απανωτά λάθη που έκανε. Με τον Φριντέτ να σκοράρει ξανά από το σημείο των βολών έφερε τη διαφορά στους τρεις πόντους (51-48), αλλά οι Κάρολ και Ταβάρες δεν άφηναν ευκαιρία χαμένη και «μάτωναν» το «πράσινο» καλάθι (56-48).

Ο Νικ Καλάθης με δίποντο έκανε το 56-50, με τη Ρεάλ να εγκλωβίζεται και να υποπίπτει σε λάθη τα οποία ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλευόταν στον επιθυμητό βαθμό. Στο κάλάθι του Τόμας είχε απάντησε ο Καμπάτσο (58-51) με τον Καλάθη να σκοράρει ξανά από τα 6,75 (3/3 τρίποντα) και να μειώνει 60-55. Οι βολές του Παπαγιάννη έφερε ξανά τη διαφορά στο τρίποντο (60-57), με το «τριφύλλι» να δείχνει σημάδια βελτίωσης και στην άμυνα, αφού η Ρεάλ μόνο από τις βολές έβρισκε στόχο (62-57).

Το ώριμο επιθετικά ματς του Καλάθη τον οδήγησε στις βολές (62-59), με τον Ρέγιες να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο για το +5 (64-59). Με τις δύο ομάδες να έχουν συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ οι βολές διαδέχονταν η μία την άλλη με τον Ράις για τον Παναθηναϊκό να σκοράρει μια (64-60). Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Τόμπκινς έφεραν το +8 (68-60) για τη Βασίλισσα, με τον Ράις να απαντά από την περιφέρεια (68-63). Ο Μπέντιλ από τις βολές ξανάριξε τη διαφορά στους τρεις (68-65), αλλά ο Ρούντι επανέφερε το +8 (73-65) με πέντε συνεχόμενους πόντους. Το τρίποντο του Τόμας στο φινάλε του δεν μέτρησε και το 73-65 ήταν το σκορ του 3ου δεκαλέπτου.

Στο 4ο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε με καλάθι του Τόμας να μειώσει 73-67, η Ρεάλ όμως είχε τρόπους και λύσεις για το +11 (78-67). Φριντέτ και Τόμπκινς έφεραν το σκορ στο 83-69, με τον Πιτίνο να καλεί σε τάιμ άουτ για να συμμαζέψει την κατάσταση που άρχισε να ξεφεύγει υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει λύσεις, αλλά η ικανότητα της Ρεάλ και αρκετά σφυρίγματα της τριάδας των διαιτητών όποτε οι «πράσινοι» πλησίαζαν, δεν έφερνε αποτελέσματα. Τουλάχιστον σε πέντε περιπτώσεις οι «πράσινοι» χρεώθηκαν με υπερβολικά φάουλ, με τη Ρεάλ να πηγαίνει εύκολα στις βολές για το 85-71 και το +14 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι κακές επιλογές των «πρασίνων» τιμωρήθηκαν από τη Ρεάλ και στο 36′ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους διαφορά (90-73). Το ματς είχε γείρει στη Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός κινδύνευε σοβαρά με μεγάλης έκτασης ήττα. Το τελευταίο δίλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, με τον Παναθηναϊκό να μη βρίσκει τρόπο έστω να μειώσει τη διαφορά και τη Ρεάλ να κάνει διαχείριση (94-73). Οι δύο βολές του Τζόνσον και ένα λέι απ του Φριντέτ έφεραν το σκορ στο 96-77, με τον Βουγιούκα να σκοράρει για το τελικό 96-78.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 48-41, 73-65, 96-78.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.