ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΕΡΑΤΖΙΑΣ

Αντί να βελτιώνεται γίνεται χειρότερος…

Η πικρή αλήθεια για τον Ρικ Πιτίνο, η κατάρρευση και η γελοία διαιτησία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Αντί να βελτιώνεται γίνεται χειρότερος…

Άλλη μια κακή μέρα στη δουλειά, αποδείχθηκε για τον Παναθηναϊκό η αναμέτρηση με την Ρεάλ στη Μαδρίτη, όπου οι πράσινοι έφυγαν και πάλι με σκυμμένο το κεφάλι. Η πλάκα είναι ότι παρά το τελικό σκορ και το -18, η ομάδα του Πιτίνο έχασε χθες μια ευκαιρία για ένα αποτέλεσμα που θα της άλλαζε κυριολεκτικά τη ζωή στην Ευρωλίγκα. Όμως προέκυψαν μια σειρά από αν…

Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ άσχημη είσοδο στο ματς αφήνοντας τη Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο να κυριαρχήσει και να βάλει τις βάσεις με διψήφιες διαφορές. Τραγική πρώτη γραμμή άμυνας, που επέτρεπε στον Καμπάτσο να βολτάρει και στους ψηλούς με κύριο εκφραστή τον Ταβάρες να κάνουν πάρτι. Οι πράσινοι βελτιώθηκαν προϊόντος του χρόνου και εκμεταλλεύτηκαν προσωρινά τις απουσίες των Μαδριλένων. Εκεί φάνηκε ότι αν οι πρωταθλητές Ελλάδας τα έκαναν όλα σωστά θα μπορούσαν να πάρουν το μεγάλο αποτέλεσμα.

Τη μεγάλη διαφορά έκανε η είσοδος του Μήτογλου που είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στο ρόστερ του Παναθηναϊκού που μπορεί να παίξει κατακόρυφη άμυνα και να μπλοκάρει τον Ταβάρες. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε τη προσπέραση αρκετές φορές, αλλά για διάφορους λόγους έμενε μέχρι το -3. Με το που βρήκε δυο σερί τρίποντα και άνοιξε ξανά τη διαφορά η Ρεάλ οι πράσινοι όπως συνηθίζουν στο 4ο δεκάλεπτο παραιτήθηκαν από το ματς και αυτό είναι πολύ κακό χαρακτηριστικό, ειδικά όταν επαναλαμβάνεται.

Πέρα από το ρόστερ της ομάδας και τις γνωστές αδυναμίες, στο χθεσινό παιχνίδι καθοριστικό ρόλο έπαιξαν ακόμη δύο παράγοντες. Το κακό κοουτσάρισμα του Πιτίνο και ο Λοτερμόζερ με τη παρέα του. Για να ξεκινήσουμε από το δεύτερο, η χθεσινή διαιτησία ήταν γελοία. Όσες φορές τη χρειάστηκαν οι Ισπανοί ήταν μαζί τους. Οι πράσινοι εκτέλεσαν τις πρώτες βολές δυο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ενώ στα 3 από τα τέσσερα δεκάλεπτα η Ρεάλ δεν συμπλήρωσε 5 φάουλ.

Στη διάρκεια του τρίτου κρίσιμου δεκαλέπτου έχουν δοθεί όλων των ειδών τα σφυρίγματα εις βάρος των πράσινων και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη συνέχεια, άσχετα αν κάνει λάθη ο Παναθηναϊκός. Βέβαια σε μια εχθρική στάση εδώ και χρόνια δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, ειδικά τώρα μετά το σφυράκι στη Κηφισίας…

Πάμε τώρα και στον μίστερ, που δυστυχώς δεν μας τα λέει καλά. Δεν είναι δυνατόν να μην γίνονται πράγματα που βλέπει μέχρι και ένας απλός παρατηρητής του μπάσκετ. Στον Πιτίνο πήρε 15 λεπτά και ένα -16 στο ξεκίνημα ώστε να καταλάβει ότι οι Παπαγιάννης και Βουγιούκας δεν ταιριάζουν με τον Ταβάρες που τους έκανε μια μπουκιά. Η προφανής λύση ήταν ο Μήτογλου και πάλι έπαιξε λιγότερο από όσο έπρεπε. Οι Ράις και Φριντέτ όταν βρίσκονται στην ίδια πεντάδα είναι η χαρά του αντιπάλου. Κι όμως ο Αμερικανός τεχνικός αφού είδε τη ζημιά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου όταν ξεκούρασε τον Καλάθη, αγνόησε επιδεικτικά σε όλο το ματς τον Παππά, ο οποίος στα τρία τελευταία παιχνίδια όποτε πατούσε παρκέ έπαιζε σαν κομάντο στην άμυνα και είναι ξεκάθαρα ο δεύτερος καλύτερος μετά τον Νικ στη περιφερειακή άμυνα.

Συνολικά, η πικρή αλήθεια για το τρίμηνο που είναι εδώ ο Ρικ Πιτίνο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει βελτιωθεί καθόλου. Το ακριβώς αντίθετο με πέρσι. Στην επίθεση κάκιστη κυκλοφορία της μπάλας με πολλές ατομικές εμπνεύσεις και ελάχιστα συστήματα και στην άμυνα παιδική χαρά. Επιπλέον κόουτς δεν φταίνε για όλα οι παίκτες… Δε γίνεται μετά από κάθε παιχνίδι να επαναλαμβάνει ότι δεν είναι καλοί οι παίκτες, δεν είναι αθλητική η ομάδα έχει φτηνό ρόστερ και πολλά ακόμη. Για τον απλούστατο λόγο ότι πριν δεχθεί τα ήξερε όλα και τρεις από αυτούς είναι με την έγκριση του. Χτες δήλωσε ότι η ομάδα είναι χειρότερη από τη περσινή και προχθές έγραφε στα social media ότι πιστεύει στους παίκτες του…

Με όλο τον σεβασμό στον Ρικ Πιτίνο αν αντί για τον Ράουτινς έπαιρνε έναν γκαρντ με έφεση στην άμυνα και δεν ήταν μία κρύο, μια ζέστη με τους παίκτες του(σ.σ. εσχάτως στη συμπεριφορά και με τους συνεργάτες του…), όλα θα ήταν καλύτερα. Συμπερασματικά όσο οδεύουμε προς το πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν ο Παναθηναϊκός αντί να βελτιώνεται γίνεται χειρότερος.

Βαγγέλης Νεραντζιάς
Βαγγέλης Νεραντζιάς Γνωστός στον δημοσιογραφικό χώρο για τα παναθηναϊκά του αισθήματα, εργάζεται ως επαγγελματίας αθλητικός δημοσιογράφος στον ΣΠΟΡ FM από το 2004. Ταυτόχρονα, έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Channel9 και ΕΧΤRΑ 3, αλλά και τις εφημερίδες Sportday και «Metro» Κύπρου. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ