Σκηνικό μεγάλης έντασης υπάρχει σε Λέσβο και Χίο από τη στιγμή που αποβιβάστηκαν στα νησιά δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ με πλοία που ναυλώθηκαν για τη μεταφορά τους από την Αθήνα.

Η απόφαση της κυβέρνησης για αποστολή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ώστε τα έργα για τις δημιουργίες κλειστών δομών να προχωρήσουν απρόσκοπτα έχουν βρει σφοδρές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Από το πρώτο βράδυ υπήρξαν συγκρούσεις και χημικά στα λιμάνια της Λέσβου και της Χίου ενώ το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε και κοντά στις εκτάσεις που προορίζονται για τις κλειστές δομές.

Οι εικόνες από τα διεθνή πρακτορεία είναι συγκλονιστικές καθώς κάτοικοι φαίνεται να πετούν μολότοφ ακόμα και πάνω από καρότσες αγροτικών, ενώ οι μάχες με τα ΜΑΤ ήταν σώμα με σώμα μέσα σε δασικές εκτάσεις. Μάλιστα υπάρχουν και καταγγελίες ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με κανονικά πυρά εν μέσω των επεισοδίων.

Νωρίς το μεσημέρι μεγάλος αριθμός διαμαρτυρόμενων μέσα από δασικές οδούς, έφτασε στην περιοχή του Καβακλή, όπου βρίσκεται η υπό επίταξη περιοχή για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Νωρίτερα αστυνομικοί που αποχώρησαν από τα μέτωπα, κατευθυνόμενοι στην πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκαν επίθεση διαδηλωτών οι οποίοι τους υποχρέωσαν να μπουν σε στρατόπεδο της περιοχής Παγανή, όπου και παραμένουν αποκλεισμένοι.

Μερίδα κατοίκων μάλιστα επιτέθηκε σε άνδρες των ΜΑΤ μέσα σε ξενοδοχείο που διαμένουν στη Χίο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 8 αστυνομικοί.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου