Με τρία ανέρχονται τα κρούσματα κορωναϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο Υγείας, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα υπάρξει νέα ενημέρωση για τις εξελίξεις αναφορικά με τη νόσο, από τον επιστημονικό συνεργάτη του ΕΟΔΥ, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Τα τρία άτομα, τα οποία βρέθηκαν θετικά σε λοίμωξη από τον νέο κορωναϊό (Covid-19), εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα σε καλή κατάσταση.

Πρόκειται για την 38χρονη επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη και το 10χρονο παιδί της, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και την 40χρονη υπάλληλο τραπέζης που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα, η ιχνηλάτηση των επαφών από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα γίνεται κυρίως σε επαφές υψηλού κινδύνου. Δηλαδή σε ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων από έναν ασθενή σε χώρους όπου παρέμεινε πάνω από 15 λεπτά. Παρόλα αυτά, για προληπτικούς λόγους, έλεγχος γίνεται και σε ανθρώπους που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τον ασθενή αλλά όχι σε απόσταση που να τους κατατάσσει στις επαφές υψηλού κινδύνου.

Οι τελευταίες πρέπει να περιορίζονται και να παρακολουθούνται. Οι δημόσιες δομές περίθαλψης, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Εν τω μεταξύ, κλειστό θα παραμείνει τελικά για 14 ημέρες το 105ο δημοτικό Θεσσαλονίκης, το σχολείο όπου φοιτά το παιδί της 38χρονης που νόσησε πρώτη στην Ελλάδα από τον κοροναϊό.

Όπως επιβεβαιώθηκε, το παιδί της γυναίκας βρέθηκε θετικό στον Convid-19, κάτι που αλλάζει τον αρχικό σχεδιασμό. Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή, λόγω του κοροναϊού στην Αθήνα, το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών, του Κολλεγίου Ψυχικού, και το Νηπιαγωγείο «Ι.Μ. Καρράς». Η απόφαση πάρθηκε, καθώς όπως έγινε νωρίτερα γνωστό το τρίτο κρούσμα είναι μητέρα μαθητή.

Πηγή: Ethnos.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου