Επιβεβαιώθηκε το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν». Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Κορωνοϊός: Μία μητέρα και το παιδί της τα πρώτα κρούσματα

Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη. Πρόκειται για 38χρονη σχεδιάστρια μόδας η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, ενώ με την επιστροφή της εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ.

Οι υγειονομικές αρχές έδρασαν άμεσα, ιχνηλατώντας τα βήματα της 38χρονης προκειμένου να εντοπίσουν τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Εντοπίστηκαν και ελέγχθηκαν οι συνεπιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεψε από Ιταλία και άτομα από το οικογενειακό της περιβάλλον.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου