ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Ένα ματς με την πλάτη στον τοίχο

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί στα πλέι οφ ακόμα και αν ηττηθεί στο ΣΕΦ. Όμως καμιά φορά υπάρχουν παιχνίδια πιο κρίσιμα απ’ όσο φαίνονται. Και αυτό είναι τέτοιο. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ένα ματς με την πλάτη στον τοίχο

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μια διαδικασία εσωστρέφειας, αρκετής γκρίνιας και σίγουρα αμφιβολίας. Αμφιβολίας για το ποιο είναι το ταβάνι του και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Δεν ευθύνεται μόνο ένας λόγος γι’ αυτά. Είναι πολλά που του μαζεύτηκαν τον μήνα Φλεβάρη.

Ο Ρικ Πιτίνο δεν έχει την «ασυλία» που απολάμβανε από τον κόσμο όλο το προηγούμενο διάστημα, κυρίως γιατί εκείνος μοιάζει να έχει χάσει το άγγιγμα του Μίδα που είχε πέρσι. Η κόντρα μεταξύ του Γιαννακόπουλου και των οργανωμένων σαφώς και επηρεάζει, αφού το γήπεδο έχει μετατραπεί σε… εκκλησία από εκεί που αποτελούσε μία από τις πιο ισχυρές έδρες στην Ευρώπη.

Και την ίδια ώρα, αρκετοί παίκτες δεν είναι εκείνο που περιμέναμε. Ο Τζόνσον το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Αμερικανός δείχνει να είναι αλλού, περισσότερο διασκεδάζει και γελάει παρά παίζει και ο Παναθηναϊκός σπαταλά ένα μεγάλο συμβόλαιο για κάποιον που δεν του έχει προσφέρει τίποτα.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.288 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το παιχνίδι στο ΣΕΦ είναι περισσότερο κρίσιμο απ’ όσο φαίνεται. Διότι στη «στραβή» θα βγουν περισσότερο στην επιφάνεια όλα αυτά. Θα εξακολουθήσει να υπάρχει γκρίνια, θα χωθεί ακόμα περισσότερο ο Παναθηναϊκός στην εσωστρέφεια. Και θα πάει πια με την πλάτη στον τοίχο στα επόμενα παιχνίδια. Που δεν είναι, δα, και τίποτα του χεριού του. Απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και σε Φενέρ είναι τα δύο «μετά ΣΕΦ» παιχνίδια, ενώ το πρόγραμμά του μέχρι το φινάλε είναι γεμάτο «νάρκες» που αν τις πατήσει μπορεί να εκραγεί.

Το ματς της Τρίτης είναι κομβικό. Τελικός. Παιχνίδι που δείχνει το μέλλον. Όχι μόνο τα άμεσο, αλλά και το που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός. Από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος. Να αποδείξει πως μπορεί στα πλέι οφ να το παλέψει και ας μην τα καταφέρει στο φινάλε. Όταν οι μεγάλες ομάδες είναι με την πλάτη στον τοίχο, οφείλουν να βρίσκουν τον τρόπο να αντιδρούν. Και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αυτή τη στιγμή για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο. Και πρέπει να αντιδράσει.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.