ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Πιτίνο: «Αν δείξουμε βελτίωση σε κάποια πράγματα μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους»

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν έκανε μεταγραφή αλλά και για τη συνέχεια των αναμετρήσεων στην Ευρωλίγκα, αναφέρθηκε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης με τη Λάρισα.

Πιτίνο: «Αν δείξουμε βελτίωση σε κάποια πράγματα μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους»

Ο Αμερικανός προπονητής μίλησε για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν ενισχύθηκε στη μεταγραφική περίοδο, αναφέρθηκε στην βελτίωση που πρέπει να δείξουν οι παίκτες τους σε κάποια σημεία των αναμετρήσεων και κλείνοντας σχολίασε χιουμοριστικά την απουσία λόγω ίσως των Ιαν Βουγιούκα και Γιώργο Παπαγιάννη.

Αναλυτικά όσα σχολίασε:

«Ένα από τα στοιχεία που μας έχουν πονέσει φέτος είναι τα λάθη. Απόψε είχαμε μόνο ένα λάθος στο δεύτερο ημίχρονο. Επίσης μας έχουν πληγώσει και τα επιθετικά ριμπάουντ. Καταφέραμε να πάρουμε τα ριμπάουντ, να βγάλαμε αιφνιδιασμούς και να πάρουμε 25 πόντους από αυτούς. Μπαίνουμε στην πιο δύσκολη καμπή, με συνεχόμενα ντέρμπι και πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ».

Για τις απουσίες της ομάδας του: «Ο Παπαγιάννης και ο Βουγιούκας ήταν άρρωστοι. Ο πρώτος μάλιστα είναι καλύτερα, ήρθε στο γήπεδο αλλά ανέβασε και πάλι πυρετό. Και οι δύο δεν έχουν προπονηθεί και αυτό τους έχει αφήσει πίσω, κάτι που είναι πρόβλημα για εμάς. Ελπίζουμε ότι ο Παπαγιάννης θα μπει για προπόνηση». 

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στην Euroleague: «Κάναμε κάποια απογοητευτικά παιχνίδια. Με την Ρεάλ σταματήσαμε να παίζουμε επειδή θα χάναμε, ενώ με την Μπαρτσελόνα κάναμε τρία καλά δεκάλεπτα και το τέταρτο ήταν πολύ κακό. Χειρότερο για εμάς ήταν οι ήττες σε Βελιγράδι, Μιλάνο και Βαλένθια. Θέλουμε να πάρουμε τέσσερις νίκες ακόμη για την πρόκριση. Αν παίξουμε έτσι όπως μπορούμε έχουμε την ικανότητα να τις πάρουμε. Είμαστε 2 νίκες πάνω από τους διώκτες μας αλλά έχουμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Ανυπομονώ για την Τρίτη».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.563 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το τι πρέπει να κάνει το «τριφύλλι», ώστε να βελτιωθεί: «Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Δεν θα γίνουμε ούτε πιο ψηλοί, ούτε πιο αθλητικοί. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και αν καταφέρουμε να κάνουμε κάτω από 10 λάθη σε κάθε ματς τότε μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Παράλληλα πρέπει να δούμε και παίκτες να βελτιώνονται. Ο Παπαγιάννης έχει βελτιωθεί, ο Τζόνσον είναι κάθε μέρα και καλύτερος και πιο… άνετος, ενώ και ο Ράουτινς μπαίνει όλο και περισσότερο στο κλίμα.

Έχω πει επίσης στους παίκτες πως πρέπει όλοι να έχουν λίπος κάτω από 15%. Μπέντιλ και Τόμας το κατάφεραν, αλλά με την ίωση των ψηλών έχουν αλλοιωθεί οι… μετρήσεις. Τον Παπαγιάννη δεν τον μετρήσαμε γιατί κανείς δεν θέλει να τον πλησιάσει, ενώ ο Βουγιούκας σίγουρα έχει χάσει λίπος λόγω της ίωσης. Αν μείνει άρρωστος 2 μέρες ακόμα θα είναι πιο λεπτός και από τον Καλάθη».

Για το αν η ομάδα προσπάθησε να κάνει κάποια μεταγραφή: «Το προσπαθήσαμε πέρσι αυτό αλλά δεν βοήθησε. Αυτό πρέπει να το κάνεις το καλοκαίρι. Η ομάδα “χτίστηκε” για να γίνει καλύτερη επιθετικά, αλλά αυτό δεν βοήθησε την άμυνα. Σουτάρουμε καλύτερα από πέρσι αλλά έχουμε αμυντικά προβλήματα. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. Μπορούμε να βελτιωθούμε και αν κάνουμε λίγα λάθη, τότε μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...