ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ζαγαρίτης: «Ευτυχισμένος που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού – Να πετύχω πολλά με την ομάδα»

Στο match programme της τελευταίας αναμέτρησης για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος απέναντι στο Βόλο, μίλησε ο νεαρός Βασίλης Ζαγαρίτης.

Ζαγαρίτης: «Ευτυχισμένος που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού - Να πετύχω πολλά με την ομάδα»

Ο νεαρός μπακ του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, μίλησε για το ματς κόντρα στην ομάδα του Βόλου αλλά και για τη συνέχεια της ομάδας του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ που ακολουθούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός στο match programme:

Το τελευταίο διάστημα πήραν χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα ποδοσφαιριστές της γενιάς σου. Ο προπονητής είπε ότι θα δοθούν ευκαιρίες και σε άλλους. Το περιμένεις;

«Το θέλω πολύ. Δεν ξέρω εάν θα συμβεί στον επόμενο ή σε κάποιον άλλο αγώνα. Αυτό είναι καθαρά ζήτημα του προπονητή μου. Είναι πολύ θετικό που δίνονται ευκαιρίες σε εμάς τους νέους. Όποτε και να έρθει πάντως η πρώτη συμμετοχή μου στο πρωτάθλημα, το ίδιο σημαντικό θα είναι για εμένα».

Έχεις ήδη κάνει μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα παίζοντας στο Κύπελλο. Τι συναισθήματα σου προκάλεσε;

 «Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Το πρώτο μου παιχνίδι σε επαγγελματικό επίπεδο και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ότι είχα άγχος και αγωνία να μην κάνω λάθος, να μην κάνω κάτι που θα κοστίσει στην ομάδα, να είμαι καλός. Τελικά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και εγώ ήμουν ευτυχισμένος που τα κατάφερα».

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 99.523 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συμμετείχες στην προετοιμασία, έπαιξες σε φιλικά, έκανες ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα, προπονείσαι στην πρώτη ομάδα. Πώς θα χαρακτήριζες για εσένα την εφετινή σεζόν;

«Σίγουρα καταπληκτική. Μπορεί να περίμενα να συμμετάσχω στην προετοιμασία αλλά έως εκεί. Όλα τα υπόλοιπα ήταν απρόσμενα και φυσικά πολύ θετικά για εμένα. Από εκεί και πέρα ασφαλώς και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στο παιχνίδι μου. Θέλω να συνεχίσω την προσπάθεια για να βελτιώνομαι καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις, ακούγοντας τους προπονητές μου και όσα έχουν να μου πουν».

Έχεις βάλεις στόχους για την επόμενη χρονιά;

«Θέλω να είμαι μέλος του Παναθηναϊκού και να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Έχω στο μυαλό μου να καταφέρω να γίνω μέλος του βασικού κορμού της ομάδας και εάν γίνεται να είμαι ανάμεσα στις βασικές επιλογές του προπονητή. Σε κάθε περίπτωση θέλω να πετύχω περισσότερα απ’ όσα συνέβησαν αυτή τη σεζόν».

Στην ακαδημία έπαιζες αριστερό εξτρέμ, όμως στην πρώτη ομάδα ο κ. Δώνης σε χρησιμοποιεί ως αριστερό μπακ. Πώς προέκυψε αυτό;

«Δεν μου είχε πει κάτι. Σε ένα φιλικό με τον Απόλλωνα στο προπονητικό μας κέντρο με χρησιμοποίησε ως αριστερό μπακ, τα πήγα καλά και στη συνέχεια καθιερώθηκα σε αυτή τη θέση τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες, είτε στην πρώτη ομάδα είτε στην Κ19».

Ο αγώνας με το Βόλο είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Έχει κίνητρο η ομάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε απόσταση από την τρίτη θέση, οπότε άμεσα δεν μπορούμε να τη διεκδικήσουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να διατηρήσουμε και σε αυτό το παιχνίδι την καλή εικόνα που έχουμε δείξει σε όλο το δεύτερο γύρο και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας, το οποίο μας έχει βοηθήσει για να αποδώσουμε τόσο καλά».

Στα play offs τι μπορεί να περιμένει κανείς από τον Παναθηναϊκό;

«Να δει μια ομάδα που θα βγάλει την εικόνα που βγάζαμε σε κάθε ντέρμπι της κανονικής περιόδου. Κάθε ματς των play offs είναι ένα ντέρμπι και όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προκειμένου να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Στην κανονική περίοδο δείξαμε στα ντέρμπι ότι είμαστε ικανοί να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...