ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Εμαννουηλίδης: “Να επιστρέψω και να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό”

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ολοκληρώνει μετά τα πλέι άουτ το πέρασμά του στον Πανιώνιο και μιλάει για τον μεγάλο του στόχο με τον Παναθηναϊκό.

Εμαννουηλίδης:

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ολοκληρώνει μετά τα πλέι άουτ το πέρασμά του στον Πανιώνιο και μιλάει για τον μεγάλο του στόχο με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του νεαρού άσου που αγωνίζεται δανεικός στον Πανιώνιο.

Για το 1-1 είπε: «Όντως. Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε πιστεύω και φάνηκε και από την εικόνα του ματς ό,τι μπήκαμε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που βρήκαμε στην αντεπίθεση, είχαμε προϋποθέσεις 3 εναντίον 1 και 4 και δεν κάναμε ούτε τελική. Είναι κάτι που δουλεύαμε όλη την εβδομάδα, δυστυχώς δεν το αξιοποιήσαμε και όταν δεν… σκοτώνεις το ματς, ένα σουτ στο 90′ μπορεί να σε στεναχωρήσει τόσο πολύ».

Για το πως του φάνηκε το παιχνίδι, δήλωσε: «Εντάξει ξέραμε πως η ΑΕΚ είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, ειδικά αν βρει χώρο στο κέντρο. Όπως είδαμε έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα και μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, όλες οι φάσεις έγιναν από τον άξονα. Είχαμε σκοπό να κλείσουμε τον άξονα και να τους οδηγήσουμε στα πλάγια, είχαμε και τον Μάτιτς σε τρομερή ημέρα και έβγαλε τα άβγαλτα και εντάξει προσπαθήσαμε να… χτυπήσουμε στην αντεπίθεση, αλλά όπως είπα δεν σκοτώσαμε το ματς.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.552 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την φάση του γκολ: «Κυνηγάω και εγώ την φάση. Τρέχω παράλληλα με τον Αραμπουλή, είμαι λίγο πιο μπροστά και το καταλαβαίνω, γιατί αν μου έδινε την πάσα θα ήμουν οφσάιντ και έκανα πίσω βήμα. Άργησε λίγο να μου κάνει την πάσα. Νομίζω ρόλο παίζει και το positioning που έχω. Έχω καταλάβει που θα πάει η μπάλα και για αυτό πετυχαίνω το γκολ».

Για τον πανηγυρισμό: « Ναι χόρεψα, χόρεψα. Έχω μπει στο πνεύμα. Αυτό το χορευτικό αρέσει σε κάποιους συμπαίκτες για αυτό και είπα πως θα τους αφιερώσω το γκολ».

Ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες; «ΤσιλούληςΣαραμαντάς και Ρέντζος».

Για τα σημαντικά γκολ που έχει βάλει και τις ευκαιρίες που δεν είναι αρκετές, δήλωσε: «Εντάξει δεν πήρα και τις ευκαιρίες. Όπως έχω ξαναπεί, ξεκίνησα την σεζόν με ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα τραυματισμού. Με άφησε 2 μήνες εκτός οι κοιλιακοί προσαγωγοί. Μετά ήταν μέχρι να επανέλθω, ο κόουτς μου έδωσε λίγο ρυθμό, άρχισα να παίρνω τις ευκαιρίες μου και βρήκα ένα καλό διάστημα με τα γκολ. Από εκεί και πέρα λόγω του κλίματος, πέσαμε και ομαδικά, αλλά σήμερα δείξαμε ό,τι έχει έρθει και ο καινούριος προπονητής, μας έχει δώσει άλλο αέρα».

Τι άλλαξε ο Βόκολος στην ομάδα; «Καταρχάς πιστεύω ό,τι έχουμε ξεκινήσει να παίζουμε από πίσω. Προσπαθεί να περάσει την δική του φιλοσοφία, κυρίως ανάπτυξη από τα πλάγια και νομίζω φάνηκε κιόλας και στις αντεπιθέσεις που βγάλαμε, ό,τι ήταν κυρίως από τα πλάγια. Εντάξει τώρα μας έχουν στεναχωρήσει μερικά αποτελέσματα. Στο Αγρίνιο που ήταν πολύ πικρή ήττα και τώρα που καταλαβαίνετε πως αν φεύγαμε με το τρίποντο, θα είχαμε σώσει κάπως την κατάσταση».

Για το κοντράστ συναισθημάτων είπε: « Εντάξει όταν βγήκα αλλαγή, έκατσα δίπλα στον Αραμπουλή και του είπα, μόνο μην δεχτούμε γκολ τώρα και εκείνη την στιγμή κάνει το σουτ ο Κλωναρίδης και μπαίνει γκολ. Έπιανα το κεφάλι μου και δεν άντεχα. Ήταν πολύ έντονη η στιγμή αλήθεια. Το ποδόσφαιρο μπορεί να σου προσφέρει ανάμικτα συναισθήματα».

Για την χαμένη του ευκαιρία: «Καταρχάς είναι καταπληκτική η κάθετη του Οικονομίδη νομίζω. Είχα καταλάβει ό,τι θα έρθει προς τα πάνω μου ο Παουλίνιο και εκείνη την στιγμή είπα πως αν πάρω μπροστά το κοντρόλ, έχω βγει τετ-α-τετ.Το έκανα, τον πέρασα, τσιμπηματάκι, εντάξει άτυχος, στεναχωρήθηκα λίγο που έδωσε άουτ ο διαιτητής».

Για τα play-out: «Αρχικά πρέπει να πιστέψουμε πρώτα στον εαυτό μας και μετά στην ομάδα. Πιστεύω πως μπορούμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουμε ακόμα 7-8 ματς, δεν έχει τελειώσει τίποτα, παρ’ όλο που έξω λένε πολλά, έχουμε πέσει στο μιλητό, τώρα μένει να παλέψουμε και να ανταμείψουμε τους εαυτούς μας».

Για την επόμενη χρονιά: «Προς το παρών σκέφτομαι την ομάδα. Τώρα από εκεί και πέρα, εγώ είχα σκοπό να έρθω εδώ, να πάρω τα παιχνίδια μου, να πάρω τον χρόνο συμμετοχής, γιατί είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να μην κάθεται και να παίζει συνέχεια γιατί παίρνει και εμπειρίες. Από εκεί και πέρα στόχος μου είναι να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό και να καθιερωθώ. Τώρα αν προκύψει κάτι άλλο, θα δείξει. Για εξωτερικό μιλάω».

Για τον χρόνο και τις ευκαιρίες που έχει πάρει: «Σίγουρα στις αρχές πιστεύω θα μπορούσα να είχα πάρει παραπάνω ευκαιρίες, αλλά εντάξει είναι στο θέμα του προπονητή, δεν μπορώ να πω εγώ ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Τους προπονητές μου ακούω. Από εκεί και πέρα βάση στατιστικών έχω βοηθήσει την ομάδα και θα μπορούσα να την βοηθήσει πολύ παραπάνω».

Για το ό,τι δεν θα τα παρατήσει ο Πανιώνιος: «Σίγουρα δεν τα παρατάμε. Αν τα παρατήσεις, έχεις χάσει το παιχνίδι. Δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.