ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ζαγαρίτης: «Είχα άγχος, αλλά το ξεπέρασα όσο περνούσαν τα λεπτά»

Για την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μίλησε ο Βασίλης Ζαγαρίτης.

Ζαγαρίτης: «Είχα άγχος, αλλά το ξεπέρασα όσο περνούσαν τα λεπτά»

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «τριφυλλιού» πραγματοποίησε ο Βασίλης Ζαγαρίτης στην αναμέτρηση με αντίπαλο το Βόλο και μιλώντας στη NOVA, αναφέρθηκε στον τρόπο που έζησε την πρώτη του συμμετοχή, στην αγωνία του πριν ξεκινήσει το ματς όταν έμαθε πως θα αγωνιστεί αλλά και στον Παναθηναϊκό και τη συνέχεια των πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova:

Είχες άγχος στο πρώτο σου παιχνίδι ως επαγγελματίας στο πρωτάθλημα;

«Είχα όσο έπρεπε πιστεύω, για να μην κάνω λάθη Εφόσον είχα σωστές επιλογές θεωρώ… από εκεί και πέρα έφυγε το άγχος, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο υπήρχε λίγο το τρακ. Να κάνω σωστές μεταβιβάσεις, να είμαι σωστά πάνω στην αμυντική γραμμή. Το βρήκα».

Όταν «κλείδωσε» η θέση σου στην 11άδα, το σκεφτόσουν; κοιμήθηκες καθόλου;

«Χθες το βράδυ το είχα λίγο. Θα παίξω θα παίξω. Πρέπει να είμαι σοβαρός, αλλά μέχρι την Παρασκευή ήμουν φουλ συγκεντρωμένος σαν να μην έπαιζα. Τα έδινα όλα και όταν θα μου έλεγε ο προπονητής μπες και παίξε, τότε θα ήμουν οκέι είμαστε μια χαρά, πρέπει να παίξουμε».

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.399 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ήταν πιο απαιτητικό το παιχνίδι σήμερα από αυτό του Κυπέλλου που πήρες μέρος έτσι;

«Ποιο απαιτητικό και υπήρχε και λίγο το άγχος σε όλους τους παίκτες, ό,τι στα play-off την επόμενη βδομάδα και πρέπει να έχουμε μία σωστή εμφάνιση, γιατί στην Παναχαϊκή είχαμε ένα μαξιλαράκι και μας έδινε λίγο χαλαρότητα».

Θεωρείς πως οι κόποι σου όλα αυτά τα χρόνια δικαιώνονται;

«Αναπολώ τις στιγμές και λέω, πως κατάφερα μέσα σε δύο χρόνια, από εκεί που έπαιζα με παιδιά 15-16 χρονών, ξαφνικά να βρίσκομαι να παίζω μέσα στο ΟΑΚΑ και είναι πραγματικά απίστευτο. Μερικές φορές δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω».

Ποιο ήταν το πρώτο μήνυμα στο κινητό σου;

«Η μητέρα μου. Οι γονείς μου με πήραν τηλέφωνο, γιατί είχα αργήσει και μου έλεγαν ανέβα πάνω γιατί θέλουμε να σε δούμε».

Αισθάνεσαι πως εσύ και οι υπόλοιποι της γενιάς σου, είστε η καλύτερη φουρνιά που βγαίνει από τις ακαδημίες;

«Έχουμε μία πάρα πολύ καλή χημεία. Δηλαδή βρισκόμαστε πάρα πολύ εύκολα μέσα στο γήπεδο και βγαίνει πιο ωραία το παιχνίδι. Δηλαδή έχουμε πάρα πολλές καλές φάσεις. Δηλαδή η Κ19 το χαιρόμαστε πάρα πολύ και είναι αυτό το καλύτερο σημείο πιστεύω».

Αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι αφού ο προπονητής επέλεξε στην αποστολή 8 άτομα της ηλικίας σου;

«Περιμένουμε την ευκαιρία να δείξουμε πράγματα και όπως είπατε και εσείς, θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα. Δηλαδή δεν υπάρχει τώρα πλέον το ναι οκέι, να παίξουμε και στις προπονήσεις και να χαλαρώσουμε λίγο. Από εδώ και πέρα πρέπει να δείξεις πράγματα».

Αισθάνεσαι πως έχεις μεγαλύτερο φορτίο ευθύνης;

«Δεν θα το έλεγα φορτίο ευθύνης. Θα έλεγα ότι θέλω να κάτσω στον Παναθηναϊκό για να παίξω πολλά παιχνίδια, θέλω να βάλω πολλά παιχνίδια στα πόδια μου».

Ήταν οδηγία του προπονητή η συνεργασία με Χατζηγιοβάνη;

«Η οδηγία ήταν να μπαίνω πιο μέσα για να φέρνω τον Τάσο έξω. Μετά στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκε ο Βόλος την κόκκινη και ήμουν πιο ανοιχτά γιατί ήταν πολλοί παίκτες μέσα στο κέντρο».

Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης έφταιξε στο κακό ξεκίνημα του δεύτερου μέρους;

«Και στο πρώτο ημίχρονο, δηλαδή βάζουμε το δεύτερο γκολ και στα καπάκια έχει ευκαιρία ο Βόλος να μπει με την μπάλα μέσα στα δίχτυα. Στο δεύτερο δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά από την στιγμή που ο Βόλος δέχτηκε την κόκκινη κάρτα, ανεβάσαμε ρυθμούς και βρήκαμε και το τρίτο γκολ».

Μπαίνετε στα play-off διεκδικόντας την τρίτη θέση. Το αισθάνεστε αυτό;

«Ναι θέλουμε να ανέβουμε στην τρίτη θέση και θα δούμε και τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη με όλο αυτό που γίνεται, γιατί θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Υπάρχει στην άκρη του μυαλού η ελπίδα συμμετοχής στην Ευρώπη την νέα χρονιά;

«Δεν το γνωρίζω αυτό. Να πω πως δεν θέλω να είμαι στην Ευρώπη; Θέλω να είμαι και να βρεθώ και στα προκριματικά και να παίξω τι να πω, αλλά θα δούμε τι θα γίνει».

Έφτιαχνες ημερολόγιο πιο μικρός;

«Όχι όχι όχι»!

Αν έφτιαχνες, θα χαρακτήριζες την σημερινή μέρα, ως την πιο ευτυχισμένη της ζωής σου;

«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου ήταν με την Παναχαϊκή, επειδή έπαιξα το πρώτο μου επαγγελματικό παιχνίδι. Σήμερα θα έλεγα πως ήταν μία από τις πιο χαρούμενες στιγμές, αλλά ναι θα την έβαζα».

Δεν φοβήθηκες να παίξεις με την μπάλα στα πόδια;

«Όχι, όχι όχι Αυτή ήταν και η οδηγία του προπονητή. Να έχω αυτοπεποίθηση με την μπάλα και να προωθήσω το παιχνίδι μπροστά».

Μαθαίνεις από τον Ινσούα;

«Ο Ινσούα με βοηθάει πάρα πολύ. Μου δίνει οδηγίες και μου λέει σιγά σιγά έρχεται η ώρα σου».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.