ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν θα έπρεπε καν να κάνουμε κουβέντα…

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και η πλειοψηφία του κόσμου του Παναθηναϊκού (υπάρχουν και ελάχιστοι που λένε, ότι δεν πέτυχε διότι δεν πήρε το… πρωτάθλημα) αναγνωρίζει, ότι η ομάδα στα χέρια του Δώνη και βελτιώθηκε πολύ και πήρε την θέση, που θα μπορούσε να πάρει με βάση το μπάτζετ και το ρόστερ και οι παίκτες βελτιώθηκαν. Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης.

Δεν θα έπρεπε καν να κάνουμε κουβέντα…

Στην τελική βαθμολογία ο Παναθηναϊκός πήρε 44 βαθμούς, περισσότερους από όσους πήρε στο γήπεδο και πέρυσι και πρόπερσι (είχε -6), αν και τα παιχνίδια φέτος ήταν τέσσερα λιγότερα.

Η ομάδα στις τελευταίες 18 αγωνιστικές έχει δύο ήττες μία λιγότερη από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ μόνο ο Ολυμπιακός δεν έχει ήττα. Και αυτή η συγκομιδή βαθμών θα ήταν μεγαλύτερη αν τα δύο φανερά πέναλτι που έγιναν σε βάρος του Παναθηναϊκού στο Φάληρο τα έδινε ο Γκεστράνιους. Το 1-0 θα μπορούσε να γίνει 1-2, οπότε και πιο πολλούς βαθμούς θα είχε η ομάδα και θα είχε σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού, όπως τέτοια ημέρα πριν μερικά χρόνια.

Όσο για τους παίκτες η εξέλιξη που παρουσιάζουν φέτος είναι εμφανέστατη. Ο Πούγγουρας εξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα στόπερ του πρωταθλήματος, θυμόμαστε όλοι όταν ήρθε πέρυσι, ότι ήταν ένα παιδί, που έψαχνε να βρει μία ομάδα, που θα εξελιχθεί. Και φαίνεται, ότι την βρήκε. Ο Χατζηγιοβάνης, ο Μπουζούκης είναι πλέον παίκτες, που λογίζονται βασικοί και ο πρώτος και με βάση τους αριθμούς είναι καλύτερος φέτος ,ο δεύτερος είχε έναν τραυματισμό, που τον άφησε καιρό εκτός. Ο Μακέντα θυμόμαστε πως ήταν όταν ήρθε το καλοκαίρι του 2018 και πως είναι σήμερα με τα 12 γκολ, που πέτυχε να είναι ρεκόρ καριέρας.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.251 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Κουρμπέλης και ο Δώνης είναι και αυτοί βελτιωμένοι και ο δεύτερος μάλιστα κόντρα στην αμφισβήτηση, που είχε βοήθησε την ομάδα, πέτυχε γκολ σημαντικά σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Ο Χατζηθεοδωρίδης και αυτός είχε εξέλιξη σε σχέση με τον παίκτη, που βλέπαμε, όταν ήρθε. Ο Αποστολάκης ήταν μία αξιόπιστη λύση πίσω από τον Γιόχανσον τη φετινή περίοδο και μαθαίνει την θέση του δεξιού μπακ. Και ο Διούδης ήταν βελτιωμένος φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Η ομάδα έχει ένα πλάνο και το βλέπουμε πλέον. Δεν αναφέρομαι μόνο στο 4-1 με τον Βόλο. Αναφέρομαι γενικά στην απόδοση της ομάδας και τα αποτελέσματα και την πορεία πρωταθλητισμού, που έκανε στον δεύτερο γύρο. Σε κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε καν να κάνουμε κουβέντα, για το αν ο Δώνης θα πρέπει να μείνει στον πάγκο της ομάδας και την επόμενη σεζόν, που είναι η τρίτη και τελευταία χρονιά του συμβολαίου του.

Στον Παναθηναϊκό, όμως, περιμένουμε να δούμε πως θα πάει το ραντεβού με τον Αλαφούζο και αν ο μεγαλομέτοχος θέλει την παραμονή του Δώνη (απίστευτα πράγματα). Αν έχει κάποιες απορίες ας ρωτήσει τους παίκτες στα αποδυτήρια, για την δουλειά, που έχουν κάνει με τον προπονητή τους, για την σιγουριά που νοιώθουν με αυτόν στον πάγκο και για τις ανησυχίες, που έχουν σε περίπτωση που φύγει.

Κανονικά αν υπήρχε λογική σε αυτόν τον Παναθηναϊκό θα έπρεπε ο Αλαφούζος να ακούσει τον προπονητή και να κάνει, ότι του ζητήσει(σε λογικά πλαίσια), για να μπορεί η ομάδα του χρόνου να είναι καλύτερη από φέτος και πιο ανταγωνιστική για τις πρώτες θέσεις. Αυτός ήταν ο στόχος για την τρίτη και τελευταία χρονιά του συμβολαίου του Δώνη, όπως είχε συμφωνηθεί με τον Αλαφούζο, όταν ήρθε και έβαλε πλάτη στα πολύ δύσκολα το καλοκαίρι του 2018.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.