ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Νέο βίντεο που σοκάρει: Στην πρώτη γραμμή του Έβρου – Δακρυγόνα και πετροπόλεμος με μετανάστες (vid)

Ο απόλυτος χαμός!

Νέο βίντεο που σοκάρει: Στην πρώτη γραμμή του Έβρου - Δακρυγόνα και πετροπόλεμος με μετανάστες (vid)

Το protothema.gr εξασφάλισε συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη «ζώνη του πυρός» τη στιγμή που τα ΜΑΤ και ο ελληνικός στρατός βρίσκονταν αντιμέτωποι με τους εξαγριωμένους μετανάστες στις Καστανιές.

Είναι η στιγμή που οι μετανάστες συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλον πίσω από τα συρματοπλέγματα που χωρίζουν τα ελληνικά από τα τουρκικά εδάφη στις Καστανιές. Οι μετανάστες φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων που είναι παρατεταγμένες πίσω από τα συρματοπλέγματα, για να τους αποτρέψουν από το να εισχωρήσουν παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Ένας αστυνομικός και μέλος των δυνάμεων των ΜΑΤ σηκώνει την ασπίδα του για να προστατευθεί καθώς δέχεται «βροχή» από πέτρες ενώ ταυτόχρονα βιντεοσκοπεί με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου την ένταση που επικρατεί επί της συνοριακής γραμμής. «Ρίξε μια» φωνάζει σε έναν συνάδελφό του αστυνομικό που στέκεται δίπλα του ζητώντας του να προχωρήσει σε ρίψη δακρυγόνου προς στο συγκεντρωμένο πλήθος. Η κάμερα καταγράφει την πορεία του δακρυγόνου, όπως και τα κουτιά από τα χημικά που έχουν ρίξει οι Τούρκοι από την απέναντι πλευρά αλλά και τις εκατοντάδες πέτρες που εκτόξευσαν οι μετανάστες με την ανοχή των τουρκικών αρχών. «Πέτρα!» φωνάζει ένας άλλος αστυνομικός προειδοποιώντας τους υπόλοιπους να σηκώσουν τις ασπίδες τους για να καλυφθούν αν και τελικά, όπως θα δείτε, η πέτρα δεν βρίσκει τον στόχο της.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 58.859 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σκηνικό θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Οι μετανάστες δεν πτοουνται από τη ρίψη των χημικών και επιμένουν. Έχοντας υποστεί πλύση εγκεφάλου από την τουρκική προπαγάνδα νομίζουν ότι οι Τούρκοι θέλουν να τους βοηθήσουν και πως οι Έλληνες είναι αυτοί που θέλουν το κακό τους. Οι γείτονες τους οδήγησαν στα σύνορα παρέχοντας δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία ενώ άλλοι μετανάστες που πληροφορήθηκαν μέσω sms ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά πλήρωσαν πολλά λεφτά σε ταξί για να φτάσουν έως εκεί. Με τη βοήθεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών όπως άλλωστε αποκάλυψαν και Τούρκοι αντικαθεστωτικοί δημοσιογράφοι, στα ελληνοτουρκικά σύνορα μαζεύτηκαν χιλιάδες κόσμου, ενώ η περιοχή γέμισε από κάμερες τουρκικών τηλεοπτικών συνεργείων και drones.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Protothema.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...