ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μπουζούκης: «Στόχος μας η 3η θέση»

Ο Γιάννης Μπουζούκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να τερματίσουν 3οι στα πλέι οφ.

Μπουζούκης: «Στόχος μας η 3η θέση»

Ο Γιάννης Μπουζούκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να τερματίσουν 3οι στα πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

-Μία καλή εμφάνιση, μία σημαντική νίκη κόντρα στο Βόλο και πλέον μπαίνετε με… φόρα στα πλέι-οφ. Και με σένα να επιστρέφεις στην ενδεκάδα, σαν επιτελικός μέσος, εκεί που δείχνεις να πατάς και να αποδίδεις καλύτερα…

«Σίγουρα ήταν αυτό που θέλαμε. Να κλείσουμε καλά την κανονική περίοδο, με μία “γεμάτη” εμφάνιση και να μπούμε στα πλέι-οφ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αλλά και με δύναμη και πίστη για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Σε ότι αφορά τη θέση που αγωνίστηκα, είναι αλήθεια πως και στο δικό μου μυαλό, θεωρώ ότι μπορώ να αποδώσω λίγο καλύτερα, παίζοντας πίσω από τον φορ. Βεβαίως όπου μου ζητηθεί να παίξω, θα δίνω πάντα ότι καλύτερο έχω…».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.690 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Ναι, είναι ο πιο ρεαλιστικός στόχος που έχουμε αυτή τη στιγμή. Σαφώς και δεν είναι εύκολος, διότι υπάρχει μία απόσταση 7 βαθμών, αλλά είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να κυνηγήσουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να παλέψουμε σε κάθε αγώνα για τη νίκη και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει».

-Τι άλλαξε στο δεύτερο μισό της σεζόν; Είστε πολύ πιο συμπαγείς, αποτελεσματικοί, σκοράρετε πιο εύκολα. Επί της ουσίας, αν το καλοσκεφτείς, ζήσατε το… ανάποδο σενάριο σε σχέση με την περσινή χρονιά.

«Νομίζω πως είναι όλα θέμα ψυχολογίας… Τα αποτελέσματα στα τρία πρώτα παιχνίδια της σεζόν με Λαμία, ΟΦΗ και ‘Αρη δεν ήταν τα επιθυμητά, δεν παίξαμε αυτό που μπορούσαμε, δεν πιάσαμε την απόδοση που έχουμε τις δυνατότητες σαν ομάδα να πιάσουμε, δεν πήραμε τα αποτελέσματα κι όλα αυτά μας έριξαν πολύ ψυχολογικά στην αρχή. Όλα αυτά μας κόστισαν και μας οδήγησαν σε έναν πολύ μέτριο πρώτο γύρο. Θεωρώ ωστόσο, πως μετά από αυτά τα τρία ματς, κάναμε και πάλι καλές εμφανίσεις, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που αξίζαμε να πάρουμε. Στο δεύτερο γύρο το αλλάξαμε όλο αυτό. Παίξαμε ακόμη καλύτερα, αλλά το συνδυάσαμε και με αποτελέσματα».

-Έχοντας πλέον μία ξεκάθαρη εικόνα της εφετινής ομάδας, των παιδιών που αποκτήθηκαν κι όλο αυτό το «χτίσιμο» της πρώτης διετίας, θεωρείς πως έχετε βάλει τις βάσεις για να πείτε πως «του χρόνου θα πάμε για κάτι παραπάνω»;

«Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον με τις προσθήκες που έχουν γίνει στην ομάδα, με τα παιδιά που ήρθαν και τα παιδιά που έχουν μείνει, πως ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει “σκαλοπάτια”. Και φαίνεται αυτό πρώτα απ’ όλα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα θα πάει μπροστά και θα δείξει πολύ περισσότερα πράγματα τη νέα χρονιά. Δεν χρειάζεται να βάζουμε από τώρα στόχους. Σαν ομαδικό στόχο, για φέτος, έχουμε μπροστά μας την 3η θέση».

-Έχετε στο μυαλό σας οι παίκτες και το ενδεχόμενο να ανασταλεί η ευρωπαϊκή ποινή του Παναθηναϊκού από την UEFA και να επιστρέψετε μετά από μία τριετία στα Κύπελλα Ευρώπης;

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα και θα περιμένουμε. Μπορεί να αλλάξουν κάποια πράγματα ως προς την ευρωπαϊκή ποινή, αλλά προς το παρόν δεν θα έχουμε το έχουμε όλο αυτό στο μυαλό μας».

-Υπάρχουν κάποια νέα παιδιά της ομάδας, όπως εσύ, ο Χατζηγιοβάνης, ο Πούγγουρας που είστε στο «μπλοκάκι» του Ομοσπονδιακού τεχνικού Τζον φαν’τ Σιπ. Περιμένετε το προσκλητήριο στις επόμενες κλήσεις της εθνικής μέσα στον Μάρτιο;

«Δεν υπάρχει παίκτης που να μην έχει στο μυαλό του μία κλήση στην εθνική ομάδα ανδρών της πατρίδας του. Ο προπονητής είναι αυτός που θα κρίνει πότε και αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει αυτό, αυτός θα δει την πρόοδό μας μέσα στο γήπεδο και… αναμένουμε (σ.σ. χαμογελάει)».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.