ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Παρατράβηξε του Βαγιαννίδη!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τους λάθους χειρισμούς που έχουν γίνει στο θέμα του Γιώργου Βαγιαννίδη, που ακόμα και αν παραμείνει θα έχει γίνει η ζημιά για τις διαπραγματεύσεις με τα επόμενα ταλέντα.

Παρατράβηξε του Βαγιαννίδη!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τους λάθους χειρισμούς που έχουν γίνει στο θέμα του Γιώργου Βαγιαννίδη, που ακόμα και αν παραμείνει θα έχει γίνει η ζημιά για τις διαπραγματεύσεις με τα επόμενα ταλέντα.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης κατά γενική ομολογία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Το ταλέντο του φάνηκε από τις μικρές ηλικίες και για το παιδί αυτό έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια οι προπονητές του και στις Ακαδημίες και στην πρώτη ομάδα. Κανείς, λοιπόν, δεν αμφισβητεί το ταλέντο του και πολύ καλά έκανε ο Παναθηναϊκός την μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσει. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι το σημείο που έχουμε φθάσει είναι μεγάλη η απόσταση.

Το λάθος έγινε αρχικά από τον Γιάννη Αλαφούζο, που φώναξε την μητέρα του Βαγιαννίδη στο γραφείο του και της έκανε μία μεγάλη οικονομική πρόταση (σε σχέση με αυτά, που εισπράττουν οι άλλοι παίκτες, που προέρχονται από τις Ακαδημίες και είναι στην ίδια ηλικία). Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει λογική να φωνάζει τον Κουρμπέλη, τον αρχηγό και καλύτερο παίκτη της ομάδας στο γραφείο του για να του κάνει την τελική προσφορά και να τον πείσει να μείνει στην ομάδα.

Δεν είναι σωστό, όμως, αυτό να το κάνει για οποιοδήποτε ταλέντο από τις Ακαδημίες. Αύριο-μεθαύριο θα έρθει ένα άλλο μεγάλο ταλέντο από τις Ακαδημίες και για να μείνει θα ζητήσει να δει τον Αλαφούζο και να του δώσει τα χρήματα, που θέλει. Πέρα από αυτό στο θέμα Βαγιαννίδη ο Αλαφούζος με την κίνησή του να αναλάβει ο ίδιος να το τελειώσει θετικά το θέμα έχει… αδειάσει επί της ουσίας όλους τους ανθρώπους, που ασχολήθηκαν πιο πριν με το θέμα ανανέωσης του «μικρού». Και φυσικά και τον Τσάβι Ρόκα. Κανονικά κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από τον Παναθηναϊκό. Ακόμα και το μεγαλύτερο ταλέντο των Ακαδημιών, αν για την οικονομία της κουβέντας δεχθούμε, ότι είναι ο Βαγιανίδης δεν μπορείς σαν Παναθηναϊκός να περιμένεις τόσο πολύ για να μάθεις αν θα ανανεώσει το σύμβόλαιό του.

Από τη στιγμή, που ο μεγαλομέτοχος του έκανε οικονομική πρόταση, τη μεγαλύτερη,που έχει γίνει σε παιδιά της ηλικίας του, από την στιγμή που ο προπονητής ο ίδιος του είπε ότι τον πιστεύει και τον έχει στα πλάνα του για τη νέα περίοδο αλλά πρέπει να δουλέψει, από την στιγμή που ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας έχει πει ακριβώς τα ίδια στον παίκτη και την οικόγενειά του, ποιος ο λόγος ο Παναθηναϊκός να περιμένει τόσο καιρό, για να αποφασίσει ο παίκτης και η οικόγενειά του;

Ηδη ο χρόνος είναι πολύς. Εκκρεμεί και ένα ακόμα ραντεβού του Αλαφούζου με τον ίδιο τον Βαγιανίδη, άλλη μία λάθος κίνηση για μένα. Σε αυτό το ραντεβού αν ο παίκτης δεν απαντήσει θετικά, θα πρέπει ο ίδιος ο Αλαφούζος να του ευχηθεί καλή συνέχεια στην καριέρα του και να τελειώσει το θέμα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει ο νεαρός μπακ να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, είτε αυτός, είτε η οικογένειά του. Δεν είναι υποχρεωμένος, όμως, ο Παναθηναϊκός να τον περιμένει άλλο μετά τις υπερβάσεις που έχει κάνει  για να τον κρατήσει. Ηδη αυτό τον χειρισμό της υπόθεσης Βαγιαννίδη θα τον βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός με τα επόμενα ταλέντα, που έρχονται από τις Ακαδημίες.

Και για να γίνω πιο σαφής και ο Αλεξανδρόπουλος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ακαδημίας. Δεν είδα, ούτε σίριαλ να γίνεται, ούτε να κάνει ραντεβού ο ίδιος και η οικογένειά του με τον Αλαφούζο . Είδα το παιδί, χωρίς πολλές διαδικασίες να υπογράφει την ανανέωση και να είναι ένας από τους παίκτες, που με την δουλειά εξελίσσονται και τον έχουμε δει και φέτος να αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα. Πως μπορεί να αισθάνεται ο Αλεξανδρόπουλος, βλέποντας όλη αυτή την ιδιαίτερη προσοχή, που δείχνει το κλαμπ στον Βαγιανίδη; Τόσα χρόνια σε αυτό τον χώρο, έχω δει Αλεξανδρόπουλους να κάνουν καριέρες και Βαγιαννίδηδες να χάνονται στην πορεία. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν από το σπίτι, την οικογένεια και την νοοτροπία, που μεταδίδουν. Τα παιδιά δεν φταίνε, οι γονείς έχουν την ευθύνη…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.