ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Το δίκιο του Νούνο

Δε θα χαθεί ο κόσμος με το να πάνε πίσω οι ημερομηνίες, ίσως ακόμα και του EURO, ίσως και το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν σε όλα τα πρωταθλήματα. Αντίθετα, θα χαθεί κόσμος αν εξαπλωθεί κι άλλο ο ιός. Και θα χαθεί και το ποδόσφαιρο αν παίζεται σε άδεια γήπεδα... Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Το δίκιο του Νούνο

Η δήλωση του Νούνο Εσπίριτο Σάντο σχετικά με τον κορωνοϊό και το ποδόσφαιρο είναι ίσως η πιο σωστή διατύπωση των τελευταίων ημερών όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Πιο σωστή και από τη γνώμη – που εκφράζεται μέσω των αποφάσεων – εκείνων που έχουν τις τύχες του ποδοσφαίρου ή των χωρών. Και πλέον κλείνουν τα γήπεδα ακόμα και στα κορυφαία παιχνίδια, όπως του Champions League ή συζητούν το ενδεχόμενο να μη γίνει το EURO του ερχόμενου καλοκαιριού.

Τι είπε ο προπονητής της Γουλβς; Αυτό που πάνω – κάτω όλοι σιγοψυθιρίζουν, μα κανείς δεν τολμά να το εξωτερικεύσει: Να σταματήσουν όλοι οι αγώνες ποδοσφαίρου. Και το είπε όχι μονάχα γιατί μπορεί να κολλήσουν ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές ή όποιοι άλλοι θα βρεθούν μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές. Το είπε διότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι του λαού. Και ως παιχνίδι του λαού, πρέπει να έχει τον λαό παρόντα. Στις εξέδρες. Και όχι στους καναπέδες, στις καφετέριες, στις μπυραρίες και στις παμπ.

Αν παρακολουθήσουμε ένα Champions League δίχως κόσμο από τώρα μέχρι και τον τελικό, θα παρακολουθούμε μια παγωμένη διοργάνωση. Που οι ιστορικοί θα της χαρίσουν ένα όνομα τύπου “το Champions League του κορωνοϊού”, που δύσκολα θα θυμόμαστε κάποιο παιχνίδι της, όπως θυμόμαστε τα περισσότερα νοκ άουτ της περσινής υπέροχης διοργάνωσης. Ακόμα και τώρα, αν κάνουμε ένα γρήγορο γκάλοπ, πολύ αμφιβάλλω πόσοι θυμούνται τι έγινε στο Νάπολι – Μπαρτσελόνα, ποιος σκόραρε στο 1-0 της Ατλέτικο επί της Λίβερπουλ ή τι συνέβη στο Τότεναμ – Λειψία. Σε μια περίοδο που η έξαρση του κορωνοϊού δεν ήταν σε αυτά τα επίπεδα.

Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα!
Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα! 1.332 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ετούτη τη στιγμή ο κόσμος έχει χάσει την όρεξή του για ποδόσφαιρο και όσο θα παρακολουθεί ένα ποδόσφαιρο με άδειες εξέδρες, θα τη χάνει ακόμα περισσότερο. Θα πει κάποιος “είναι λύση να μην έχουμε καθόλου ποδόσφαιρο;”. Ναι, ίσως για κάποιο διάστημα να είναι αυτή η λύση.

Να βάλουμε άνω τελεία, να αποφασίσουμε πως ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν είναι κανονικό ποδόσφαιρο, άρα είναι προτιμότερο να μην έχουμε ποδόσφαιρο. Και ας πάνε τα πάντα ένα μήνα πίσω. Και ας υπάρξουν εμβόλιμες αγωνιστικές ή μικρότερες διακοπές από αγώνα σε αγώνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όταν τα γήπεδα θα ανοίξουν και πάλι για να προλάβουμε να τελειώσουμε.

Δε θα χαθεί ο κόσμος με το να πάνε πίσω οι ημερομηνίες, ίσως ακόμα και του Euro, ίσως και το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν σε όλα τα πρωταθλήματα. Δε θα χαθεί ο κόσμος αν η Πρέμιερ Λιγκ δεν ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου αλλά στα τέλη αυτού. Αντίθετα, θα χαθεί κόσμος αν εξαπλωθεί κι άλλο ο ιός. Και θα χαθεί και το ποδόσφαιρο αν παίζεται σε άδεια γήπεδα… Πολύ περισσότερο από αν για κάποιο διάστημα δεν παίζεται καθόλου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...