ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

Να μη… σέρνεται άλλο του Δώνη!

Είτε μείνει είτε φύγει το «τρένο» από τον πράσινο πάγκο, το θέμα θα πρέπει να κλείσει… χθες. Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς.

Είτε μείνει είτε φύγει το «τρένο» από τον πράσινο πάγκο, το θέμα θα πρέπει να κλείσει… χθες. Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς.

Κοντεύει μήνας από τη μέρα που ο Γιώργος Δώνης έριξε τη βόμβα περί πιθανής αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια έγιναν γνωστές ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες του προβλήματος, ακολούθησε «ανακωχή» και «σιγή ασυρμάτου», αλλά το θέμα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. Δεν κρύβεται, όσο κι αν προσπαθείς να το μακιγιάρεις.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ένα – δυο πράγματα. Ουδείς διψάει για «αίμα», επομένως τα θέματα αυτά σαφώς και πρέπει να λύνονται εσωτερικά. Οσο λοιπόν λάθος μπορεί να ήταν η δημοσιοποίηση, τόσο και… άλλο τόσο είναι όλο αυτό το εκβιαστικό σκηνικό που στήθηκε γύρω από έναν άνθρωπο που μπήκε μπροστά σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση και με την δουλειά του απορρόφησε και ένα μεγάλο μέρος των αντιδράσεων προς το πρόσωπο του Αλαφούζου. Το θέμα είναι ότι η ιστορία αυτή δεν μπορεί να σέρνεται άλλο. Αλαφούζος και Δώνης θα έπρεπε να συναντηθούν ΧΘΕΣ και να αποφασίσουν αν θα εξαντληθεί και ο τρίτος χρόνος του συμβολαίου ή αν η ομάδα θα πάει σε αλλαγή προπονητή. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται σε εξέλιξη (και ΚΑΛΩΣ βρίσκεται αφού ουδείς ασχολείται με τα πλέι οφ) ο μεταγραφικός σχεδιασμός και να μην γνωρίζεις ποιος θα κάτσει στον πάγκο τη νέα σεζόν.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν είναι δυνατόν ο μεγαλομέτοχος να… κυνηγάει τον Βαγιαννίδη (να είναι καλά το παλικάρι και να αφήσει εποχή) και να μην βρίσκει χρόνο για να τα πει με τον Δώνη. Δικαίωμά του να μην είναι ικανοποιημένος, να θέλει να του πάρει μέρος του «χαρτοφυλακίου» από τα χέρια του, ακόμη και να τον αλλάξει. Αλλά να ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙ. Στα ίσια. Θα μου πει κανείς «πρώτη φορά είναι που λειτουργεί έτσι;» και δεν θα έχει και άδικο. Σε όλους τα ίδια έκανε. Όταν ήταν να τους σχολάσει, κρυβόταν. Και εν τέλει το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Από εκεί και πέρα πάμε σε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι με πολλές αλλαγές σε επίπεδο ρόστερ. Ηδη έχουν γίνει οι δύο πρώτες προσθήκες με τον Καρλίτος και τον Βέλεθ και έπεται συνέχεια. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρο είναι ότι το πλάνο ανανέωσης και ελληνοποίησης θα πάει περίπατο. Και θα πάει γιατί έγινε περισσότερο από… ανάγκη, μη μπορώντας να πας σε άλλου είδους μεταγραφές. Θα έχει τρελή δουλειά ο Ρόκα αφού θα αλλάξει σχεδόν η μισή εντεκάδα και μάλιστα σε κομβικές θέσεις. Οι πρώτες του κινήσεις σαφώς και αφήνουν αισιόδοξα μηνύματα, όμως τα πραγματικά δύσκολα μόλις τώρα ξεκινούν. Μαζί και με τα πλέι οφ τα οποία γενικώς και ειδικώς τα περιμέναμε με μεγαλύτερη αγωνία, αλλά εν τέλει δεν ασχολείται άνθρωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version