ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ

Πιτίνο: «Θα εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα»

Για την πορεία των συζητήσεων και τη συμφωνία με την κολεγιακή ομάδα, αλλά και τις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδας, μίλησε ο Ρικ Πιτίνο.

Πιτίνο: «Θα εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα»

Ο 68χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στο ESPN για την επιστροφή του στους πάγκους των κολεγιακών ομάδων, αλλά και για τις υποχρεώσεις που έχει με τον Παναθηναϊκό ως το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πότε και πως σας προσέγγισε το Αϊόνα και ποιες ήταν οι πρώτες συζητήσεις σας; «Υπάρχει μια σχέση πριν το Αϊόνα, με τον πρόεδρο του κολεγίου, τον Σίμους Κάρεϊ. Ήταν ο πρόεδρος του Τρανσιλβάνια, πριν το Αϊόνα, στο Λέξινγκτον του Κεντάκι. Ήρθε σε μερικά παιχνίδια μου, του άφησα εισιτήρια. Έχω μία επιχειρηματική συνεργασία με τον (πρώην σταρ του Κεντάκι), Τζαμάλ Μάσμπερν και τον Ριν Αβέιρ, ο οποίος είναι καλός φίλος με τον Σίμους. Όταν έφυγα από το Λούιβιλ, ο Αβέιρ είπε: «Ο Σίμους σε εκτιμά πολύ ως προπονητή και θα ήταν χαρούμενος να καλέσει οποιοδήποτε κολέγιο για σένα, εφόσον το αιτηθείς.

Πραγματικά το εκτίμησα πάρα πολύ, αλλά του είπα ότι είναι πιθανό να μετακομίσω στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρώτα μίλησα με τον Αβέιρ, με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι και του είπα 100%. Μετά μίλησα με τον Σίμους στο τηλέφωνο και στη συνέχεια με τον Ματ Γκλοβάσκι (σ.σ. αθλητικός διευθυντής του Αϊόνα)».

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 50.924 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το όνομα σας ακούστηκε για διάφορες ομάδες τα δύο τελευταία χρόνια. Υπήρξε από κάπου αληθινό ενδιαφέρον και γιατί επιλέξατε τώρα το Αϊόνα; «Μίλησα με πολλούς ανθρώπους και τους είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι. Υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα, εκτός αγωνιστικών γραμμών, που ήταν πιο σημαντικά από αυτά εντός. Είμαι πολύ παθιασμένος με το παιχνίδι που πήγα στην άλλη άκρη του κόσμου, για να κοουτσάρω στην Ελλάδα. Μου έλειψε η οικογένεια μου, δεν είχα κανέναν μαζί μου εκεί. Αν ήταν να προπονήσω στο κολεγιακό μπάσκετ, θα ήταν μόνο αν εκπληρώνονταν οι ανάγκες μου εκτός αγωνιστικών γραμμών.

Πάντα δεχόμουν την ερώτηση για το αν μετανιώνω που έφυγα από το Κεντάκι; Ήταν μία από τις κορυφαίες θέσεις στο κολεγιακό μπάσκετ και πέρασα επτά υπέροχα χρόνια εκεί. Αν είχα κάποιες αμφιβολίες θα ήταν όταν άφηνα το Πρόβιντενς. Ήμουν εκεί για δύο χρόνια, δεν πέρασα αρκετό χρόνο. Ήταν πάντα απλά μια μπάλα κι ένα όνειρο.

Το Αϊόνα με φέρνει πίσω. Ο Ντικ Βιτάλε μου είπα την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Τζιμ Βαλβάνο πέρασε τα καλύτερα του χρόνια κοουτσάροντας το Αϊόνα. Ήξερα ότι είναι η κατάλληλη θέση, απέχει 30 λεπτά από το σπίτι μου στη Νέα Υόρκη, 10 λεπτά από το γιο μου στο Χάρισον της Νέας Υόρκης. 10 λεπτά μακριά από ένα γκολφ κλαμπ που είμαι μέλος, το Winged Foot. Έχει εξαιρετική παράδοση, ο προπονητής πριν από εμένα, έκανε απίστευτη δουλειά. Τόσα πολλά μικρά Καθολικά σχολεία είχαν επιτυχίες, όπως το Γκονζάγκα και το Ντέιτον. Το Αϊόνα έχει την ευκαιρία να χτίσει σε αυτό που έκανε ο Τιμ Κλουές».

Σχετικά με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδας;

«Θα εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου. Είμαστε στην έκτη θέση και παλεύουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Και θα προπονήσω κανονικά την εθνική ομάδα. Αν το ΝΒΑ τελειώσει έγκαιρα θα έχω και τον Γιάννη Αντετοκούμπο στην ομάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.