Μια ώρα αρχύτερα με βάση και την εικόνα της ομάδας στα τελευταία ματς, φεύγει από το «τριφύλλι» ο προπονητής που μπήκε στην κατηγορία Ομπράντοβιτς. Και αναφέρουμε τον Σέρβο προπονητή, καθώς ο Παναθηναϊκός και τα εκατομμύρια των φιλάθλων του, για πρώτη φορά μετά τα χρόνια του Σέρβου, είδαν σε προπονητή αυτό που δεν τους έβγαλε ουδείς άλλος.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι αλήθεια πως κατά τη δεύτερη του θητεία, ουδέποτε έδειξε να ταιριάζει με το «τριφύλλι». Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο (χτίσιμο ομάδας) όσο και σε φιλοσοφία. Δεν είναι λίγες οι φορές που κατηγορούσε εμμέσως τους παίκτες του και μετά από λίγες ώρες τους εκθείαζε. Το πρόβλημα στη φιλοσοφία φαινόταν, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα μάλιστα είχε δηλώσει πως δεν υπήρχε ημέρα που να ήταν χαρούμενος μετά την επιστροφή του στον «πράσινο» πάγκο.

Κάπως έτσι κλείνει το κεφάλαιο «Ρικ Πιτίνο» στον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να βρίσκονται σε αναζήτηση ενός ανθρώπου που θα ηγηθεί της επόμενης ημέρας ή χρονιάς. Ωστόσο αυτό που θα μείνει στον κόσμο της ομάδας, είναι οι τελευταίες ατάκες του εμβληματικού προπονητή, που μιλούσαν για μαχητές και για «Σπαρτιάτες». Η ιστορία έχει διδάξει πως η αναφορά στους Λάκωνες συνδυαζόταν με τη μη παραίτηση από τη μάχη… Κάτι που ο Πιτίνο ουδέποτε έπραξε, καθώς έφυγε σαν… κυνηγημένος.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου