ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Ελλαδάρα τον έλεγαν «βαψομαλλιά»!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το διαζύγιο Πιτίνο - Παναθηναϊκού και γι΄αυτούς που ξεπέρασαν κάθε όριο!

Στην Ελλαδάρα τον έλεγαν «βαψομαλλιά»!

Είναι μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο, που κάθισε για δύο φορές στον πάγκο του, αυτός ο μύθος, ο άνθρωπος, που είναι στο hall of fame. Η πρώτη του σεζόν ήταν πετυχημένη, αφού πήρε την ομάδα από χαμηλά και παραλίγο στα play off της Ευρωλίγκα να κάνει την υπέρβαση και να αποκλείσει την Ρεάλ.

Μία λάθος απόφαση των διαιτητών στο ένα παιχνίδι στην Μαδρίτη, μέτρησε σε βάρος του Παναθηναϊκού, αλλά έτσι και αλλιώς ήταν πολύ δύσκολο να αποκλείσουν αυτή την ομάδα οι «πράσινοι». Πήρε και το νταμπλ στην Ελλάδα. Φέτος δεν προλάβαμε να δούμε το τέλος της σεζόν, για να κρίνουμε, αν η παρουσία του ήταν πετυχημένη, ή όχι.

Μέχρι την ημέρα, που διακόπηκε η Ευρωλίγκα μπορεί η ομάδα να παρέμενε στην έκτη θέση, αλλά ειδικά το τελευταίο διάστημα δεν είχε καθόλου καλή εικόνα. Μιλάμε, όμως, για έναν προπονητή, που ανέλαβε την ομάδα στην διάρκεια της σεζόν, οπότε έχει σίγουρα ελαφρυντικά. Το θέμα, για μένα δεν είναι αν πέτυχε, η δεν πέτυχε ο Πιτίνο φέτος.

Ο μάγκας Παναθηναϊκός απέναντι στη χυδαιότητα
Ο μάγκας Παναθηναϊκός απέναντι στη χυδαιότητα 5.637 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκεί κάθε άποψη είναι σεβαστή, ακόμα και αν εκφράζεται χωρίς να έχει τελειώσει η σεζόν. Το θέμα είναι η αντιμετώπιση, που είχε μία τέτοια προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ, που αν δεν είχε τα προβλήματα στο κολεγιακό, δεν θα είχε έρθει στην Ελλάδα. Ήρθε και φυσικά ήρθε στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας στον παντοκράτορα του μπάσκετ. Σε κάποιους αυτό δεν άρεσε και άρχισαν να λένε διάφορα σε βάρος του. Όχι να κάνουν κριτική, αυτό είναι, απαραίτητο. Το να ξεφτιλίζουν, όμως, μία τέτοια προσωπικότητα δεν επιτρέπεται. Υπήρχε κόσμος, που αποκαλούσε τον Πιτίνο βαψομαλλιά.

Μιλάμε, ότι στην Ελλάδα έχουμε ξεφύγει τελείως, δεν σεβόμαστε τίποτε, τα ισοπεδώνουμε όλα. Αυτοί, που έλεγαν βαψομαλλιά τον Πιτίνο, απλά δείχνουν το επίπεδο τους, πόσο χαμηλό είναι. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να έχει και σωστά την ένστασή του, ότι ο Πιτίνο έφυγε ξαφνικά, αλλά νομίζω, ότι αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία, θα συμφωνούσε με το κολέγιο, αλλά θα έφευγε μετά το τέλος της σεζόν. Και επίσης το γεγονός, ότι είχε όρο, ότι θα μπορούσε να φύγει το καλοκαίρι, αν έβρισκε πρόταση από την πατρίδα του δείχνει, ότι στο μυαλό του ήταν να επιστρέψει στο αγαπημένο του κολεγιακό πρωτάθλημα.

Το σίγουρο είναι, ότι ήταν μεγάλη τιμή, για τον Παναθηναϊκό, που μία τέτοια μεγάλη μορφή κάθισε στον πάγκο του. Όσο για αυτούς, που τον είπαν βαψομαλλιά να κοιταχτούν στον καθρέπτη τους, για να διαπιστώσουν πόσο κομπλεξικοί είναι…

ΣΧΟΛΙΑ