ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ρόγκα στο Panathinaikos24.gr: «Περήφανη που είμαι στον ΠΑΟ – Να πάψουμε να λειτουργούμε εγωιστικά»

Για την καθημερινότητα ενός επαγγελματία αθλητή που έχει αλλάξει λόγω κορωνοϊού, αλλά και το πως πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι ώστε να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση, μίλησε στο Panathinaikos24.gr η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, Πένυ Ρόγκα.

Ρόγκα στο Panathinaikos24.gr: «Περήφανη που είμαι στον ΠΑΟ - Να πάψουμε να λειτουργούμε εγωιστικά»

Η Πένυ Ρόγκα μίλησε για την καθημερινότητα που έχει μεταβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε σε τρόπους που πρέπει ο κάθε άνθρωπος να βρει για να κάνει την παραμονή στο σπίτι πιο ευχάριστη και τόνισε πως πλέον άπαντες πρέπει να λειτουργήσουμε με γνώμονα το κοινό καλό για να ξεπεραστεί η πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε όλοι.

Παράλληλα, η λίμπερο της ομάδας βόλεϊ του «τριφυλλιού», μίλησε για την πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι τη διακοπή των διοργανώσεων, τόνισε πως ο Ερασιτέχνης έχει μπει σε άλλη ρότα με την ανάληψη της ηγεσίας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και επεσήμανε πως αν ο σύλλογος είχε γηπεδικές εγκαταστάσεις θα είχε φτάσει σε άλλο επίπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η έμπειρη λίμπερο του «τριφυλλιού»:

Πως είναι η καθημερινότητα για έναν αθλητή με την κατάσταση που υπάρχει;

«Δυστυχώς για έναν αθλητή είναι πολύ περίεργη και δύσκολη η καθημερινότητα, μιας και δεν έχεις την δυνατότητα να εκτονώσει την ενέργεια του. Ως επαγγελματίας αθλήτρια είμαι ένα άτομο που πλέον έχει μάθει να σπαταλά πολύ ενέργεια και είμαι πάρα πολύ ενεργή. Αυτό το διάστημα νιώθω όπως και οι περισσότεροι αθλητές πως είμαι περιορισμένη και είναι λογικό να αναζητώ τρόπους να διοχετεύσω την ενέργειά μου».

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.150 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ποιους τρόπους προτείνεις για να αντιμετωπίσει κάποιος/α τις πολλές ώρες παραμονής στο σπίτι.

«Θα μιλήσω για μένα και τι κάνω αυτές τις 9 ημέρες καραντίνας. Αρχικά καθαρίζω, συμμαζεύω, τακτοποιώ και φτιάχνω διάφορα πράγματα στο σπίτι τα οποία είχα παραμελήσει λόγω της έλλειψης χρόνου καθημερινά. Επιπλέον διαβάζω βιβλία (προτιμώ της ψυχολογίας) και βλέπω διάφορες σειρές».

Αν έχει αλλάξει η καθημερινότητα σου και σε ποιο βαθμό.

«Η καθημερινότητά μου όπως προανέφερα έχει αλλάξει 100% αλλά έχουμε μάθει ως αθλητές να προσαρμοζόμαστε σε καταστάσεις και να πειθαρχούμε, οπότε δεν ανησυχώ και απλά βρίσκω τρόπους για να περνάω κάπως πιο ευχάριστα».

Είσαι η αρχηγός της ομάδας ένα μήνυμα για το κόσμο και πως πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

«Το πρωτάθλημα μπορεί να διακόπηκε απότομα και οι καταστάσεις που βιώνουμε να είναι πρωτόγνωρες, αλλά μόνο η εμπιστοσύνη στους ειδικούς και η πειθαρχία στα μέτρα πρόληψης που καλούμαστε να τηρήσουμε μπορούν να μας σώσουν από αυτήν την κατάσταση.

Δεν χρειάζεται πανικός. Αξιοποιείστε όσο πιο εποικοδομητικά τον άπλετο χρόνο που σας δίνεται. Φιλτράρετε τις πληροφορίες που σας δίνουν και μην προτρέχετε. Ας σταματήσουμε να λειτουργούμε όλοι μας σαν εγωιστές Ελληνάρες για να καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτή την μάχη».

Για τον αν πρέπει ή όχι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

«Δεν είμαι αρμόδια στο να πω αν πρέπει ή όχι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Το μόνο που ξέρω είναι πως όλοι εμείς οι αθλητές θέλουμε να παίζουμε, αυτό μας δίνει χαρά και ζωή».

Για τις συμβουλές που σας έδωσε το τεχνικό σταφ και το ιατρικό.

«Λόγω του ότι δεν γνωρίζουμε αν το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί τον Μάιο ή θα διακοπεί οριστικά πρέπει όπως και να έχει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή φόρμα αν ξανά ξεκινήσουμε τα παιχνίδια. Επομένως μας έδωσαν πρόγραμμα γυμναστικής για να μπορέσουμε να είμαστε όσο το δυνατό σε καλύτερη φόρμα».

Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας τη φετινή σεζόν

«Η ομάδα φέτος έδειξε ένα πολύ αισιόδοξο αγωνιστικό πρόσωπο. Μπορεί να μην είχαμε τις μεγάλες μεταγραφές αλλά καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο και να κοιτάξουμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια».

Για την εμπειρία της περσινής σεζόν.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα γυναικών βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Πρώτη φορά να παίζει στην Α2 κατηγορία μια ιστορική ομάδα που έδωσε τόσες χαρές στον κόσμο της. Καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια και φέτος βήμα βήμα χτίσαμε μια ομάδα σκληρή εντός γηπέδου».

Για την εικόνα που έχει πλέον ο Ερασιτέχνης.

«Ο Ερασιτέχνης πλέον θα έλεγα πως αρχίζει να εμπνέει υγεία. Δυο χρόνια τώρα τα χρέη αρχίζουν να τακτοποιούνται και να ελαχιστοποιούνται. Ακόμα έχει δρόμο για να τελειοποιηθεί σε οργανωτικά κομμάτια και φυσικά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας το θέμα του γηπέδου είναι κάτι που μας πονάει. Αν ο Παναθηναϊκός είχε γήπεδο τότε θα είχε αγγίξει τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Τι είναι για σένα ο Παναθηναϊκός;

«Όπως λέει ένας καλός φίλος μου τα καλύτερα και πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορείς να τα δεις ή να τα αγγίξεις, τα αισθάνεσαι μόνο με την καρδιά κάτι τέτοιο θα έλεγα και για τον Παναθηναϊκό. Είμαι περήφανη που είμαι μέλος αυτής της «οικογένειας» εδώ και μια 5ετία και αφήνω κι εγώ ένα μικρό αποτύπωμα στην μεγάλη ιστορία του».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...