ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ρούξι στο Panathinaikos24.gr: «Σαν μια ταινία τρόμου – Καλή δύναμη και θα πάνε όλα καλά»

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου από τη Ρουμανία όπου και βρίσκεται, μιλάει αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr, για την κατάσταση στην πατρίδα της σχετικά με τον κορωνοϊό, αναφέρεται στα μέτρα πρόληψης που πήρε η κυβέρνηση εκεί και παράλληλα στέλνει και το δικό της μήνυμα στην Ελλάδα και τους φιλάθλους όλων των ομάδων.

Ρούξι στο Panathinaikos24.gr: «Σαν μια ταινία τρόμου - Καλή δύναμη και θα πάνε όλα καλά»

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου από τη Ρουμανία όπου και βρίσκεται, μιλάει αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr, για την κατάσταση στην πατρίδα της σχετικά με τον κορωνοϊό, αναφέρεται στα μέτρα πρόληψης που πήρε η κυβέρνηση εκεί και παράλληλα στέλνει και το δικό της μήνυμα στην Ελλάδα και τους φιλάθλους όλων των ομάδων.

Η άλλοτε εμβληματική αρχηγός της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, δεν δίνει συνεντεύξεις τα τελευταία χρόνια, μένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Επικοινωνήσαμε μαζί της στη Ρουμανία, στην οποία διαμένει μαζί με τον γιο της Φίλιππο το τελευταίο χρονικό διάστημα και μας μίλησε για την επικαιρότητα, τον τρόμο που υπάρχει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μας ανέλυσε τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας των Βαλκανίων και τέλος έστειλε το δικό της μήνυμα στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να συμπεριφερθεί σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο λαός.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό!
ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό! 1.651 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Panathinaikos24.gr η Ρούξι Ντουμιτρέσκου:

Που βρίσκεσαι και πως είναι η καθημερινότητα σου σχετικά με τον κορωνοϊό:

«Σε αυτή την δύσκολη περίοδο βρισκόμαστε μαζί με το γιο μου Φίλιππο στο πατρικό μου στη Ρουμανία, κοντά στους δικούς μας ανθρώπους και την οικογένειά μας. Επιλέξαμε να έρθουμε εδώ επειδή είμαστε από τους τυχερούς που έχουν αυλή, και για τον Φίλιππο είναι καλύτερα να μπορεί να έχει περισσότερο χώρο να καταναλώνει την ενεργεία του».

Τι μέτρα προστασίας έχουν πάρει οι αρχές:

«Από σήμερα (σσ. δηλαδή τη Δευτέρα 23/03) μπήκαν νέα μέτρα σε ισχύ και έτσι, δεν επιτρέπεται να βγαίνουμε από τα σπίτια παρά μόνο για αγορά φαρμακευτικών προϊόντων, ήδη πρώτης ανάγκης, και αυτό μόνο με υπεύθυνη δήλωση.

Τα σχολεία είναι κλειστά εδώ και 2 βδομάδες, τα μαθήματα συνεχίζουν on-line.. τα γήπεδα, ακόμα και τα ανοιχτά, και οι παιδικές χαρές, είναι όλα, μα όλα κλειστά. Επίσης και τα πάρκα, όπου οι συνταξιούχοι πήγαιναν βόλτα…

Παραμένουν ανοιχτά μόνο μερικά μάρκετ και φαρμακεία. Όλα τα υπόλοιπα είναι κλειστά Τα σύνορα είναι κλειστά, τα άτομα που έρχονται από το εξωτερικό μπαίνουν αμέσως σε καραντίνα στο σπίτι, και αν την παραβιάζουν, συλλαμβάνονται και πληρώνουν κλήση των περίπου 4000 ευρώ»!

Πώς είναι η κατάσταση εκεί;

«Η κατάσταση είναι ακόμα ήρεμη, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύω πως ακόμα δεν έχει ξεφύγει ο αριθμός των νοσούντων και επειδή ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί την σοβαρότητα της κατάστασης. Κανένας μας δεν μπορεί να το κάνει. Για όλους μας φαίνεται σαν μια κακή φάρσα, ή σαν μια ταινία τρόμου, που την ζουν μόνο οι ηθοποιοί».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο εδώ στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση:

«Συμβουλεύω τους πάντες να παραμένουν στα σπίτια, να υπακούν τις αρχές, να βοηθάνε στο να ηρεμήσει η κατάσταση, όσο απίθανο και αν τους φαίνεται… μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πίστη στον Θεό, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προκαλούμε και την τύχη μας…».

Είσαι από τις πιο εμβληματικές μορφές στον Παναθηναϊκό ένα σχόλιο σου για τον Ερασιτέχνη:

«Ο αθλητισμός υποφέρει σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Ας μην ξεχάσουμε ότι είναι ολυμπιακή χρονιά. Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείς ότι η δουλειά χρόνων δεν θα ανταμειφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως όλοι έχουν ονειρευτεί.

Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε, αλλάζει αυτήν την ώρα που μιλάμε. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, αλλά οι αθλητές έχουμε την ψυχική δύναμη να ξεπερνάμε πολλές δυσκολίες. Οι υπόλοιποι χρειάζονται την βοήθειά μας. Νομίζω πώς είναι η ώρα να αφήνουμε στην άκρη τα χρώματα που υποστηρίζουμε και να αποδείξουμε ότι είμαστε «μάγκες» με καρδιά και συνείδηση. Καλή δύναμη σε όλους και όλα θα πάνε καλά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.