ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Καθάρισε η ατμόσφαιρα της Αθήνας – Μεγάλη μείωση της ρύπανσης

Καθαρότερο αέρα αναπνέουμε στην Αθήνα λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων μετά και την σχετική απόφαση της κυβέρνησης την Κυριακή.

Καθαρότερο αέρα αναπνέουμε στην Αθήνα λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων μετά και την σχετική απόφαση της κυβέρνησης την Κυριακή.

Κιβωτός του Κόσμου: Ποιος έδινε στον πατέρα Αντώνιο 12.000 ευρώ – Ανεξάντλητα τα έσοδα της οργάνωσης
Κιβωτός του Κόσμου: Ποιος έδινε στον πατέρα Αντώνιο 12.000 ευρώ – Ανεξάντλητα τα έσοδα της οργάνωσης 16.687 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα στοιχεία του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μια σαφής μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο λεκανοπέδιο που σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζεται με την μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους της πόλης.

Με βάση το χθεσινό δελτίο που εξέδωσε το Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης το Διοξείδιο του Αζώτου στο σταθμό των Θρακομακεδόνων ήταν από 2mg/m3 έως 94 mg/m3 στο σταθμό του Πειραιά με όριο συναγερμού τα 400 mg/m3

To Διοξείδιο του Θείου κυμάνθηκε από 2 mg/m3 στον σταθμό της Αθήνας μέχρι 145 mg/m3 στον σταθμό Πατησίων με όριο συναγερμού τα 500 mg/m3.

To Μονοξείδιο του του Άνθρακα κυμάνθηκε από 0.2 mg/m3 στον σταθμό Αθήνας μέχρι 0,8 mg/m3 στον σταθμό στο Μαρούσι. Η οριακή τιμή στην μέτρηση αυτή είναι 50 mg/m3 και ο στόχος είναι να μην υπερβαίνει την τιμή αυτή περισσότερες από 35 φορές τον χρόνο.

Τέλος τα Αιωρούμενα Σωματίδια κυμάνθηκαν από 25 mg/m3 στον σταθμό της Αγίας Παρασκευής μέχρι 42 mg/m3 στον σταθμό Αριστοτέλους. Η οριακή τιμή στην συγκεκριμένη μέτρηση είναι 50 mg/m3 και ο στόχος είναι να μην υπερβαίνει την τιμή αυτή περισσότερες από 35 φορές τον χρόνο.

Μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων έχει παρατηρηθεί και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Πάτρα. ​

Πηγή: topontiki

«Να σκοντάψω να πέσω από το μπαλκόνι, δεν με θέλουν ζωντανό»: Σε άθλια κατάσταση ο Πέτρος Φιλιππίδης (Vid)
«Να σκοντάψω να πέσω από το μπαλκόνι, δεν με θέλουν ζωντανό»: Σε άθλια κατάσταση ο Πέτρος Φιλιππίδης (Vid) 14.888 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

HIGHLIGHTS

close