Δηλώσεις – βόμβα από Βρούτση: Μείωση μισθών κατά 50% για έξι μήνες! [vid]

Γιάννης Βρούτσης: Τα ξημερώματα του Σαββάτου δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ενεργοποιεί τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δηλώσεις – βόμβα από Βρούτση: Μείωση μισθών κατά 50% για έξι μήνες! [vid] | panathinaikos24.gr
Panathinaikos24 Team 24.03.2020 | 17:15

Γιάννης Βρούτσης: Τα ξημερώματα του Σαββάτου δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ενεργοποιεί τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Χάρη στο ΠΝΠ οι εργοδότες μπορούν να απασχολούν τους εργαζομένους τους κατά το ήμισυ με την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 50% ενώ η προστασία για την μη-απόλυση ισχύει μόνον για τον μήνα που διανύουμε.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθορίζει επακριβώς τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση και ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο 9 όπου αναγράφεται το εξής:

α) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα,

β) Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης,

γ) Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν

Αυτό σημαίνει ότι στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 για τους επόμενους 6 μήνες δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζομένους τους κατά το ήμισυ με την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 50%.

Έτσι θα μπορεί κάθε εργαζόμενος να απασχολείται είτε δυο εβδομάδες συνεχόμενες είτε μια εβδομάδα εργασίας με μια εβδομάδα αργίας εναλλάξ. Ενώ η προστασία για την μη-απόλυση ισχύει μόνον για τον μήνα που διανύουμε.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί στις εταιρίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα μειωθούν κατά 50% δηλαδή για μηνιαίο μισθό 700 ευρώ, οι απολαβές θα είναι 350 ευρώ, για 800 ευρώ, θα είναι 400 ευρώ κοκ, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τον νέο κατώτατο μισθό που ψήφισε πέρυσι τον Φεβρουάριο η προηγούμενη κυβέρνηση.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Πληροφορίες για νέο νεκρό – Συνολικά 39 τα θύματα

Κατά ένα ακόμη άτομο, αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας. Πρόκειται για γυναίκα...

Πρόταση για Final- 8 τον Σεπτέμβριο!

Όλα τα δεδομέμα!

Ποιοι και πώς μπορούν να λάβουν αναλογία μισθού και 800 ευρώ – Παραδείγματα

Ο μηχανισμός του συνδυασμού αναστολής σύμβασης και τηλεργασίας. Τι θα πρέπει να δίνει ο εργοδότης...

Οι γιατροί συμβουλεύουν: 3 κινήσεις για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου πριν τη μάχη με τον κορωνοϊό

Για να μην πάμε απροετοίμαστοι στην ενδεχόμενη «μάχη»...

Εξερράγη αεροπλάνο που μετέφερε ασθενή κορωνοϊού – Οκτώ νεκροί (vid)

Αεροσκάφος για την απομάκρυνση ασθενών τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την απογείωσή του.

Κορωνοϊός: Πέθανε 14χρονος στην Πορτογαλία!

Έγινε γνωστό πριν από λίγο!

Κορωνοϊός: 95 νέα κρούσματα – 38 οι θάνατοι στην Ελλάδα!

Άλλοι έξι θάνατοι σε ένα 24ωρο - 69 διασωληνωμένοι - «Η χλωροκίνη σχετίζεται με πολλές...

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ολλανδία!

Αυξήθηκαν κατά πολύ!