ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: «Νοσεί 29χρονη στο Σωτηρία»

Τα λόγια της Μίνας Γκίκα σχετικά με τον κορωνοϊό.

«Είναι γεγονός ότι στις αναπνευστικές λοιμώξεις οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς. Όμως κανείς δεν είναι άτρωτος. Έχουμε δει να χάνουν τη ζωή τους και νέοι άνθρωποι από γρίπη και πνευμονία. Μάλιστα στην κλινική μου νοσηλεύεται μία 29χρονη γυναίκα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Κάθε χρόνο βλέπουμε να χάνονται νέοι άνθρωποι από ιώσεις και λοιμώξεις. Κάθε χρόνο χάνονται πολλοί και δεν είναι μεγάλοι» συμπλήρωσε.

Κιβωτός του Κόσμου: Ποιος έδινε στον πατέρα Αντώνιο 12.000 ευρώ – Ανεξάντλητα τα έσοδα της οργάνωσης
Κιβωτός του Κόσμου: Ποιος έδινε στον πατέρα Αντώνιο 12.000 ευρώ – Ανεξάντλητα τα έσοδα της οργάνωσης 16.693 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη συνέχεια η γιατρός είπε πως πάντα υπάρχουν περιπτώσεις νεαρών ασθενών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, στις οποίες ο ιός γίνεται τοξικότερος ή το ανοσοποιητικό τους δεν είναι τόσο δυνατό.  «Δεν πρέπει να τρομάξουμε αλλά πρέπει όλοι να έχουμε το νου μας. Είμαστε εδώ για τα σοβαρά περιστατικά, τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι πολύ καλά. Ακόμα και μέσα στο σπίτι φυλάμε τους δικούς μας. Το ίδιο κάνουμε και εμείς μέσα στο νοσοκομείο», συνέχισε.

Ακόμη συμπλήρωσε πως στο νοσοκομείο νοσηλεύονται αρκετοί που είναι διασωληνωμένοι και τα κρεβάτια σε δύο μονάδες είναι γεμάτα. Αναφορικά με το πότε διασωληνώνεται ένας ασθενής είπε πως «όταν ένα μεγάλο μέρος του πνεύμονα δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά τότε γίνεται η διασωλήνωση. Για να διασωληνωθεί κάποιος αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει άμεσα. Ο αναπνευστήρας δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να ξεκουραστεί». «Υπάρχουν και μεγαλύτεροι σε ηλικία που βρίσκονται διασωληνωμένοι. Δεν είναι μόνο 60αρηδες. Έχουμε ανθρώπους ακόμα και κοντά στα 90 που παίρνουν εξιτήριο. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι όλοι μπορούμε να αρρωστήσουμε» συνέχισε η κυρία Γκάγκα.

Σχετικά με τη 41χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό και είχε χρόνιο άσθμα η γιατρός είπε πως «το άσθμα είναι ένα ήπιο νόσημα που το έχει πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Ο κάθε άνθρωπος που έχει ήπιο άσθμα δεν είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Όμως οι ομάδες που φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα είναι αυτές με υπέρταση, με διαβήτη».

Πηγή: ethnos.gr

«Να σκοντάψω να πέσω από το μπαλκόνι, δεν με θέλουν ζωντανό»: Σε άθλια κατάσταση ο Πέτρος Φιλιππίδης (Vid)
«Να σκοντάψω να πέσω από το μπαλκόνι, δεν με θέλουν ζωντανό»: Σε άθλια κατάσταση ο Πέτρος Φιλιππίδης (Vid) 14.890 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

HIGHLIGHTS

close