ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λαζαρίδης στο Panathinaikos24.gr

«Παραμένω στρατιώτης του ΠΑΟ»

Ο πρώην προπονητής της ομάδας πόλο του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Λαζαρίδης μίλησε αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr από το Ισραήλ όπου και βρίσκεται, για την κατάσταση λόγω κορωνοϊού και έστειλε το μήνυμα του στην Ελλάδα, τονίζοντας πως πως παραμένει «στρατιώτης» του «τριφυλλιού» και θα είναι πάντα στη διάθεση του συλλόγου.

«Παραμένω στρατιώτης του ΠΑΟ»

Ο πρώην προπονητής της ομάδας πόλο του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Λαζαρίδης μίλησε αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr από το Ισραήλ όπου και βρίσκεται, για την κατάσταση στη χώρα λόγω του κορωνοϊού, αναφέρθηκε στη καθημερινότητα όπως έχει διαμορφωθεί σε όλο τον κόσμο, έστειλε το μήνυμα του στην Ελλάδα και τόνισε πως παραμένει «στρατιώτης» του «τριφυλλιού» και θα είναι πάντα στη διάθεση του συλλόγου για να βοηθήσει.

Ο Μιχάλης Λαζαρίδης έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό και ως αθλητής του τμήματος πόλο, αλλά και ως προπονητής (ήταν στον πάγκο της ομάδας και την ανέβασε από την Α2 στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος). Ο παλιός προπονητής των «πρασίνων» από το καλοκαίρι του 2019, εργάζεται στο Ισραήλ και βρίσκεται στον πάγκο της ASA Tel Aviv.

Ο Λαζαρίδης μίλησε στο Panathinaikos24.gr για το πως βιώνει την κατάσταση με τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του Ισραήλ για την προστασία των πολιτών, επεσήμανε πως η δύσκολη κατάσταση θα ξεπεραστεί και τέλος, αναφέρθηκε στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, αλλά και στο τι προκάλεσε την αποχώρησή του από το αγαπημένο του «τριφύλλι».

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο αντί – Ερνάντεζ
Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο αντί – Ερνάντεζ 1.863 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Panathinaikos24.gr

Που βρίσκεσαι και πως είσαι εσύ και η οικογένειά σου;

«Βρίσκομαι με τη σύζυγό μου στο Τελ-Αβίβ. Είναι σχετικά ήρεμη η κατάσταση, έχουν δοθεί οδηγίες με τον κόσμο να είναι πειθαρχημένος και να τις ακολουθεί. Έχουμε αισιοδοξία, θετική σκέψη και περιμένουμε σύντομα να τελειώσει αυτή η δύσκολη κατάσταση».

Πως είναι η κατάσταση εκεί και ποια η καθημερινότητα σου;

«Η περιοχή που βρισκόμαστε είναι αραιοκατοικημένη με αρκετά πάρκα και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε κάποιες μικρές βόλτες. Πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ για τα είδη πρώτης ανάγκης και όσο μπορούμε γυμναζόμαστε».

Τι μέτρα έχουν ληφθεί από το κράτος και πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στη χώρα;

«Υπάρχει ελευθερία στην κίνηση των πολιτών. Τα μόνα καταστήματα που υπάρχουν ανοικτά είναι τα take away. Μπορείς δηλαδή να μετακινηθείς να πας να κάνεις τη γυμναστική σου και κάποιο περίπατο, αλλά όχι σε μέρη με συνωστισμό».

Με τις αθλητικές διοργανώσεις και αν έχουν διακοπεί;

«Έχουν διακοπεί τα πάντα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει, υπολογίζουν να γίνει επανέναρξη περίπου αρχές Μαΐου. Στους αθλητές της ομάδας πόλο που προπονώ έχω στείλει προγράμματα προπόνησης και σε ατομικό και συνολικό επίπεδο, επίσης τους έχω προτείνει και κάποια ειδικά προγράμματα εκγύμνασης αλλά και διατροφής, ώστε το αγωνιστικό επίπεδο να παραμείνει σε ικανοποιητικό βαθμό».

Για τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που έχουν ματαιωθεί για το επόμενο έτος

«Είναι στενάχωρο για όλο τον κόσμο που βρίσκεται γύρω από τον αθλητισμό, να αναβάλλονται μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όμως προέχει η υγεία όλων. Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την υγεία και ούτε να τη θέσουμε σε κίνδυνο. Είναι λυπηρό, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».

Για το αν θα υπάρξει κρίση στον αθλητισμό μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν;

«Φυσικά και θα υπάρξει κρίση. Αλλά αυτό το γεγονός θα συμβεί σε κάθε τομέα της καθημερινότητας και όχι μόνο στο αθλητικό κομμάτι. Με καλή πίστη και διάθεση θα ξεπεραστούν τα προβλήματα. Αν υπάρχει αθλητικό πνεύμα από όλους και διάθεση από τους αρμόδιους φορείς για βοήθεια όλα θα φτιάξουν με τον χρόνο τους».

Για την Ελλάδα και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση

«Χαίρομαι που πάρθηκαν γρήγορα μέτρα προστασίας. Είναι αυστηρά, αλλά θέλω να πιστεύω πως αυτό έγινε για να προλάβουν τα χειρότερα. Ελπίζω και εύχομαι να είστε όλοι στην Ελλάδα γεροί και υγιείς. Να τηρείται κατά γράμμα τις εντολές και τις οδηγίες του κράτους και να παραμείνετε αισιόδοξοι».

Για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και αν σου λείπει κάτι από την ομάδα:

«Ο πρόεδρος έχει κάνει πολλές ενέργειες προς όφελος των τμημάτων και βλέπουμε πως όλα έχουν ανέβει επίπεδο. Λυπάμαι που το άθλημα που υπηρέτησα στο σύλλογο δεν έχει καλή αγωνιστική πορεία, αν και πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα επανέλθει σύντομα με τη σειρά του στο δρόμο των επιτυχιών».

Αν έχεις κάποιο παράπονο για τον τρόπο που έφυγες από τον Παναθηναϊκό και αν υπάρχει σκέψη για επιστροφή.

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Αυτό που πρέπει να επισημάνω είναι πως δεν έχω κρατήσει κακία σε κανέναν. Όσο ήμουν στην ομάδα, έκανα μια κουβέντα με τους ανθρώπους της διοίκησης για τις απόψεις μου γύρω από το τμήμα. Δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων στο ποσοστό που θα ήθελα και γι’ αυτό το λόγο αποχώρησα για το εξωτερικό, που το θεωρώ πως ήταν το επόμενο βήμα για την καριέρα μου.

Θεώρησα πως από το να έχω μια κακή συνεργασία, καλύτερα να φύγω. Αυτό φυσικά έκανε καλό και σε μένα αλλά και στην ομάδα ώστε να εξελιχθούν τα πράγματα. Τώρα για το αν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής. Εγώ από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου είμαι Παναθηναϊκός! Είμαι 45 χρόνια στρατιώτης του Παναθηναϊκού και όποτε και αν και εφόσον μου ζητηθεί εγώ θα είμαι δίπλα στην ομάδα που αγαπώ για να τη βοηθήσω».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.