Στο 86,69% έχει φτάσει το συνολικό ποσοστό του Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γεγονός που προέκυψε από τις συνεχόμενες ΑΜΚ που καλύφθηκαν από τον ίδιο.

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά τον ισολογισμό του 2018/19. Από τα ποσοστά γίνεται ξεκάθαρο ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είναι το μεγάλο αφεντικό, αφού οι προσωπικές του μετοχές φτάνουν το 51,87%.  Στον προηγούμενο ισολογισμό δεν υπήρχε διαφορά, αφού ο mr skai παρέμενε ο μεγαλομέτοχος, αλλά μέσω της εταιρείας sortivo, η οποία κατείχε ποσοστό 52,42%, ενώ το προσωπικό ποσοστό του Αλαφούζου ήταν 23,84%

Πλέον, η Sortivo έχει ένα ποσοστό  34.82%, ενώ αν προστεθεί αυτό το νούμερο με τις προσωπικές μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου προκύπτει το συνολικό ποσοστό που φτάνει το 86.69%.

Αυτό συνέβη διότι μέσω συνεχόμενων  ΑΜΚ από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο, αυξήθηκε το ποσοστό του και φυσικά μειώθηκαν άλλα όπως των μικρομετόχων, αλλά και της Συμμαχίας, η οποία είναι ανενεργή, ενώ σταθερό είναι, όπως προβλέπεται άλλωστε, το ποσοστό του Ερασιτέχνη στο 10%.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου