Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ευρωλίγκα, μέσω τηλεδιάσκεψης, ανάμεσα στον εκτελεστικό Διευθυντή της διοργανώτριας αρχής, Τζόρντι Μπερτομέου και τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Οι δύο πλευρές τα είπαν το πρωί της Τετάρτης (25/3), με τον Μπερτομέου να εκφράζει την γνωστή του θέση περί συνέχισης και ολοκλήρωσης της σεζόν, μέσω εναλλακτικών πλάνων που θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο, μετά και τον μεγάλο χαμένο χρόνο (που συνεχίζεται), λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Την άποψη του Εκτελεστικού Διευθυντή της διοργανώτριας αρχής υποστήριξαν κάποιες ομάδες, όμως υπήρξαν και αυτές που πρότειναν την οριστική διακοπή της φετινής σεζόν, έτσι πλέον θα πρέπει να εξεταστούν αυτά τα πλάνα, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο είναι εφικτά στην επίτευξη τους.

Από εκεί και πέρα, Ευρωλίγκα και ομάδες συζήτησαν και στα συμβόλαια παικτών και προπονητών, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε «ψαλίδι» επί της συνολικής αξίας των συμβολαίων και όχι μόνο για αυτά που μένουν μέχρι να ολοκληρωθούν.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες πρότειναν περικοπές ύψους 30% σε συμβόλαια παικτών και προπονητών, στηρίζοντας την πρόταση τους στις τεράστιες χρηματικές απώλειες από την αγωνιστική απραξία που συνεχίζεται και κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου