Επικαιρότητα

Η απρόβλεπτη στροφή του κορονοϊού που προκαλεί τον θάνατο στους ασθενείς!

Η απρόβλεπτη στροφή του κορονοϊού που προκαλεί τον θάνατο στους ασθενείς!

Η απρόσμενη συμπεριφορά του νέου κορονοϊού που προκαλεί θανάτους και προβληματίζει τους ειδικούς

Mπροστά σε νέα επιστημονικά δεδομένα βρέθηκαν με τον κορονοϊό οι ειδικοί σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς ο νέος ιός παρουσιάζει μία μάλλον απρόβλεπτη συμπεριφορά. Αυτός είναι όπως φαίνεται και ο λόγος που οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμη να τον αντιμετωπίσουν και είναι ένας από τους λόγους που καταγράφονται τόσοι πολλοί θάνατοι.

Ο νέος κορονοϊός που προκαλεί την ασθένεια covid-19 έχει μία τελείως απροσδιόριστη συμπεριφορά σε σύγκριση με τους άλλους κορονοϊούς που κυκλοφορούν στη γη και ανήκουν σε συνολικά πέντε «οικογένειες» κορονοϊών. Όπως δείχνουν τα εμπειρικά στατιστικά δεδομένα μέχρι στιγμής, ο νέος κορονοϊός ενώ δείχνει να «εξαφανίζεται» από τον ασθενή ο οποίος μπορεί να παρουσιάζει έντονα σημάδια βελτίωσης, ξαφνικά επιστρέφει πιο δολοφονικός από ποτέ!

Είναι άλλωστε πολλές οι περιπτώσεις όπου οι γιατροί εξεπλάγησαν δυσάρεστα όταν διαπίστωσαν ότι ενώ είχαν την αίσθηση πως ένας ασθενής οδηγείται προς την αποθεραπεία, ξαφνικά διαπίστωναν ότι αυτό ανατρεπόταν μέσα σε λίγες ώρες. Μάλιστα η αναστροφή αυτή εμφανιζόταν με πολύ πιο έντονες επιπλοκές πνευμονίας που συχνά οδηγούσε λίγο μετά στον θάνατο τον πάσχοντα.

Η αλλόκοτη αυτή «συμπεριφορά» του νέου κορονοϊού είναι που δυσκολεύει και τους επιστήμονες στην αντιμετώπιση του, αλλά και στη θεραπεία των ασθενών. Ενδεικτική η περίπτωση του άτυχου 40χρονυ καθηγητή στη Κρήτη που έχασε τη ζωή του από σοβαρές επιπλοκές, χωρίς ο ίδιος να έχει βεβαρημένη υγεία ή υποκείμενα νοσήματα.

Όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην περίπτωση του άτυχου Γερμανού καθηγητή: «εμφανίστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα. Μία επιπλοκή που έχει πρόσφατα συσχετιστεί με τη λοίμωξη από το νέο ιό και για την οποία είναι σε επαγρύπνηση τις τελευταίες ημέρες, όλοι οι γιατροί του κόσμου και οι γιατροί στην Ελλάδα που χειρίζονται τις περιπτώσεις της νόσου. Στον ασθενή μάλιστα από την ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούσαν στην Κρήτη, χορηγούταν ειδική προληπτική αγωγή, αντιπηκτική αγωγή, για αυτόν τον σκοπό».

Παρότι η συγκεκριμένη επιπλοκή δεν φαίνεται να αφορά μεγάλο ποσοστό των ασθενών, σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα, δείχνει ωστόσο την απρόβλεπτη συμπεριφορά του νέου κορονοϊού και τις εκφάνσεις που μπορεί να έχει.

Πηγή: ethnos.gr

Exit mobile version