ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Η Ευρώπη στο κόκκινο – Ο χάρτης με τα μέτρα κάθε χώρας για τον κορωνοϊό

Ο χάρτης της FRONTEX με τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς σε 32 χώρες για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας

Η Ευρώπη στο κόκκινο - Ο χάρτης με τα μέτρα κάθε χώρας για τον κορωνοϊό

Tην εικόνα μιας Ευρώπης σε αναστολή λειτουργίας σκιαγραφεί ο χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή – Ακτοφυλακή (FRONTEX) με τα μέτρα, τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλλει τα κράτη για την αποτροπή διασποράς της πανδημίας του COVID-19.

Ο χάρτης αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατούσε στις 26 Μαρτίου σε 32 κράτη της γηραιάς ηπείρου, σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν λάβει σε έξι κατηγορίες λειτουργιών του δημοσίου, της αγοράς, της κοινωνίας και της προστασίας των συνόρων τους: σχολεία, δημόσιες συναθροίσεις, καταστήματα, καθώς και σε οδικές, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις με άλλες χώρες.

Από την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται κανείς πως κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, αυτό του λουκέτου και της απαγόρευσης. Ακολουθεί το κίτρινο, που αποτυπώνει τις λειτουργίες στις οποίες έχουν τεθεί περιορισμοί, ενώ απουσιάζει παντελώς το πράσινο για αυτές που επιτρέπονται χωρίς περιορισμούς.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.590 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως προκύπτει, στο σύνολο των χωρών είναι κλειστά τα σχολεία (σ.σ. δεν αναφέρεται η εξαίρεση των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σουηδία που παραμένουν ανοιχτά). Επίσης, παντού απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις (σ.σ. ο χάρτης εξαιρεί το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ωστόσο έλαβε απόφαση πριν από λίγες μέρες).

Σε ότι αφορά τις άλλες κατηγορίες, παρατηρούνται διαφορές ανάμεσα στα κράτη. Σε επτά χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχουν κλείσει τα καταστήματα, σε άλλες έντεκα έκλεισαν τα αεροδρόμια, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα έχουν τεθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Εννέα χώρες έχουν κοκκινίσει τις πέντε από τις έξι κατηγορίες, διατηρώντας στο κίτρινο μόνο τους περιορισμούς στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, παρουσιάζεται με κίτρινο χρώμα (περιορισμοί) μόνο οι κατηγορίες των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.