ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Αυτό το φάρμακο προτείνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

Αυτό είναι το φάρμακο!

Αυτό το φάρμακο προτείνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

Για την μελέτη που εκπονήθηκε από ομάδα διαπρεπών Ελλήνων επιστημόνων και αφορά την αποτελεσματικότητα χορήγησης της κολχικίνης σε ασθενείς με κορονοϊό, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV η Αναστασία Κοτανίδου, πρόεδρος εταιρείας εντατικής θεραπείας.

«Είναι πολύ πρώιμο να συζητάμε ότι η συγκεκριμένη ουσία είναι πανάκεια για τη θεραπεία του κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή έχουμε ενθαρρυντικά στοιχεία που δείχνουν ότι η κολχικίνη βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν οξεία στεφανιαία νόσο να θεραπευτούν πιο γρήγορα με πολύ καλά αποτελέσματα. Η ιδέα ήταν οι ασθενείς να ξεκινήσουν τη χορήγηση της κολχικίνης, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών έχουν προσβολή του μυοκαρδίου» ανέφερε αρχικά η κυρία Κοτανίδου. «Το φάρμακο είναι παλιό και γνωστό και έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές ασθένειες» συμπλήρωσε η γιατρός.

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν η μελέτη έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς με κορονοϊό είπε πως «αυτή τη στιγμή ο Καναδάς ξεκίνησε μία πολύ μεγάλη μελέτη η οποία περιλαμβάνει πάνω από 6.000 ασθενείς. Συγχρόνως με τον Καναδά ξεκινάμε και εμείς μία παρόμοια μελέτη και ελπίζω σύντομα να έχουμε ενθαρρυντικά μηνύματα» υπογράμμισε η κυρία Κοτανίδου.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 64.782 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κληθείσα να απαντήσει στο πότε θα υπάρξει κάτι αποτελεσματικό σχετικά με τον κορονοϊό σημείωσε πως «η δική μας αγωνία είναι εξίσου μεγάλη. Αν θα μπορούσαμε να έχουμε αύριο το φάρμακο θα το έχουμε. Τα πιο πρώιμα αποτελέσματα θα τα έχουμε μέσα στο καλοκαίρι. Θα πρέπει να υπάρξει ένας ικανός αριθμός ασθενών στις μελέτες που τρέχουν σε όλο τον κόσμο».

Ακόμη η πρόεδρος της εταιρείας εντατικής θεραπείας ξεκαθάρισε ότι «κανένας δεν πρέπει να παίρνει ούτε ασπιρίνη χωρίς ιατρική συμβουλή». «Περιμένουμε να μην υπάρχει αύξηση των ασθενών που κάνουν εισαγωγές στις ΜΕΘ. Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχουμε δει επιβάρυνση του συστήματος υγείας και μετά από το πικ θα αρχίσουμε να βλέπουμε σταδιακά μία πτωτική τάση» ανέφερε ακόμη η κυρία Κοτανίδου.

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν οι δεκαπέντε μέρες συμπτίπτουν με την περίοδο επώασης του ιού τόνισε πως «ο λόγος που αναφέρομαι στις δύο εβδομάδες είναι ότι παρακολουθούμε καθημερινά την πορεία των κρουσμάτων στην Ελλάδα και επειδή όπως φαίνεται στα υπόλοιπα κράτη τα πράγματα έχουν φτάσει σχεδόν στο πικ τους. Εμείς ως χώρα βρισκόμαστε σε χαμηλή καμπύλη και ελπίζουμε να μην έχουμε καμία υπερβολική αύξηση που να θυμίζει Ιταλία και Ισπανία. Πιστεύω λοιπόν ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε βγει από τη αυτή τη δεινή κατάσταση που βρισκόμαστε τόσο καιρό».

Πηγή:ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...