ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Αυτή η πόλη εξαφάνισε τον κορωνοϊό σε 14 ημέρες

Σταμάτησαν την εξάπλωση του ιού στο ξεκίνημά της.

Αυτή η πόλη εξαφάνισε τον κορωνοϊό σε 14 ημέρες

Μια μικρή πόλη της Ιταλίας κατάφερε να εξαφανίσει τον κορωνοϊό, φτάνοντας πλέον στον πολυπόθητο αριθμό μηδέν για τα νέα κρούσματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Al Jazeera πρόκειται για την πρόκειται για την κωμόπολη Vo Euganeo, με πληθυσμό περίπου 3.500 ατόμων, η οποία βρίσκεται στην πολύπαθη Βόρεια Ιταλία από το νέο κορωνοϊό. Την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ένα κύμα κρουσμάτων εμφανίστηκε στην εν λόγω περιοχή και λίγο μετά ακολούθησε και ο πρώτος θάνατος.

Η Vo Euganeo μπήκε σε καραντίνα  και κανείς δεν επιτρεπόταν να εισέλθει ή να φύγει. Για τη διακίνηση τροφίμων και φαρμάκων αποφάσισε η κεντρική διοίκηση που βρισκόταν στην Πάντοβα και ακολούθησε αυτό που αποτέλεσε τελικά και το κλειδί για την πορεία των πραγμάτων: όλοι οι κάτοικοι της πόλης, με συμπτώματα ή χωρίς, έκαναν το τεστ για τον ιό.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να μπουν σε καραντίνα όσοι είχαν μολυνθεί, πριν ακόμη εκδηλώσουν συμπτώματα και έτσι σταμάτησαν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού στο ξεκίνημά της. Μέσα σε 14 ημέρες, ο ιός δεν υπήρχε στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψαν οι μαζικοί έλεγχοι, περίπου το 3% των κατοίκων της κωμόπολης είχε μολυνθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι μισοί εξ αυτών δεν είχαν καθόλου συμπτώματα τη στιγμή που εξετάστηκαν και ήταν θετικοί.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 62.785 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά από δύο εβδομάδες  αυστηρού lockdown ολόκληρης της πόλης και καραντίνας των κατοίκων που ήταν μολυσμένοι, η Vo Euganeo δεν εμφάνισε κανένα νέο κρούσμα,  ξεκινώντας από την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Στον πρώτο γύρο των ελέγχων βρέθηκαν 89 κρούσματα,  στον δεύτερο έξι, μέχρι να εξαφανιστούν τελείως. Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του Al Jazeera η εφαρμογή γενικευμένων τεστ και εκτεταμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας κατάφερε να προστατεύσει την κωμόπολη από την εκτίναξη κρουσμάτων,  ελαχιστοποιώντας έτσι τον φόρτο στις υπηρεσίες υγείας.

Αναφερόμενος σε αυτή την περίπτωση ο καθηγητής μικροβιολογίας του πανεπιστημίου της Πάντοβα, Andrea Cristaniκαι ο Antonio Cassone, πρώην διευθυντής του Τμήματος επιδημιών στο Ιταλικό Ινστιτούτο Υγείας ανέφεραν ότι «η μελέτη των όσων έγιναν σε αυτή την πόλη παρέχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για άλλες χώρες».

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...