ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κυβερνητικό πακέτο για τον κορωνοϊό: Τι θα ανακοινώσουν Σταϊκούρας, Βρούτσης, Γεωργιάδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χορήγηση δανείων με χαμηλό ή μηδενικό (επιδοτούμενο) επιτόκιο, χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων για διοχέτευση ρευστότητας σε ΜμΕ και μικρές επιχειρήσεις, φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις πέραν αυτών που έχουν ανακοινωθεί για τους πληττόμενους κλάδους.

Κυβερνητικό πακέτο για τον κορωνοϊό: Τι θα ανακοινώσουν Σταϊκούρας, Βρούτσης, Γεωργιάδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χορήγηση δανείων με χαμηλό ή μηδενικό (επιδοτούμενο) επιτόκιο, χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων για διοχέτευση ρευστότητας σε ΜμΕ και μικρές επιχειρήσεις, φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις πέραν αυτών που έχουν ανακοινωθεί για τους πληττόμενους κλάδους.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων από την πανδημία, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σήμερα ένα πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο μέτρων και δράσεων άμεσης απόδοσης για την τόνωση της οικονομίας. Θα συνοδεύεται από μία ακόμη δέσμη μέτρων για την στήριξη επιχειρήσεων, μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και ελεύθερων επαγγελματιών.

Η παρουσίαση θα γίνει το πρωί στις 10:30, την ώρα που ανοίγει το χρηματιστήριο, με την ελπίδα ότι θα έχει θετική επίδραση στην αγορά και – αν δεν δώσει περαιτέρω ώθηση – τουλάχιστον θα αποτρέψει μία πιθανολογούμενη μεγάλη πτώση.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 63.581 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει χορήγηση δανείων με χαμηλό ή μηδενικό (επιδοτούμενο) επιτόκιο, χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων για διοχέτευση ρευστότητας σε ΜμΕ και μικρές επιχειρήσεις, φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις πέραν αυτών που έχουν ανακοινωθεί για τους πληττόμενους κλάδους, καθώς και κίνητρα για επενδύσεις μικρής κλίμακας και για προσλήψεις προσωπικού.

Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια και θα υπάρξει συνεργασία με τις τράπεζες

Η υλοποίηση του σχεδίου θα αρχίσει άμεσα – μέσα στον Απρίλιο, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διατυπώσεις και η ψήφιση διατάξεων όπου είναι αναγκαία νομοθετική ρύθμιση.

Η δομή  και το περιεχόμενο του συμφωνήθηκαν σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και  Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, τους υφυπουργούς Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τον ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Πετραλιά και τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλ. Πατέλη.

Η νέα δέσμη μέτρων

Παράλληλα, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο θα συνεχίσει  τον εμπλουτισμό του πακέτου μέτρων για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων, του προσωπικού τους  και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σήμερα, μαζί με το κυβερνητικό σχέδιο τόνωσης της οικονομίας, οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα παρουσιάσουν την τέταρτη δέσμη μέτρων, που συμπληρώνει και διευρύνει τις τρεις προηγούμενες.

Νέοι ΚΑΔ θα προστεθούν στη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων, στις οποίες παρέχονται διευκολύνσεις και πάγωμα πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων, δυνατότητα μείωσης του μισθολογικού κόστους, προοπτικές χαμηλότοκου δανεισμού κλπ. Οπως είπε κορυφαίος παράγων του ΥΠΟΙΚ, “ελάχιστοι ΚΑΔ, μετρούμενοι στα δάχτυλα, θα μείνουν τελικά εκτός στήριξης”.

Θα διευρυνθεί επίσης η λίστα των επιστημόνων-επαγγελματιών, για τους οποίους έχει ανακοινωθεί ότι θα λάβουν 600 ευρώ ως έκτακτο “επίδομα κατάρτισης”. Θα περιληφθούν και τεχνικά επαγγέλματα, όπως ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι – ακόμη και υδραυλικοί – που είναι μισθωτοί.

Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να αυξηθεί το επίδομα από 600 σε 800 ευρώ και να δοθεί (τουλάχιστον σε ορισμένους κλάδους όπως οι δικηγόροι) ως έκτακτο βοήθημα, που δεν θα συνδέεται με σεμινάρια κατάρτισης.

Πηγή: Skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...