ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Ριτζάκης: «Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας»

Για την καθημερινότητα και το πως έχει διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού, μίλησε ο προπονητής του τμήματος πυγμαχίας του Παναθηναϊκού, Θοδωρής Ριτζάκης.

Ριτζάκης: «Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας» | panathinaikos24.gr

Η καθημερινότητα όλων έχει διαφοροποιηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει «χτυπήσει» όλο τον πλανήτη. Ένας τομέας που έχει πληγωθεί είναι και αυτός του αθλητισμού, καθώς κάθε δραστηριότητα έχει πάψει να λειτουργεί.

«Η προοπτική με τον Γιοβάνοβιτς και οι απαραίτητες κινήσεις για να ανέβει το επίπεδο» (vid)
«Η προοπτική με τον Γιοβάνοβιτς και οι απαραίτητες κινήσεις για να ανέβει το επίπεδο» (vid) 1.917 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης πολλές διοργανώσεις έριξαν απότομα αυλαία για τη φετινή σεζόν, ενώ στην Ελλάδα τα πάντα σε ότι αφορούν τον αθλητισμό έχουν «παγώσει». Στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό όλα τα τμήματα έχουν αναστείλει τις προπονήσεις και ο Θοδωρής Ριτζάκης μέσω της «πράσινης», μίλησε για το τμήμα της πυγμαχίας και σε ποιο σημείο σταμάτησε σταμάτησε η σεζόν.

Ο προπονητής της πυγμαχίας μίλησε για το καθημερινό του πρόγραμμα, αλλά και για το ποιες ενέργειες έχει κάνει σχετικά με τις προπονήσεις των αθλητών του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πως βιώνει τον εγκλεισμό στο σπίτι: «Ο εγκλεισμός μου δίνει χρόνο να περνάω με τα παιδιά μου που καθημερινά έχω ελάχιστο οπότε πολλά επιτραπέζια και διάβασμα παραμύθια. Προσπαθώ να κάνω κάποιες δουλειές στο προπονητήριο ώστε να μην τις έχω για μετά, συντηρήσεις, μικροαλλαγές και τέτοια».

Για το τμήμα και τις προπονήσεις: «Μέχρι την προηγούμενη βδομάδα κάναμε και ομαδικές προπονήσεις σε εξωτερικό χώρο, τώρα προσπαθούμε να κρατήσουμε την φυσική κατάσταση με τρέξιμο και γυμναστική ο καθένας μόνος του ουσιαστικά τους παρακινώ ώστε μόλις τελειώσει όλη αυτή η ταλαιπωρία να μην ξεκινήσουμε από το μηδέν. Ξέρω ότι ανά παρεουλες (2αδες) πάνε μαζί για προπόνηση τρέξιμο και ότι άλλο χρειάζεται».

Για τις οδηγίες που πρέπει να τηρεί ο κάθε αθλητής και την τήρηση των κανόνων υγείας: «Γνωρίζουμε όλοι τις συνθήκες που επικρατούν και στο σύστημα υγείας με όλη την υποβάθμιση εδώ και πάνω από 10 χρόνια και τις ελλείψεις σε ιατρούς και ΜΕΘ οπότε σε ατομικό επίπεδο ας φροντίσουμε να μην το χρειαστούμε. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος ιατρός. Ας σκεφτεί ο καθένας πως είναι για όλους δύσκολο και όχι μόνο για τον ίδιο, όλοι έχουμε στις οικογένειές μας ευπαθή άτομα και οφείλουμε να τους προστατέψουμε».

Για την πυγμαχία και πως θα επιστρέψει μετά την πανδημία: «Ο στόχος είναι στα πρωταθλήματα που έρχονται. Να πρωταγωνιστήσει ο σύλλογος και να μπούμε σε τροχιά τίτλου».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close