Ο Τσάβι Ρόκα μιλάει για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ισπανία, στέλνει το δικό του μήνυμα και αναφέρεται στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός διεθυντής του “τριφυλλιού” μίλησε στο κυπριακό Μέσο balla.com

– Τσάβι, βλέπουμε πως η κατάσταση στην Ισπανία είναι πολύ άσχημη. Μπορείς να μας την περιγράψεις;

«Η Ισπανία δεν είναι το καλό παράδειγμα. Πριν από δύο βδομάδες έβγαλε κάποια περιοριστικά μέτρα η κυβέρνηση, όμως έκανε καλό καιρό κι έφυγαν πολλοί για τα χωριά και σε άλλες πόλεις. Αυτό σκόρπισε τον ιό. Τώρα η αστυνομία και ο στρατός κάνει ελέγχους στο δρόμο παντού. Αρκετός κόσμος δεν ακολουθεί ακόμη τις οδηγίες, είναι απίστευτο. Το πρόβλημα με τον ιό είναι πως δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Μπορεί να κολλήσεις, να το καταλάβεις μετά από 3-4 μέρες αλλά μέχρι τότε να κολλήσεις κι άλλους. Στην Ισπανία έχουμε και αρκετούς νεαρούς. Είμαστε ήδη 16-17 μέρες σε περιορισμό, θα μείνουμε ακόμη δύο βδομάδες αλλά θα μείνουμε περισσότερο. Είναι απίθανο να φτιάξουν τα πράγματα σε δύο βδομάδες. Μεταφέρεται ο ιός πολύ γρήγορα. Τα νοσοκομεία δεν έχουν χώρο για τους ασθενείς».

– Το βλέπουμε. Καθημερινώς αυξάνεται κατά πολύ ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία.

«Στην Ισπανία καταγράφεται πως έχουμε 61.000 κρούσματα. Όμως όλοι πιστεύουν ότι είναι τριπλάσιος και τετραπλάσιος ο αριθμός. Έχει κόσμο με τα συμπτώματα αλλά δεν μετράνε ακόμη στα κρούσματα. Είναι η μισή αλήθεια ο αριθμός που βγαίνει έξω».

– Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί στα… ποδοσφαιρικά; Όσο δύσκολο κι αν είναι τέτοιες ώρες να μιλάμε για ποδόσφαιρο.

«Για μένα είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ ότι σε ένα μήνα όλα θα είναι καλά και θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Ακόμη και σε δύο μήνες. Αυτός ο ιός θα είναι ανάμεσά μας για αρκετούς μήνες. Ίσως οι ομάδες να μπορούν να παίξουν Ιούλιο ή Αύγουστο. Τα μεγάλα πρωταθλήματα θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν και θα πιέσουν γι’ αυτό. Ίσως να παίζουν δύο ή τρία παιχνίδια σε μια βδομάδα, να μην χαθούν πολλά περισσότερα χρήματα. Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό, θα χρειαστεί χρόνος για προετοιμασία. Υπάρχουν επίσης τα  συμβόλαια που λήγουν τον Μάιο. Τι θα γίνει με αυτούς; Θα μπορούν να αγωνιστούν; Ακόμη και οι δανεικοί, επίσης είναι ένα θέμα. Όπως και η μεταγραφική περίοδος για την επόμενη σεζόν. Όμως δεν μπορείς να μιλάς για ποδόσφαιρο όταν πεθαίνουν άνθρωποι».

– Βλέποντας τα όσα συμβαίνουν κι όσα βιώνεις εσύ στην Ισπανία, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις εδώ στην Κύπρο;

«Το μήνυμα μου στον κόσμο της Κύπρου είναι να μείνει σπίτι. Ακόμη κι αν δεν αισθάνεστε συμπτώματα, μείνετε σπίτι. Ακόμη και οι νεαροί που νομίζουν ότι δεν έχουν πολλές πιθανότητες να αρρωστήσουν, είναι επικίνδυνο. Σεβαστείτε ο ένας τον άλλο και να μένουμε σπίτι».

– Κάτι τελευταίο. Πώς είσαι πλέον στον Παναθηναϊκό;

«Νιώθω καλά στον Παναθηναϊκό. Θα αρχίζαμε τα πλέι οφ και ήταν μια καλή ευκαιρία να αξιολογούσαμε το επίπεδό μας. Πιστεύω ότι είχαμε ένα πολύ καλό διάστημα προηγουμένως. Τι να κάνουμε όμως…».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου