ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δώρο Πάσχα: Πώς και πότε θα καταβληθεί – Τι ισχύει με τον κορωνοϊό

Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο καταβολής του Δώρου Πάσχα παρέχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα έκτακτρα μέτρα του κορωνοϊού.

Δώρο Πάσχα: Πώς και πότε θα καταβληθεί - Τι ισχύει με τον κορωνοϊό

Σειρά διευκρινίσεων για τον χρόνο καταβολής του Δώρου Πάσχα παρέχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη, και περιλαμβάνει τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η καταβολή του επιδόματος δύναται να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο από τον προβλεπόμενο (σ.σ. Μεγάλη Τετάρτη), αλλά όχι πέραν της 30ης Ιουνίου, για τις:

Επιχειρήσεις – εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής (σ.σ. υποχρεωτικό «λουκέτο») Επιχειρήσεις – εργοδότες, οι οποίοι ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται από τον κορονοϊό (σ.σ. εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας – ΚΑΔ) Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η καταβολή του Δώρου Πάσχα θα γίνει κανονικά, έως τη Μεγάλη Τετάρτη.

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό
Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό 9.821 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την ίδια ώρα, για όσους εργαζόμενους έχει τεθεί σε αναστολή η σύμβαση εργασίας, το επίδομα Πάσχα θα καταβληθεί μειωμένο, ανάλογα τις ημέρες εργασίας κατά το διάστημα της 1ης Ιανουαρίου έως της 30ης Απριλίου.

Μάλιστα, στις παραπάνω επιχειρήσεις, η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βάση υπολογισμού του Δώρου Πάσχα εδράζεται στον καταβαλλόμενο μισθό ή ημερομίσθιο της προηγούμενης ημέρας, πριν την αναστολή ισχύος της σύμβασης εργασίας.

Πηγή: sputniknews.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.