Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον άδικο – πρόωρο χαμό του Γιάννη Κυράστα και ο Στράτος Αποστολάκης, μέσα από το Panathinaikos24.gr, μιλάει για τον συνεργάτη αλλά πάνω από όλα φίλο του Γιάννη Κυράστα.

Η συνεργασία τους στον Παναθηναϊκού, η επαφή του Γιάννη Κυράστα με τους παίκτες αλλά και τα λόγια του Στράτου Αποστολάκη για τον άνθρωπο Γιάννη Κυράστα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Panathinaikos24.gr: 

Για τον χαμό του : «Ο χαμός του Γιάννη Κυράστα ήταν ένα γεγονός που με επηρέασε πολύ. Ο Γιάννης πέρα από συνεργάτης ήταν πρώτα από όλα φίλος μου. Θέλω να πω ότι ο Κυράστας αποτέλεσε ποδοσφαιρικό πρότυπο για εμένα.  Έπαιζε στην ίδια θέση με εμένα. Παρατηρούσα το πως έπαιζε και αυτό με βοηθούσε στο να γίνω καλύτερος»

Για τη συνεργασία μαζί του: «Ως προπονητής για μένα ήταν ο κορυφαίος. Είχαμε μια εκπληκτική συνεργασία. Ευτυχίσαμε να είμαστε, μαζί με τον Γιάννη, σε μία πολύ καλή φουρνιά παικτών, η οποία αποτέλεσε μία από τις καλύτερες ομάδες της τότε εποχής. Ήταν εργασιομανής και οι ιδέες του ήταν αρκετά προχωρημένες για την εποχή. Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος έβλεπε πολύ μπροστά από την εποχή του. Τα συστήματα που χρησιμοποιούσε τότε τα χρησιμοποιούν τώρα προπονητές μεγάλου βελινεκούς».

Για την επαφή που είχε με τους παίκτες του: «Η επαφή με τους ποδοσφαιριστές αλλά και με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ ήταν εκπλητική. Στους παίκτες ήξερε πότε να… βάλει χέρι και πότε να τους τονώσει το ηθικό. Δεν είναι τυχαίο ότι η φουρνιά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού τότε στελέχωσε και την Εθνική ομάδα. Ο Γιάννης ήθελε να είναι νικητής, ήταν γεννημένος για να είναι νικητής και δεν άντεχει την κατάφωρη αδικία ως προπονητής τότε του Παναθηναϊκού. Αυτό τον οδήγησε στο να πάρει την απόφαση για να βάλει τέλος στην προπονητική του καριέρα». 

Για τον άνθρωπο Γιάννη Κυράστα: «Ως άνθρωπος ο Γιάννης ήταν πολύ ειλικρινής αλλά και πολύ ταπεινός. Ήταν τρομερά κοντά στον Θεό και μετέδιδε μία γαλήνη, γεγονός που πήγαζε από την πίστη του, καθότι θρήσκος. Ήταν ξεχωριστός. Εμένα πέρα από συνεργάτης ήταν και φίλος μου. Με τον Γιάννη ζήσαμε πολλά και θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου»

➡️ Γράψε το σχόλιο σου