ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σαραβάκος για τον Κυράστα: «Ήταν από τους ανθρώπους που μεσολάβησαν για να έρθω στον ΠΑΟ»

Άγνωστες ιστορίες για τον Γιάννη Κυράστα από την κοινή τους παρουσία στην ομάδα του Παναθηναϊκού, θυμήθηκε ο Δημήτρης Σαραβάκος.

Σαραβάκος για τον Κυράστα: «Ήταν από τους ανθρώπους που μεσολάβησαν για να έρθω στον ΠΑΟ»

Τα χρόνια που βρέθηκαν συμπαίκτες με τον Γιάννη Κυράστα στον Παναθηναϊκό, θυμήθηκε ο Δημήτρης Σαραβάκος, μιλώντας στην «πράσινη».

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των «πρασίνων», θυμήθηκε και ιστορίες από την κοινή τους θητεία στο «τριφύλλι», ενώ έκανε γνωστή και μια ιστορία, παραμονές του αγώνα με τη Φέγενορντ στην Ολλανδία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σαραβάκος:

«Ήμασταν δωμάτιο με τον Γιάννη, όταν πήγα στον Παναθηναϊκό το 1984, μέχρι να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ήταν από τους ανθρώπους, που μεσολάβησαν, για να έρθω στον Παναθηναϊκό. Γίναμε πολύ καλοί φίλοι. Σαν παίκτης το μεγαλύτερό του όπλο ήταν το μυαλό του και η εξυπνάδα του. Έκανα προπονήσεις για δύο – τρεις μήνες μετά από αρκετά χρόνια, όταν ήταν προπονητής ο Γιάννης στον Πανιώνιο, αλλά ήρθε τότε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό και δεν πήγα στον Πανιώνιο. Από τότε, που έπαιζε μπάλα είχε «τρέλα» με την προπονητική, κράταγε πάντα σημειώσεις, από τις προετοιμασίες και τα παιχνίδια. Στον Παναθηναϊκό τη μία χρονιά το έχασε το πρωτάθλημα ο Γιάννης άδικα και μέσα από τα χέρια του, είχε πολύ καλά στοιχεία, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.776 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ήταν ο αρχηγός της ομάδας και εγώ κοιμόμουνα στο ίδιο δωμάτιο. Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με την Φέγενορντ στο Ρότερνταμ. Το μεσημέρι λίγο πριν το φαγητό, είμαστε στο δωμάτιο και μου λέει «θα σου πω κάτι, θα σε στενοχωρήσω». Εγώ έφτιαχνα τα παπούτσια μου και του λέω «τι;». Μου λέει «έμαθα, ότι δεν θα ξεκινήσεις σήμερα». Το πήρα πολύ άσχημα, είχα παίξει σε όλα τα φιλικά, όλα έδειχναν ότι θα έπαιζα, με είδε, ότι κατέβασα την μούρη μου, μου χαμογελάει και μου λέει «όχι ρε πλάκα κάνω». Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ (σ.σ. γελάει)».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.