ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η «Οδύσσεια» του Πασκουάλ μέχρι να φτάσει Βαρκελώνη

Ταλαιπωρία για τον Ισπανό προπονητή που επέστρεψε στη γενέτειρά του λόγω κορωνοϊού.

Η «Οδύσσεια» του Πασκουάλ μέχρι να φτάσει Βαρκελώνη

Τη δική του «Οδύσσεια» έζησε ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, καθώς για να φτάσει στη Βαρκελώνη από την Αγία Πετρούπολη, αναγκάστηκε να αλλάξει δύο αεροπλάνα, ενώ προχώρησε και στην ενοικίαση αυτοκινήτου, προκειμένου να διανύσει μια διαδρομή 650 χιλιομέτρων.

Συμφωνα με όσα δήλωσε ο Ισπανός κόουτς στην «Mundo Deportivo», δεινοπάθησε μέχρι να γυρίσει στο σπίτι του, πίσω στην Βαρκελώνη. Ο Ρώσος πρόεδρος  Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της Ρωσίας, με το άκουσμα αυτής της είδησης ο 47χρονος τεχνικός της Ζενίτ πήρε… δύο αεροπλάνα και ταξίδεψε από την Αγία Πετρούπολη στην Μόσχα και από εκεί στην Μαδρίτη.

Από την ισπανική πρωτεύουσα μέχρι να φτάσει σπίτι του, στην Βαρκελώνη, έπρεπε να καλύψει 620 χιλιόμετρα με αυτοκίνητο που νοίκιασε εκεί. Όσο διήρκεσε αυτό το δύσκολο και επίπονο ταξίδι, πέρασε από πολλούς ελέγχους και θερμομετρήθηκε πολλάκις.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 43.362 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν σοκαριστικό, μια απίστευτη κατάσταση! Μέχρι την Πέμπτη κάναμε κανονικά προπονήσεις. Η ζωή στην Αγία Πετρούπολη ήταν σε γενικές γραμμές κανονική. Την ίδια μέρα ακύρωσαν τη σεζόν στη VTB League και η ομάδα μας έδωσε την άδεια να γυρίσουμε στις πατρίδες μας. Την Παρασκευή ο Πούτιν ενημέρωσε πως τα αεροδρόμια θα κλείσουν ως τη Δευτέρα. Ξαφνικά καταλάβαμε ότι δεν είχαμε τρόπο να γυρίσουμε!

Φύγαμε από την Αγία Πετρούπολη για τη Μόσχα κι από εκεί για τη Μαδρίτη. Στις 2 τα ξημερώματα έφυγα από το σπίτι και πήγα στο αεροδρόμιο όπου έκαναν όλους τους ελέγχους για τον ιό. Μέτρηση θερμοκρασίας και έλεγχος αν είχαμε μάσκες μαζί. Όλοι οι υπάλληλοι φορούσαν γάντια και μάσκες! Το αεροδρόμιο ήταν έρημο. Στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη υπήρχαν 10-15 άτομα και όλοι σκορπισμένοι.

Φτάσαμε στις 14.00 και δεν υπήρχε πτήση για Βαρκελώνη ως την επόμενη μέρα. Τι θα κάναμε στην Μαδρίτη; Νοικιάσαμε, λοιπόν δυο αυτοκίνητα. Κάναμε 600 χιλιόμετρα και δεν είδα περισσότερα από 20 αμάξια στον δρόμο… Με σταμάτησαν δυο φορές για έλεγχο. Με αναγνώρισαν αλλά έπρεπε να τους παρουσιάσω όλα τα έγγραφα μου, το διαβατήριο, τη βίζα και το αεροπορικό εισιτήριο. Όλο το ταξίδι κράτησε 20 ώρες».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.