Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν αυτός που στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λίγκας  (ήταν μαζί με τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη) έκανε λόγο για διακοπή του πρωταθλήματος. Τα λεγόμενά του βρήκαν ανταπόκριση σε όλες τις ομάδες, ενώ απόλυτα σύμφωνοι ήταν οι Άρης,  Πανιώνιος και Παναιτωλικό που τάχθηκαν υπέρ ενός τέτοιου ενδεχομένου με βάση την τωρινή κατάσταση, αλλά  και τα όσα αναμένεται να συμβούν στη συνέχεια.

«Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για το πρωτάθλημα είναι ανεδαφική», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού», δείχνοντας ιδιαίτερα ανήσυχος για όλα όσα συμβαίνουν. «Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για διακοπή. Εκ των πραγμάτων εκεί οδηγούμαστε», πρόσθεσε, επίσης, ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΠΑΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να δόθηκε παράταση στην αναστολή μέχρι τις 24 Απριλίου (σ.σ. μια εβδομάδα νωρίτερα η ομάδα εργασίας Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Ατρομήτου θα συζητήσουν με όλα τα δεδομένα που θα έχουν στα χέρια τους), αλλά άπαντες καταλαβαίνουν ότι οι πιθανότητες να συνεχιστεί το πρωτάθλημα είναι ελάχιστες. Οι ημερομηνίες δε βγαίνουν, οι παίκτες σε ένα σενάριο επανέναρξης θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες προετοιμασίας και καταλαβαίνει κανείς ότι με αυτά τα δεδομένα μοιάζει σχεδόν απίθανο να… δούμε ξανά φέτος ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το σκεπτικό στα λεγόμενα για διακοπή είναι και το παραπάνω. Μοιάζει σχεδόν ουτοπικό να υπάρξει σύντομα θεαματική βελτίωση και να μην κινδυνεύει η υγεία των ανθρώπων και φυσικά των αθλητών για να συμβεί κάτι τέτοιο. Μπροστά, λοιπόν, στο σχεδόν βέβαιο σενάριο της διακοπής, ο Παναθηναϊκός, όπως και οι υπόλοιπες ΠΑΕ θα πρέπει να προετοιμάζονται για το «αύριο» σε κάθε επίπεδο με κυριότερο το οικονομικό. Γι αυτό και ο Αλαφούζος όταν προτάθηκε η παράταση στην αναστολή μέχρι τις 24 του μήνα τόνισε ότι δεν έχει πρόβλημα για κάτι τέτοιο, αλλά από τη στιγμή που θα οδηγηθούμε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στη διακοπή, καλό θα ήταν να παρθούν οι όποιες αποφάσεις νωρίτερα, προκειμένου να είναι και καλύτερη η προετοιμασία των κλαμπ για όλα τα ανοικτά θέματα που έχουν.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου