ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Δώνης: «Δεν θα πετάξω εύκολα δύο χρόνια σκληρής δουλειάς»

Για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό αλλά και τον τρόπο που εκείνος δουλεύει την ομάδα μίλησε ο Γιώργος Δώνης.

Δώνης: «Δεν θα πετάξω εύκολα δύο χρόνια σκληρής δουλειάς»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, μιλώντας στον «ΑΡΤ 90,6», αναφέρθηκε στη δουλειά που έχει κάνει δύο χρόνια στον πάγκο της ομάδας, έστειλε το δικό του μήνυμα για τα γεγονότα σχετικά με τον κορωνοϊό και δεν παρέλειψε να αναφέρει ιστορίες από την ιστορική νίκη του «τριφυλλιού» κόντρα στον Άγιαξ και τον τρόπο που προσέγγισε την αναμέτρηση ο Χουάν Ρότσα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ρ/Σ «ΑΡΤ 90,6»:

Για τα γεγονότα με τον κορωνοϊό: «Υπομονή και δύναμη σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι εύκολο να αλλάζει ο τρόπος που μέχρι τώρα ζούσαμε, αλλά νομίζω πως εμείς είμαστε από τους ευνοημένους. Καθόμαστε σπίτι και έχουμε ας το πούμε μια οικονομική άνεση να έχουμε αυτά που χρειαζόμαστε και να ασχολούμαστε ο καθένας με την οικογένειά του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουνε οι άνθρωποι που ζούνε μόνοι τους και ειδικότερα εκείνοι που σε λίγες ημέρες ενδεχομένως να μην έχουν τα απαραίτητα ή να κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους.

Η πολιτεία θα πρέπει λοιπόν να σταθεί περισσότερο δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Σημαντικό και μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με τους αστέγους και τους πρόσφυγας, καθώς οι συνθήκες που βιώνουν δεν είναι ιδανικές και οι χώροι διαμονής δεν είναι και οι καλύτεροι».

Θωμαΐδης: «Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ – Και τα δυο που έδωσε ήταν αρνητικά»
Θωμαΐδης: «Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ – Και τα δυο που έδωσε ήταν αρνητικά» 2.220 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον γιο του Τάσο και το χαρακτηριστικό που έχει με τις «κούρσες» που είχε και ο ίδιος στην καριέρα του:

«Κινήσεις σαν τις δικές μου, τις έχει και ο Τάσος. Αν και οι συνθήκες στο ποδόσφαιρο πλέον είναι πιο δύσκολες. Οι ομάδες παίζουν καλύτερες άμυνες και κλείνουν περισσότερο τους χώρους. Υπάρχει καλύτερη τεχνική πλέον στο ποδόσφαιρο σε σχέση με τότε. Γενικότερα οι ποδοσφαιριστές σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν καλύτερες αμυντικά οργανωμένες ομάδες. Ο Τάσος έχει αυτό το χαρακτηριστικό, έχει και την τεχνική και την ταχύτητα και ως τώρα έχει κάνει κάποιες ενέργειες που μοιάζουν με τις δικές μου αρκετά».

Για τον Ρότσα και τα χαρακτηριστικά που είχε σαν προπονητής: «Ο Ρότσα μελετούσε τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη και προσπαθούσε να μας αναπτύξει σε τέτοιο βαθμό την αυτοπεποίθηση μας, σε βαθμό που ο καθένας από εμάς τότε, όταν βρίσκαμε ομάδες τύπου Άγιαξ, κάναμε σαν να έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια συνηθισμένη ομάδα όπως στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τη δική του δουλειά που κάνει στον Παναθηναϊκό και για την παραμονή του στην ομάδα: «Οι πιο έμπειροι προπονητές έχουν ζήσει περισσότερα πράγματα από εμάς. Ξέρουν τον τρόπο που πρέπει να οργανωθεί μια ομάδα και να είναι οι συνεργασίες. Όμως ξέρετε πολύ καλά πως για την παραμονή ή όχι ενός προπονητή δεν αποφασίζει ο ίδιος αλλά οι διοικήσεις των ομάδων.

Εγώ δεν μπορώ να πετάξω εύκολα δυο χρόνια σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει όλοι μαζί. Η ομάδα ξεκίνησε κάτω από το μηδέν και αναπτύχθηκε μέσα σε δύο χρόνια. Το βασικό για μένα είναι να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος και καλύτερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα για το καλό της ομάδας».

Για το αν πιστεύει ο ίδιος πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα: «Βλέπω μια υπερβολική βιασύνη απ’ όλους και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Αυτή τη στιγμή προηγμένες χώρες περισσότερο από εμάς, όπως η Ισπανία, η Ιταλία κλπ, έχουν τεράστια προβλήματα λόγω κορωνοϊού προσπαθούν να βρουν οποιοδήποτε τρόπο ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Φυσικά δεν θα βάλουμε πάνω από την υγεία το ποδόσφαιρο, αλλά μπορούμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο και να κάνουμε υπομονή και με ψυχραιμία να δούμε πως θα κυλήσει το επόμενο διάστημα, ώστε να πάρουμε την πιο σωστή απόφαση. Θεωρώ πως θα πρέπει να υπάρξει υπομονή στο δικό μας ποδόσφαιρο και ανάλογα να κινηθούμε».

Για την απόφαση του Βελγίου για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος: «Φυσικά θα πρέπει οι ομάδες που συμμετέχουν να συνομιλήσουν με τη λίγκα και να βάλουν στην όποια συζήτηση και τους ποδοσφαιριστές αλλά και τους προπονητές. Βέβαια τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι υπεύθυνοι των κυβερνήσεων για θέματα αθλητισμού.

Εδώ σε εμάς προκύπτουν πολλά ζητήματα. Ποιες ομάδες θα πέσουν κατηγορία; Τι θα γίνει με τις παρακάτω κατηγορίες; Εμείς αν καταφέρουμε να παίξουμε Ευρώπη, ο Άρης θα μείνει απ’ έξω; Είναι πολλά τα θέματα που υπάρχουν ανοικτά. Γι’ αυτό λέω πως δεν θα πρέπει να υπάρχει βιασύνη, γιατί χώρες με 1000 νεκρούς τη μέρα συζητούν να συνεχιστούν οι διοργανώσεις ακόμα και τον Ιούλιο.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει σύγκριση του ελληνικού ποδοσφαίρου με των άλλων χωρών γιατί αν εξαιρέσουμε τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, των υπολοίπων ομάδων από τον Παναθηναϊκό και κάτω τα μπάτζετ είναι μικρά. Άρα το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στο δικό μας πρωτάθλημα είναι τα τηλεοπτικά συμβόλαια και όχι οι οικονομικές ζημιές των ομάδων.

Όλοι κάνουμε υποθετικά σενάρια και αν τα πράγματα λόγω του ιού δεν είναι καλά, προφανώς και δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Θα υπάρξει πρόβλημα στις οικονομίες των χωρών και ενδεχομένως θα δημιουργηθούν τεράστια θέματα για τους εργαζομένους και τις μικρές επιχειρήσεις».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...