Ποδόσφαιρο

Καραγκούνης: «Με τον Παναθηναϊκό έκανα σπουδαία πράγματα – Άλλοι ήταν οι λόγοι που δεν παίρναμε πρωτάθλημα»

Στα χρόνια που έπαιζε εκείνος ποδόσφαιρο και στις σπουδαίες στιγμές της καριέρας του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της Εθνικής ομάδας, παραχώρησε συνέντευξη μέσω instagram.

Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για όσα έζησε εκείνος σαν ενεργό μέλος του ποδοσφαίρου και αναφέρθηκε σε στιγμές της καριέρας του που του έχουν μείνει χαραγμένες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν πηγαίνει να παρακολουθήσει μπάσκετ και τι δεν πήγε καλά φέτος στην ομάδα: «Πηγαίνω στο μπάσκετ. Μου αρέσει. Παίρνω τον γιο μου και πηγαίνουμε στο ΟΑΚΑ για να δούμε παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Του αρέσει πολύ. Η ομάδα ξεκίνησε καλά, μετά δεν πήγε τόσο καλά, αλλά δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω».

Για το αν επέστρεφε στην ομάδα και σε ποιο πόστο: «Η Εθνική πήρε το 2004 τον τίτλο και δεν έχει προπονητικό. Η Παιανία που την πρόλαβα ήταν στολίδι και τώρα επειδή πηγαίνω τον γιο μου δεν έχει βελτιωθεί. Όταν δεν υπάρχουν υποδομές, δεν μπορούν τα παιδιά να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Όσο για τον Παναθηναϊκό, εκεί μεγάλωσα ποδοσφαιρικά. Έχω ζήσει σπουδαίες στιγμές και δεν ξέρεις τι θα επιφυλάσσει το μέλλον. Ακόμα και τώρα βοηθάω τον Παναθηναϊκό σε άλλα θέματα. Είναι, πάντως, εύκολη η φθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολες οι συνθήκες να δουλεύεις σε ελληνική ομάδα. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη».

Για τον καλύτερο προπονητή που είχε στην καριέρα του: «Είχαμε τεράστια ομάδα ειδικά από το 2000 έως το 2003, με τρομερές πορείες στην Ευρώπη. Προπονητές είχαμε τον Γιάννη Κυράστα, που δεν είναι πια μαζί μας. Επίσης, ο Σέρτζιο Μαρκαριάν κι ο Αναστασιάδης. Ο καθένας βοήθησε. Είχαμε σπουδαίες πορείες και το ίδιο δεν παίρναμε το πρωτάθλημα ήταν άλλοι οι λόγοι. Αυτή ήταν από τις καλύτερες τριετίες που είχε ποτέ ομάδα. Αυτός ο σύλλογος έκανε πολλά πράγματα. Ακόμα κι ο Ρεχάγκελ, που ήταν βεβαίως καλός, στην Εθνική ξεπατίκωσε τον τρόπο παιχνιδιού εκείνης της ομάδας. Φυσικά και ο Σάντος ήταν εξαιρετικός».

Για τη μεταγραφή στην Ίντερ: «Ο Παναθηναϊκός και τώρα είναι μεγάλο κλαμπ. Τότε, όμως, έπαιζε συνεχώς στα προημιτελικά και στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Έφυγα από ένα τεράστιο σύλλογο και πήγα σε έναν άλλο τεράστιο σύλλογο. Εκείνη την εποχή ήταν όνειρο να παίξεις στο καμπιονάτο. Ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα».

Για το πιο ωραίο γκολ που έχει σημειώσει: «Το πιο ωραίο ήταν με τον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ στη Βρέμη επί της Βέρντερ. Με τη Μάντσεστερ το φάουλ ήταν το πρώτο μου στην Ευρώπη και το είχα πανηγυρίσει έξαλλα. Τα πιο σημαντικά ήταν με την Εθνική στη Πορτογαλία και με τη Ρωσία που μας έδωσε την πρόκριση το 2012».

Για την Εθνική και τον κορυφαίο αντίπαλο: «Ο Ζιντάν. Και με την ευκαιρία να πω ότι η νίκη επί της Γαλλίας ήταν η μεγαλύτερη που έχε πετύχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο που είχε τον Ζιντάν και ορισμένους ακόμα σπουδαίους παίκτες. Μεγαλύτερη κι από τον ημιτελικό και τον τελικό».

Για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο: «Κι εγώ πήγα νέος στον Απόλλωνα από τον Παναθηναϊκό, αν και ήμουν έτοιμος να παίξω στην πρώτη ομάδα. Δεν το έβαλα κάτω. Πολλοί φοβούνται την απόρριψη, αλλά έτσι γίνεσαι πιο δυνατός, χτίζεις την προσωπικότητά σου. Κι ο Φέργκιουσον είχε απορρίψει Πικέ και Πογκμπά. Δεν είναι καλός προπονητής; Όλοι κάνουν λάθη. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή, πείσμα».

Exit mobile version