ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Διούδης: “Και να ήξερα τα προβλήματα, πάλι θα υπέγραφα – Θέλουμε πρωταθλητισμό και Ευρώπη” (vid)

Ο Σωκράτης Διούδης μίλησε αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr και τον Διονύση Δεσύλλα και έστειλε το μήνυμά του για τη συνέχεια. Οι στόχοι, τα προβλήματα που πέρασε η ομάδα, η ανοδική πορεία του τριφυλλιού, οι προσωπικές επιδιώξεις και το όνειρο της Ευρώπης.

Διούδης:

Ο Σωκράτης panathinaikos24.gr/tag/dioudis/' title='ΔΙΟΥΔΗΣ'>Διούδης μίλησε αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr και τον Διονύση Δεσύλλα και έστειλε το μήνυμά του για τη συνέχεια. Οι στόχοι, η ανοδική πορεία του τριφυλλιού, οι προσωπικές επιδιώξεις και η ατάκα του “και να ήξερα τα πολλά προβλήματα όταν ήρθα στην ομάδα, πάλι θα υπέγραφα”.

Ο τερματοφύλακας των “πράσινων” αναφέρθηκε στο πολύ δύσκολο παρελθόν, ζήτησε στήριξη από τον κόσμο και έδειξε αισιόδοξος για καλύτερες μέρες με τον Παναθηναϊκό. “Και στα εύκολα και στα δύσκολα πρέπει να είσαι κοντά στην ομάδα σου, να αγαπάς τον Σύλλογο και την ιδέα. Μόνο έτσι θα επανέλθει εκεί που αξίζει”.

Ο Γιώργος Δώνης και το έργο του, το επεισόδιο στην Τούμπα, ο τραυματισμός του στο Καραϊσκάκη και η συνεχόμενη δουλειά για να γίνεται καλύτερος.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.436 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωκράτης Διούδης στο panathinaikos24.gr και τον Διονύση Δεσύλλα

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό: « Εμείς έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε καθημερινή προπόνηση από το σπίτι. Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Ψάχνουμε τρόπους για να προπονούμαστε. Εμείς οι αθλητές πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, διότι ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το πρωτάθλημα. Το σημαντικό αυτό την περίοδο είναι όλοι να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών, να καθόμαστε σπίτι, καθώς είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή».

Για το πως βιώνουν οι αθλητές αυτή την κατάσταση και αν η περίοδος αυτή μοιάζει με την περίοδο του καλοκαιριού: « Όσα κάνουμε τώρα δεν έχουν καμία σχέση με όσα γίνονται όταν βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο.  Πρώτα απ΄ όλα το καλοκαίρι έχουμε συγκεκριμένο πλάνο. Ξέρουμε πόσες μέρες θα ξεκουραστούμε και  ξέρουμε πόσες μέρες θα κάνουμε προπονήσεις . Επιπρόσθετα έχουμε γυμναστήριο, έχουμε προσωπικούς γυμναστές, πηγαίνουμε στο γήπεδο και φυσικά έχουμε στην προπόνησή μας και ασκήσεις με μπάλα. Αυτό το πράγμα μας λείπει πολύ τώρα. Αντίθετα τώρα κάνουμε γυμναστική μέσα στο σπίτι, σε περιορισμένο χώρο και με περιορισμένα μέσα. Ψάχνουμε να βρούμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να μας βοηθήσει, φυσικά πάντα με βάση τις οδηγίες που παίρνουμε από τους ειδικούς της ομάδας»

Για το ποια είναι η γνώμη του σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Κοίταξε, έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς θα γίνει. Με λίγα λόγια δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια οι αρμόδιοι πρέπει να αποφασίσουν. Το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι η υγεία και η ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι πάνω από όλους και από όλα.  Εφόσον μπορεί να διασφαλιστεί αυτό, εγώ φυσικά και θα ήθελα να επιστρέψουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια φέτος, βρεθήκαμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και περιμέναμε πως και πως τα πλέι οφ για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Για μας τους ποδοσφαιριστές αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Σίγουρα μας στεναχωρεί το γεγονός ότι τα ματς πιθανότατα θα γίνουν χωρίς κόσμο, αλλά μπροστά στο κοινό καλό, αυτά δεν μετράνε».

Για το πότε αποφάσισε ο ίδιος να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο: « Το μικρόβιο του ποδοσφαίρου το… κόλλησα από τον πατέρα μου. Είναι ποδοσφαιρόφιλος και μας πήγαινε από μικρούς στα γήπεδα για να παίξουμε. Την ίδια στιγμή εγώ ήμουν και καλός μαθητής και οι γονείς μου με πίεζαν να συνεχίσω να είμαι καλός και σε αυτό το κομμάτι. Στα 13-14 και αφού έπαιζα 5 με 6 χρόνια στην ακαδημία του Άρη είπα στον πατέρα μου: «Μην το κουράζεις θα γίνω ποδοσφαιριστής».  Τότε πήρα την απόφαση. Στο σχολείο συνέχιζα να είμαι καλός μέχρι την 3η Λυκείου. Τότε άρχισαν να δυσκολεύουν τα πράγματα μιας και οι ώρες προπόνησης ήταν πολλές με αποτέλεσμα το σχολείο να το αφήνω λίγο… πίσω. Όσον αφορά το μικρόβιο του τερματοφύλακα. Τα πρώτα δύο χρόνια που έκανα προπόνηση στις ακαδημίες του Άρη αγωνιζόμουν ως επιθετικός. Σ΄ ένα ματς θυμάμαι έλειπε ο τερματοφύλακας μας και έκατσα εγώ. Αυτό συνεχίστηκε για κάποια παιχνίδια ακόμα. Μέχρι που ήρθε η στιγμή που πήγαμε στην προετοιμασία και μου είπε ο προπονητής μου : «Που πας εσύ; Είσαι καλός στο τέρμα, όποτε κάτσε πίσω». Να σου πω την αλήθεια και με τους φίλους μας όταν έπαιζα έβαζα γκολ και μετά γύριζα στο τέρμα για να κρατήσουμε το 0 (σ.σ. γέλια)».

Για το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη και το ξεκίνημα του εκεί: «Το πρώτο επαγγελματικό μου συμβόλαιο το υπέγραψα το 2011, όταν ήμουν 18 χρονών. Τότε προπονητής στην πρώτη ομάδα ήταν ο Σάκης Τσιώλης. Με την Κ-20 την χρονιά εκείνη είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα, οπότε μας παρακολουθούσαν από κοντά. Εγώ με κάποια άλλα παιδιά είχαμε ξεχωρίσει από τις μικρότερες ηλικίες»

Για την μετακίνησή του στο Βέλγιο και για το πώς ήταν τα πράγματα εκεί: «Γενικότερα όλα μου τα χρόνια και στον Άρη ήταν ένα σχολείο, καθώς ήμουν σε μία μεγάλη ομάδα που βίωνε δύσκολες καταστάσεις. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα και υπήρχε πίεση για να μείνουμε στην κατηγορία. Όταν είσαι σε μικρή ηλικία είναι δύσκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό. Αν όμως το καταφέρεις είναι ένα πολύ καλό μάθημα για το μέλλον. Όλη αυτή η κατάσταση με ωρίμασε. Το να φύγω για το εξωτερικό ήταν μία αρκετά δύσκολη απόφαση για μένα. Για να είμαι ειλικρινή δεν το ήθελα. Δεν ένιωθα ότι είμαι ακόμα έτοιμος . Ήμουν 20 – 21 χρονών, ο Άρης είχε υποβιβαστεί στην Β΄Εθνική και δεν ξέραμε αν θα παίξει εκεί ή στα Ερασιτεχνικά.

Ο Άρης μας χρωστούσε πολλά χρήματα και μπορούσα να μείνω ελεύθερος. Επειδή όμως ήμουν από μικρός στην ομάδα και είχα δεθεί δεν θέλησα να κάνω προσφυγή. Είχα πει στον μάνατζερ μου ότι θέλω να φύγω μόνο με μεταγραφή, ώστε να φέρουμε και κάποια χρήματα στην ομάδα του Άρη. Η μόνη πρόταση που υπήρχε ήταν από το Βέλγιο και συγκεκριμένα από την Κλαμπ Μπριζ. Ήταν μια χώρα άγνωστη για μένα και ένα πρωτάθλημα που δεν ήξερα. Αν γύριζα το χρόνο πίσω θα έψαχνα να βρω μια άλλη πρόταση, ακόμα και να μείνω στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι δεν ήμουν έτοιμος για να φύγω στο εξωτερικό. Το ιδανικό ήταν να κάτσω 2-3 χρόνια στην Ελλάδα και να φύγω μετά. Σίγουρα η Κλαμπ Μπριζ ήταν μια μεγάλη ομάδα και δεν μπορούσα να αρνηθώ»

Για το αν ωρίμασε από την εμπειρία του στο Βέλγιο και για το πέρασμα του από Πανιώνιο: « Τα πράγματα στο Βέλγιο ήταν αρκετά δύσκολα για μένα. Εγώ είχα συνηθίσει να αγωνίζομαι. Από τα 18 μου έπαιζα βασικός στον Άρη με πολλά παιχνίδια και ξαφνικά πάω σε μία ομάδα, στην οποία δεν αγωνιζόμουν καθόλου. Αυτό ήταν το πρώτο σοκ για μένα.  Είχα θέμα με την αυτοπεποίθησή μου, διότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ το γεγονός ότι δεν έπαιζα. Είχα ζητήσει από την ομάδα τότε να πάω κάπου δανεικός για να παίζω. Στην Μπριζ με υπολόγιζαν ως δεύτερο τερματοφύλακα, αλλά και πάλι μου έδιναν κάποιες επιλογές  για να πάω κάπου ως δανεικός, καθώς καταλάβαιναν την επιθυμία μου να αγωνιστώ. 

Θα μπορούσα να πάω κάπου δανεικός και να με παρακολουθούν. Τελικά εγώ αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα, που αντικειμενικά ήταν μια λάθος κίνηση, η οποία όμως ευτυχώς μου βγήκε. Αυτό το κατάλαβα με το που γύρισα. Στον Πανιώνιο είδα πράγματα που δεν είχα ξαναζήσει. Έπαθα ένα σοκ. Δεν είχαμε προπονητικό κέντρο για να προπονηθούμε. Πράγματα, τα οποία ήταν αυτονόητα στο Βέλγιο.  Από τη στιγμή που γύρισα στην Ελλάδα είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να κάνω τα πάντα για να πετύχω. Δούλεψα πολύ, ήμουν αποφασισμένος. Στο Βέλγιο δούλεψα πολλά κομμάτια και βελτιώθηκα αρκετά. Αυτό το βρήκα μπροστά μου τα επόμενα χρόνια. Σίγα – σιγά μετά άρχισαν τα πράγματα να παίρνουν τον δρόμο τους».

Για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και το πως ένιωσε για το ενδιαφέρον των «πρασίνων»: « Είχα επιστρέψει στον Άρη και ήμασταν στη Football league τότε και δυστυχώς δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε την άνοδο. Εγώ είχα κάνει καλές εμφανίσεις. Περίμενα να έχω προτάσεις, αλλά δεν περίμενα να με θέλει ο Παναθηναϊκός. Με το που το άκουσα ενθουσιάστηκα και είπα κατευθείαν ότι θέλω να πάω. Σημαντικό ρόλο στο να πάω στον Παναθηναϊκό έπαιξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος τότε ήταν προπονητής, καθώς με ήξερα από τον Πανιώνιο. Αυτός ουσιαστικά με επέλεξε. Φυσικά ήταν μια καλή απόφαση για μένα».

Για το γεγονός ότι αρχικά ήταν δεύτερος τερματοφύλακας πίσω από τον Βλαχοδήμο: « Δεν μπορώ να πω ότι με έριχνε, διότι ήταν κάτι αναμενόμενο. Εγώ σκέψου δεν είχα κάνει καν προετοιμασία και ήρθα στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Δεν είχα ρυθμό και βρήκα έναν τερματοφύλακα που έπαιζε από την προηγούμενη χρονιά. Η θέση του τερματοφύλακα ειδικά χρειάζεται υπομονή. Είχα άγχος για το πότε θα έρθει αυτή η ευκαιρία, γιατί όπως σου είπα δεν είχα κάνει προετοιμασία και  δεν είχα παίξει φιλικά και είχα να αγωνιστώ από τον Μαϊό.

Σκέψου ότι έκανα τον ντεμπούτο μου τον Οκτώβριο. Ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα και είχα το άγχος για το πώς θα παρουσιαστώ. Το περίεργο στην τότε κατάσταση ήταν ότι ο Οδυσσέας πήρε νωρίς μεταγραφή και είχε μείνει ως δανεικός στον Παναθηναϊκό. Αυτό με προβλημάτισε λίγο, καθώς σίγουρα η Μπενφίκα θα ήθελε να έχει ο Οδυσσέας σερί συμμετοχές. Άρα το έργο μου θα ήταν δύσκολο. Στην περίοδο εκείνη οι συγκυρίες ήταν δύσκολες, καθώς όταν πήρα την ευκαιρία τότε η ομάδα δεν πήγαινε καλά και είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο για έναν τερματοφύλακα και σκέψου ότι δεν μπορούσα να βρω ρυθμό. Κάπως έτσι κύλησε η πρώτη μου χρονιά»

Για το γεγονός ότι πήγε σε μία περίοδο που τα πράγματα ήταν δύσκολα: «Όταν υπέγραψα εγώ στον Παναθηναϊκό τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα. Από την προηγούμενη χρονιά υπήρχαν οι βάσεις και ο στόχος ήταν να κάνουμε πρωταθλητισμό. Το πρώτο παιχνίδι που είδα αφότου υπέγραψα ήταν απέναντι στην Μπιλμπάο. Οπότε καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα τότε ήταν εντελώς διαφορετικά. Για να είμαι ειλικρινής όμως και από πριν να το ήξερα ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα με τα προβλήματα. Πάλι θα υπέγραφα στον Παναθηναϊκό, διότι είναι ένας μεγάλο σύλλογος και οποιαδήποτε δυσκολία και αν περνάει, κάποια στιγμή θα τα ξεπεράσει».

Για το πως βλέπει το πλάνο τριετίας που έχει αρχίσει από πέρυσι: « Το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι να τελειώνεις καλά τη σεζόν. Όπως έχει συμβεί μέχρι στιγμής φέτος. Εγώ θα ήθελα να σταθώ σε κάτι άλλο. Σίγουρα είναι λογικό ο κόσμος να θέλει να ζήσει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, το οποίο φυσικά και εμείς θέλουμε.  Δηλαδή θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, θέλουμε να κάνουμε πορείες στην Ευρώπη. Αυτό ζητάμε και εμείς σαν επαγγελματίες αθλητές. Όλοι όμως πρέπει να καταλάβουν πως πριν από τρία χρόνια η ομάδα είχε φτάσει στον  πάτο, στο σημείο μηδέν. Εγώ πρώτη φορά είδα στην ζωή μου τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση.

Δεν μπορούσε να πάει χειρότερα. Οπότε από τότε γίνεται σιγά – σιγά μια προσπάθεια, ώστε η ομάδα να φτάσει στο  επίπεδο που ήταν. Αυτό φυσικά απαιτεί χρόνο. Η ομάδα εξελίσσεται συνέχεια. Έχουν γίνει σταθερά βήματα προς στην σωστή κατεύθυνση. Μην ξεχνάμε ότι πριν δύο χρόνια ξεκινήσουμε με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, με απαγόρευση στις μεταγραφές και θυμάμαι ότι ήμασταν για προετοιμασία στην Ολλανδία και διαβάζαμε ότι ήμασταν φαβορί για υποβιβασμό. Τότε είχαμε μείνει όλοι έκπληκτοι, μιας και είχαμε άλλη εντύπωση για τους εαυτούς μας. Πολύ γρήγορα είδαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρινόταν στην  πραγματικότητα. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που έπαιζαν πρώτη φορά επαγγελματικά είχαν άγνοια κινδύνου και γενικότερα όλη η ομάδα είχε τρομερή αυτοπεποίθηση. Η πολύ καλή εικόνα της ομάδας ήταν και είναι έργο προπονητή.

Ο κύριος Δώνης από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα και στην πρώτη του προετοιμασία δούλεψε συγκεκριμένα πράγματα. Μας εξήγησε ότι θέλει μια ομάδα που θα παίζει επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Πάντα μας έλεγε ότι πρέπει να έχουμε υψηλούς στόχους και να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό. Νομίζω σιγά σιγά το πέρασε και στους παίκτες, οι οποίοι άρχιζαν να το βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο. Από ένα σημείο και μετά βέβαια η απειρία φάνηκε, καθώς είχαμε κάποια κακά αποτελέσματα, τα οποία δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Αν συγκρίνουμε την περσινή με την φετινή περίοδο, βλέπουμε ότι έχουμε εξελιχθεί. Έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα φέτος απ΄ ότι πέρυσι. Βάλαμε κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας με τον προπονητή μας  και παίζουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι να παίξουμε ακόμα καλύτεροι και του χρόνου».

Για το ποιος πρέπει να είναι ο στόχος την επόμενη χρονιά: «Με βάση τα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν τώρα είναι δύσκολο να προβλέψουμε το πώς θα παρουσιαστούν όλες οι ομάδες. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για στόχο. Αν κοιτάξουμε το πλάνο που έχουμε, θα πρέπει κάθε χρόνο να στοχεύουμε και πιο ψηλά. Για να μεγαλώσουμε βέβαια ως ομάδα θα πρέπει να αρχίσουμε να διεκδικούμε τίτλους. Στην παρούσα φάση το πιο εφικτό είναι το κύπελλο. Αυτός  πρέπει να είναι ο στόχος μας.

Φέτος ήμασταν άτυχοι, μιας και πετύχαμε μια πολύ καλή ομάδα, τον ΠΑΟΚ, νωρίς σχετικά. Οπότε το έργο μας ήταν δύσκολο. Το θετικό από την φετινή χρονιά ήταν, πως ήμασταν καλοί σε όλα τα ντέρμπι. Σε όλα τα παιχνίδια είχαμε την κατοχή, κάναμε το παιχνίδι μας, είχαμε ευκαιρίες. Με λίγα λόγια δείξαμε ότι μπορούμε να τους παίξουμε στα ίσα. Οπότε ο στόχος να είμαστε στην τριάδα την επόμενη σεζόν, θεωρώ ότι είναι κάτι βατό».

Για το δύσκολο δεκαήμερο και τα συνεχόμενα ματς με τον ΠΑΟΚ και για το τι συνέβη μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να προκριθεί: «Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Δεν θεωρώ ότι η ομάδα άδειασε, μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα μας επηρέασε το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με ένα πέναλτι, που όπως φάνηκε δεν ήταν. Στο ποδόσφαιρο παίζουν πάντα δύο Εμείς ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιδράσει. Στο ΟΑΚΑ τους είχαμε κερδίσει κατά κράτος και ήμασταν σίγουροι ότι θα αντιδράσουν και πως το έργο μας στην Τούμπα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο.  Είναι σίγουρα διαφορετικά τα παιχνίδια.

 Ήταν αναμενόμενο ο ΠΑΟΚ να αντιδράσει. Έπαιζαν για μία άλλη διοργάνωση και ήξεραν ότι είχαν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους. Στο ποδόσφαιρο όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αν το ματς στην Τούμπα είχε πάει 0-0 στο ημίχρονο, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γινόταν μετά. Στη ρεβάνς ξέραμε ότι το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο, καθώς έπρεπε να ανατρέψουμε το 2-0 κόντρα σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Οπότε μπορείς να πεις ότι οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι».

Για το επεισόδιο που έγινε στα αποδυτήρια της Τούμπας, μετά το τέλος του αγώνα που είχε γίνει για το πρωτάθλημα: « Το ποδόσφαιρο έχει τέτοιες καταστάσεις. Το ξέρουμε αυτό. Εγώ όταν αντιλαμβάνομαι ότι κάτι είναι μεμονωμένο, μπορώ να πω ότι είναι στην ένταση της στιγμής. Το σκηνικό που έγινε ήταν όντως άσχημο. Όμως από τη στιγμή που ήρθαν μετά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, μου απολογήθηκαν και μου ζήτησαν συγνώμη για το γεγονός και μου τόνισαν  πως δεν είχαν καμία σχέση. Κατάλαβα και εγώ πως ήταν κάτι μεμονωμένο. Οπότε δεν ήθελα να δώσω συνέχεια και καταλαβαίνω ότι μια άσχημη στιγμή είναι μέσα στον κόσμο του ποδόσφαιρο».

Για το ποια ήταν η καλύτερη και ποια η πιο άσχημη στιγμή στην καριέρα του: « Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω τραυματισμούς στην καριέρα μου. Είμαι τυχερός σε αυτό το κομμάτι. Σίγουρα ο τραυματισμός στο Καραϊσκάκη ήταν σοκαριστικός για όλους τους υπόλοιπους. Εγώ εκείνη τη στιγμή λιποθύμησα και δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν είναι δηλαδή ένας τραυματισμός, που σου μένει ο πόνος. Είναι κάτι που είδα μετά στο βίντεο και είπα: «Ωχ, αμάν αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρό».

Οπότε δεν μου έχει μείνει κάτι. Αγωνιστικά αυτό που έχω σαν κακή ανάμνηση είναι ο υποβιβασμός, τον οποίο έχω ζήσει με τον Άρη. Είναι πραγματικά άσχημη και δύσκολη στιγμή να υποβιβάζεσαι και σίγουρα δεν θέλω να την ξαναζήσω με καμία ομάδα. Την πιο όμορφη στιγμή την έχω ζήσει με την Εθνική ομάδα Νέων, όταν είχαμε πάει στον τελικό του Euro και είχαμε κάνει μία πολύ καλή πορεία και είχαμε φτάσει στον τελικό απέναντι στην Ισπανία, όμως πραγματικά είναι μια στιγμή που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή»

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του με τον Παναθηναϊκό και αν περιμένει την κλήση του από την Εθνική ομάδα: « Σίγουρα έχω φιλοδοξίες με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που θα πω μπορεί να είναι τετριμμένο, αλλά οι στόχοι μου οι προσωπικοί συνδυάζονται με την ομάδα. Η ατομική επιτυχία έρχεται πάντα με την ομαδική επιτυχία. Θέλω να διεκδικήσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό και είναι κάτι που το ονειρεύομαι και σίγουρα να παίξω στην Ευρώπη. Μόνο έτσι η ομάδα θα αρχίσει να παίρνει τον δρόμο της και θα αρχίζει να θυμίζει την ομάδα του παρελθόντος. Έτσι εξελίσσεται και ένας ποδοσφαιριστής. Όταν παίζει ευρωπαϊκά παιχνίδια και διεκδικείς τίτλους, βελτιώνεσαι και ανεβαίνεις ως τερματοφύλακας.

Είμαι χαρούμενος για το γεγονός ότι έχω σταθεροποιήσει την απόδοση μου. Κάνω συνεχόμενα καλά παιχνίδια, γεγονός που θα εκτιμηθεί στο τέλος. Αυτό είναι που ζητάνε οι προπονητές από έναν τερματοφύλακα. Μέσα από αυτές τις εμφανίσεις πιστεύω ότι θα έχω την ευκαιρία μου με την Εθνική. Μπορώ να πω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο μου όνειρο. Να αγωνιστώ με την Εθνική ομάδα και φαίνεται ότι με τον καινούργιο προπονητή μπαίνουν καλές βάσεις».

Για το ποια είναι η άποψη του για τον Γιώργο Δώνη και για το αν πιστεύει ότι αυτό το πλάνο πρέπει να συνεχιστεί: « Σαν ποδοσφαιριστής δεν μπορώ να σου πω το τι θα γίνει. Είναι κάτι που θα αποφασίσει ο ίδιος σε συνεργασία με την διοίκηση. Εγώ μπορώ να σου πω σε προσωπικό επίπεδο τι σημαίνει αυτός ο προπονητής για μένα. Ο Γιώργος Δώνης είχε και έχει τεράστια επιρροή πάνω μου. Ήρθε και με βρήκε μετά από μία χρονιά αβεβαιότητας, που δεν μου πήγαν τα πράγματα όπως τα ήθελα. Δούλεψε με μένα, με εμπιστεύτηκε και μου έκανε ξεκάθαρο από την αρχή ότι με υπολογίζει ως τον βασικό του τερματοφύλακα. Αυτό μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Με βοήθησε και μένα πολύ ο τρόπος που παίζουμε, καθώς έδειξα και εγώ κάποια στοιχεία, τα οποία δεν ήταν εμφανή με τον τρόπο που έπαιζαν οι προηγούμενοι προπονητές.

Όπως το χτίσιμο του παιχνιδιού που ξεκινάει από πίσω, με την συμμετοχή μου στο παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια, διότι είναι κάτι που μου αρέσει πολύ σαν τερματοφύλακα και ο προπονητής μου το ζητάει σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα η αυτοπεποίθηση μου έδωσε είναι πολύ σημαντική, καθώς αυτό παίζει μεγάλο ρόλο σε κάθε αθλητή. Μπορώ να πω ότι οφείλω πολλά στον Γιώργο Δώνη, για την εξέλιξη μου έως τώρα. Όπως και σε όλο το τιμ και συγκεκριμένα στον προπονητή των τερματοφυλάκων, στον Παναγιώτη Μαλιαρίτση, με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε πολύ καλή δουλειά».

Για το ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύναμα σημεία του ως τερματοφύλακα: « Τα αδύναμα σημεία δεν θα στα πω, διότι μπορεί να τα δουν οι αντίπαλοι και να τα εκμεταλλευτούνε (σ.σ. γέλια). Αυτά τα συζητάω με τους προπονητές μου και προτιμώ να μένουν εκεί. Τα δυνατά είναι αυτά που έβλεπα όλα τα χρόνια σε μεγάλους τερματοφύλακες και δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τον απλό κόσμο. Εμένα μου αρέσει πολύ να διαβάζω το παιχνίδι. Θα μπορούσα να πω ότι είμαι πιο πολύ εγκεφαλικός παίκτης.

 Να προβλέπω τις φάσεις και  να παίρνω σωστές αποφάσεις. Αρκετά από αυτά τα έβλεπα μικρός που τα έκανε ο Αντώνης Νικοπολίδης. Επίσης σημαντικό για ένα τερματοφύλακα είναι το να κρατάει την ψυχραιμία του και να έχει αυτοπεποίθηση καθ΄ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ότι και να συμβεί. Ακόμα δηλαδή και να δεχτείς ένα γκολ που φταις στην αρχή του παιχνιδιού που να φταις, θα πρέπει να το διαχειριστείς σωστά στη συνέχεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σε όλους μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά το θέμα είναι να το διαχειριστείς σωστά. Είναι κάτι που έχω δουλέψει μέσα μου όλα αυτά τα χρόνια. Ωριμάζω σαν αθλητής και το στοιχείο αυτό με βοηθάει πολύ».

Για το πόσο θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό το να φτιάξει δικό του γήπεδο: «Ο Παναθηναϊκός θεωρώ ότι αν φτιάξει γήπεδο, θα αλλάξει επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να έχει το δικό της γήπεδο. Να έχει τις δικές της εγκαταστάσεις. Να νιώθει ο ποδοσφαιριστής σαν το σπίτι του. Το ίδιο νιώθει και ο φίλαθλος της ομάδας, ο οποίος θα πηγαίνει κάθε Κυριακή σε ένα γήπεδο – στολίδη, με πολλές ανέσεις και θα ξέρει ότι του ανήκει. Πέρα από αυτό θα υπάρχουν και οικονομικά οφέλη, που κάθε ομάδα τα χρειάζεται. Πέρα από αυτά όμως, οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτό είναι  μια μεγάλη διαδικασία. Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις σ΄ αυτό το κομμάτι για να μπορώ να τοποθετηθώ. Εύχομαι όμως να πάνε όλα καλά και να φτιάξει ο Παναθηναϊκός το δικό του γήπεδο, διότι είναι κάτι που αξίζει».

Το μήνυμα του για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και το τι προτιμάει ανάμεσα σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο: «Από τη μία το ΟΑΚΑ έχει κάποιες ανέσεις, έχει πιο μεγάλους χώρους, έχει πιο εύκολη πρόσβαση και γενικά είναι πιο άνετα τα πράγματα. Όμως στα μικρά παιχνίδια, όπου η προσέλευση είναι πολύ μικρή και δεν γίνεται έδρα με τίποτα. Η Λεωφόρος θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο αγωνιστικό κομμάτι και γι΄ αυτό είναι ιδανική επιλογή.

Αυτό που θα ήθελα να πω εγώ στον κόσμο είναι να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα και την προσπάθεια που γίνεται από όλους. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ξέρω ότι συμβαίνουν κάποια πράγματα τα τελευταία χρόνια, που μπορεί πολλούς να τους έχουν κουράσει και να τους έχουν κάνει να μην ασχολούνται πλέον με την ομάδα. Η προσωπική άποψη που έχω όμως σχετικά με την αγάπη που πρέπει να έχει ένας φίλαθλος για την ομάδα του, είναι ότι πρέπει να την στηρίζει και στα εύκολα και στα δύσκολα . Αυτή για μένα είναι η ανιδιοτελής αγάπη που πρέπει να έχεις για ένα σύλλογο, για μία ιδέα και νομίζω ότι μόνο έτσι θα επανέλθει ο σύλλογος εκεί που του αξίζει».

Για την… λατρεία που έχει στον «Μπάτμαν»: «Ο Μπάτμαν είναι ο αγαπημένος μου ήρωας από μικρός. Εγώ στη ζωή μου είμαι ρεαλιστής γενικά. Παρατήρησα λοιπόν ότι πέρα από το σώμα του γενικά αυτά που κάνει δεν είναι υπερφυσικά. Τρέχει και προσπαθεί με το μυαλό να καταστρέψει τους αντιπάλους του. Η κινητήριος δύναμη του είναι το χρήμα, το οποίο το εκμεταλλεύεται σωστά. Αυτό λοιπόν είναι ένα παράδειγμα προς όλους αυτούς που έχουν χρήματα. Να τα ξοδεύανε δηλαδή με σωστό τρόπο. Έτσι με ταυτίσανε».

Το μήνυμα του για την καραντίνα: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε μέσα και εύχομαι να μην υπάρξουν πολλά νέα κρούσματα και όλα να πάνε καλά»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.