Το μέλλον του στο εξωτερικό και μακριά από τον Παναθηναϊκό, βλέπει ο Φεντερίκο Μακέντα όπως ξεκάθαρα δήλωσε και ο ίδιος.

Ο Μακέντα σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή (05/04), εξέφρασε την αισιοδοξία του, πως οι σεζόν που πραγματοποίησε με τον Παναθηναϊκό, θα σταθούν ικανές για να τον επαναφέρουν σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα και πως θα τις εξαργυρώσει με ένα καλύτερα οικονομικά συμβόλαιο.

Είναι αλήθεια πως ο Ιταλός βοήθησε αλλά και βοηθήθηκε από τον Παναθηναϊκό, καθώς ναι μεν πρόσφερε ποιότητα στο «τριφύλλι» αλλά και σημαντικά τέρματα ειδικά φέτος έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ καριέρας, αλλά πήρε και την ευκαιρία του, καθώς πριν δύο σεζόν βρισκόταν στα αζήτητα.

Έτσι αν όσα είπε έχουν βάση, η υπόθεσή του θα πρέπει να είναι win-win και για τις δύο πλευρές. Τι σημαίνει αυτό; Πως και εκείνος θα βρει ένα καλύτερο συμβόλαιο στα μέτρα που επιθυμεί, αλλά και ο Παναθηναϊκός θα βάλει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του, χρήματα που θα τον βοηθήσουν να κινηθεί μεταγραφικά και όχι μόνο.

Με την πανδημία του κορωνοϊού και τις εξελίξεις που δεδομένα θα υπάρξουν, όλες οι ομάδες θα κινηθούν σφιχτά ως προς τα οικονομικά τους, με τον Παναθηναϊκό να είναι μέσα σε αυτές, αφού ούτως η άλλως δεν είχε πολυτέλεια για σπατάλες, καθώς πρώτο μέλημα των ανθρώπων της ομάδας, είναι και παραμένει η μείωση του χρέους.

Για τον Μακέντα τώρα, το καμπιονάτο και η επιστροφή στην Ιταλία θα ήταν μια ιδανική λύση και λόγω εντοπιότητας αλλά και λόγω προϊστορίας (έχει αγωνιστεί στο παρελθόν). Ο Ιταλός φορ μανατζερικά ανήκει στον πασίγνωστο Μίνο Ραϊόλα, έναν ικανότατο μάνατζερ με αρκετές άκρες στην Ευρώπη και όχι μόνο και με το δεδομένο αυτό υπέρ του, αρκετά εύκολα θα βρει επίδοξους «μνηστήρες» για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου